YALÇIN BAYER' köşesine almış, şeref vermiş..

YALÇIN BAYER'   

köşesine almış, şeref vermiş..




                                  24 Nisan 2012   

Yalçın BAYER ybayer@hurriyet.com.tr




Dadaş'a yapılan haksızlık

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarını Erzurum'dan başlattı.
Erzurum, Milli Mücadele ve Türk demokrasisinde çok önemli bir köşe taşı. Yeni anayasa çalışmaları için Anayasa Platformu'nun düzenlediği “Türkiye konuşuyor” toplantısında TBMM Başkanı Çiçek özgürlüklerden söz etti.

Erzurum'dan dostlar hatırlattı; TBMM'de 10 yıldan bu yana mesleğinden uzak bırakılan Erzurumlu gazeteci Fikret Dadaş'ı unutmayın diye... Dadaş, sağduyu sahibi, dürüst, şimdiye kadar şerefi ile yaşamış, gazetecilikten başka işi olmayan bir gazeteci...
24 yıllık gazeteci iken TBMM'ye giren Dadaş'ın TBMM TV'deki kadrosu 2006 yılında milletvekili çocukları ve bazı kişilerin tanıdıklarına verildi. Dadaş hakkını arayıp dilekçe ile kadrosunu isteyince, TV'den apar topar Eğitim Müdürlüğü'ne ‘araştırmacı' olarak gönderildi.

Dadaş yargıya gitti ve kazandı ama mahkeme kararı TBMM'de uygulanmadı.
2011 Haziran ayında 4/B statüsündekilerin tümü kadroya alınırken, Dadaş'a bir haksızlık daha yapıldı. Yılların gazetecisi şimdi TBMM'de memur olarak çalıştırılıyor.
Yeni anayasa çalışmaları yapılırken önce TBMM'nin yasaklı gazetecisinin elindeki kelepçelerin çözülmesi gerekmez mi? Yılların deneyimli politikacısı Cemil Çiçek'ten beklenen de bu!


link:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=20406789&yazarid=42

fikretdadas,gazeteci dadaş,tbmm tv, tbmm, yasaklı gazeteci, 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ