TRANSFERLERİ KANTARA ÇIKARMAK !..


6 PUAN SİLİNME TEHLİKESİ HALA VAR !


Fikret DADAŞ-Gazeteci

Erzurumspor geçtiğimiz sezonu bitirdikten sonra elinde 3 futbolcusu var idi. Koskoca takımdan kalan 3 kişinin anlaşması vardı takım ile...

Takımın sırtındaki kambur dövizin artışı ile sürekli bir yük artışı olarak, demoklesin kılıcı gibi takımın başında dururken, günlük harcamalar da eklenince sürekli bir para akışı gerektiriyor.

'Bekara karı boşamak kolay', uzaktan galebe çalmak ta çok basit. Al eline telefonu istediğini yaz. ! Yazılsın tabii ki, ancak hala farkında olunmayan bir konu var ki , bu takım normal bir dönem geçirmedi, puanı silindi, sıkıntılarla adeta boğuştu. Bu sıkıntıların büyümemesi için çaba gösteren kişiler de var, onları da mendil gibi kenara atmamak gerekir.

Takımın kuruluşu, yönetilişi hep atamayla oldu. Hiç kimse çıkıp ta ' ben şu gücümle başkan oldum ' diyemez. Çünkü hepsini Onursal başkan atamadı mı ? veya şu işi sen yap diye görev vermedi mi ?. Verdi. Onlarda kabul etti mi ettiler. Takımın şaşaalı dönemlerinde takıma akan musluklar çok fazla idi .. Ama musluk kurudu, cılız akmaya başladı . Futbol kulüpleri önce yönetici zekasının sonra olmazsa olmaz paranın devreye girmesiyle şekilleniyor..

Hİç bir Başkanı kötülemem, kötülemek te hoş değil. Yönetenlerinde yönetemeyenlerinde söyleyecek iki çift lafı vardır her zaman ama ; ' susarlar, sessizliklerini korurlar. Çekindiklerinden değil, takımı yıpratmamak için susarlar. Konuşanlar da zaten takımı düşündüklerinden değil, kendi popolarını kurtarmak ve Erzurumspor ile isimlerini duyurduklarından bu kulübün adını ' eski başkan ' sıfatlarını kullanarak devam ettirmeye çalışanları da görüyoruz...

Gelelim transferlere , transferler nasıl yapıldı ? tahta açılmadan nasıl transfer oluyor?, tahta açılmadı ise bu futbolcular nasıl lisans aldı gibi sosyal medyada üzerine basa basa "şu an karıştırmayın " diye ısrarlı yazılarımıza rağmen, söz geçmeyen kişilerde oluyor.

Bir gerçek var ki , Erzurumspor'un tahtası açılmadı. Açılmış olsa, alacaklı futbolculara borcunun tamamını ödemesi gerekir. Sayfadaki ısrarlı sorular ve baskılar sonucunda ' tahtanın açıldığı ' hatasına düştük. Ancak soruşturduk, araştırdık ve tahtanın açılmadığını , ' aralandığını ' öğrenince bunu da sizlerle paylaştık.

Borç dosyalarından dosya dosya kurtulmaya çalışan yönetim bir yandan eski alacaklı futbolcuları, o futbolcuların menajerleri ve FİFA ile mekik diplomasisi sürdürerek, alacaklı futbolcu avukatlarının FİFA ya ' borcu yoktur ' yazısını ulaştırmaya çabaladılar. FİFA alacaklı listelerinden düşünce, TFF yi bilgilendirdi. Transferler de gerçekleşti. ilk partide 5 , ikinci partide 3 oyuncunun mavi-beyazlı renklere lisansı çıkartıldı.

TRANFERLER YETERLİ Mİ ?

Transfer eldeki paraya göre yapılıyor. Borcunu ödemede sıkıntı çeken bir takım, diğer takımlar gibi harcama yapamaz.! Çünkü parası yok. BU da gerçek.. Sezon bitince elinde nakiti olacaktı ki ,bir yandan borcu kapatsın, diğer yandan transferleri yürütsün. Önce iç transfer halledildi, sonra borçların bir kısmına el atıldı. Futbol piyasasını yakından takip eden teknik ekipte , bonservisi elinde ,kulübe yük olmayacak ama Teknik Direktör Hakan Kutlu'nun oyun düzeninde yer bulacak futbolcuları tesbit edip Erzurum'a getirdi . Erzurumsporlu futbolcularında bu iknalarda destekleri oldu. Gözaltı edilen, Erzurum'a davet edilen futbolcular ta ki tahta aralanıncaya kadar beklediler, başka takıma da gitmediler, yönetim bu futbolcuları da 'ihmal etmedi '. !



Alınan futbolcuları bir başka takımın oyuncuları le mukayese etmek , ' ne yapmış ki ? ', ' ne yapabilir ki ? ' gibi çirkin ifadelerde yorumlar takıma yarar vermez. Takımın hocası var , hoca aldırdığına göre bir bildiği var demektir . nokta . Alınan futbolcu az gol atmış olabilir , orta sahada hata da yapmış olabilir veya kaleci ise, süper lig takımından gol de yemiş olabilir ! Bunlar ölçü değildir . Ölçü bu oyuncuların, Hakan Kutlu'nun oyun düzeninde başarı sağlamalarıdır.

Ne yönetimi , ne Teknik heyeti ne yeni transferleri eleştirme sırası değil. 3 kişi ile başlanılan sezonda 30 futbolcuyu aşan bir takıma ulaşıldı. Kötü mü oldu , hoca yedek oyuncularını bile 11 e alıyordu . Geçmişteki mücadele saygı duyulacak bir mücadeledir. Hiç kimse parasız oynamadı ! Hiç kimse para almadan gelmedi !, hiç kimse de parasız oyun oynamaz..

Yeni transferlerin yakasını bırakın da, bir an önce takıma konsantre olsunlar ve Hakan hocanın oyun düzeninde .bu sezon harika maçlar çıkarsınlar.. inanmayan izlemesin gerilmesin..

Bu takımın tepesinde 6 puan silinme cezası da dolanıyor..!

Herkese selam ve sevgiler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ