DIŞ POLİTİKADA KILIÇ ÜZERİNDEYİZ..

DIŞ POLİTİKA DA KILIÇ ÜZERİNDEYİZ..





İlk yapılacak iş, uçağını düşürdüğümüz Rusya ile normalleşme sürecidir.  Rusya ile  bağlantımızın bıçak gibi kesilmesi ardından Amerika’nın devreye girip Rusya ile Suriye ve bölge konusunda anlaşmaya varmasının altındaki neden, Amerika’nın  ikili , üçlü hatta beşli oynayarak  bölgede ipleri sürekli elinde tutma arzusudur. Rusya ile biz kötü olduk, turizmimiz göçtü, ticaretimiz sıfırladı.. üreticilerimiz perişan..Bizi pofpoflayan Avrupalı bile turist göndermiyor.. Bizi sürekli yönlendirmeye çalışan Ankara ya ikide bir bir   eleman gönderen ABD bile vatandaşlarına Türkiye yi yasakladı.. Peki biz kiminle ortağız ? ne ortağıyız / bu nasıl ortaklık.. Amerika bir yandan PKK yı bir yandan PYD yi silahlandırıyor, AB kanalıyla kanunlarımızla oynatıp iç ve dış güvenliğimizin tehlikeye girmesine sebep oluyor.
Dikkat ediyorsanız, Amerika ta okyanus ötesinden gelerek   Ortadoğu’da iç dizaynlar yaparak, gündemde kalıyor. Amerika’nın bu oyunu bozulabilir. Bunun için Türkiye, ilk olarak Rusya ile ilişkilerini normalleştirmeli.   Rusya ile bu süreç hızlandırılmalı hemen en üst düzey temas kurulmalı, gereken yapılmalı.. Komşularımız dururken, okyanus ötesindeki bir devletin yönlendirmelerinden uzak kalmalıyız. Rusya ile birlikte  İran ile “kontrollü bir şekilde”  ilişkiler güçlendirilmeli, Suriye ile de  Rusya üzerinden bir an önce görüşmeler sağlanarak göçmenler iade edilmeli..! Bu göçmenler ilerde çok büyük sıkıntılar meydana getirebilecek, sosyal yaralar açacak, şu an terörle ilgilenen güvenlik güçlerine kambur üstüne kambur getirmiştir bile. Asayiş konusunda ipe sapa gelmez bir göçmen ordusu ile karşı karşıyayız. Evler yağmalanıyor, çok daha vahim şeyler oluyor. ..
YABANCI ASKERLER DIŞARI..
Ortadoğu’da kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayarak  Alman patriotlarına ihtiyacımız olmadığını göstermeliyiz. Aslında bu patriotların getirdiği tehdit te Amerika yüzünden başımıza getirilen bir beladan başka bir şey değildir. Suriye’de kimin başta olduğunun bizimle hiçbir ilgisi- alakası da yoktur.
Almanya’nın ve Amerika’nın  bir an önce İncirlikteki yabancı varlığına son verilerek, bölgedeki PKK-YPG bağlantılı oyunlara son verilmeli, ajan kaosu bitirilmelidir. İstikrar için bu önlemler şarttır.. AMERİKA  TA Çekiç güç ü Özal’a kurdurarak teröristlere  helikopterlerle malzeme atıyordu. BU nedenle çektiğim fotoğraflar yüzünden cudi  köylerinde gözaltına alınmıştım.. Suçumuz da Amerikan helikopterinden  paraşütle atılan malzemelerin fotoğrafları çekmekti.. ! Ama tüm yöneticiler göz yummuştu bu Amerikanın , PKK ya  yardımlarına
KORUCULARI GÖZETMEK GEREKİR
Özellikle güneydoğu Anadolu bölgesinde hiç bir zaman saf değiştirmemiz saf ve temiz korucular güçlendirilmeli, krucuların devlete güveni tekrar tesis edilmeli. Bölge güvenliğinde  etkili olan koruculuk sisteminden kesinlikle vazgeçilmemelidir.
ÖZEL HAREKATÇI  SAYISI ARTTIRILMALI..
Teröristlerin korkulu rüyası  özel harekatçı polis sayısında önemli artış sağlanmalı. Hatta yeni yetişecek  özel harekatçılar yetişene kadar gerekirse, emekli olan özel harekatçılardan düzenlenecek bir kanunla yararlanılmalı..  Yapılacak kanuni düzenlemelerde, güvenlik kuvvetlerinin elini güçlendirecek yasalar da TBMM den süratle çıkartılarak, güvenlik kuvvetlerinin eski şevki yerine getirilmeli, gönülleri alınmalı..
Hata affedilmeyen bir dönemdeyiz.. Dış politikada kılıç üzerindeyiz… 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ