DIŞ POLİTİKADA AKSİYON ŞART..

SIKIŞIYORUZ…… SAĞDUYU İLE HAREKET ……….

Kaygılarım gelecek adına, “ kendim için bir şey istiyorsam namerdim “….Son yıllarda öylesine  sıkıntılara girdik ki , evet dediğimize, hayır ,  hayır dediğimize evet diyoruz.. Kim sorumlu diyoruz  ? diyoruz …Diyorsunuz, diyorlar …ABD ve Rusya’nın Ortadoğu planlarının ortasında sıkıştık kaldık.. Akşam Tv leri izlediğinizde neredeyse birbirlerine roket fırlatacak gergin açıklamalar yapıyorlar. Ancak işin iç yüzünde ve hedefte Türkiye var.. ABD’nin de , Rusya’nın da tek isteği Suriye üzerinden yürüyüp Kuzey Irak a kadar gelecek bir Kürt devleti ! . Ardından Türkiye’nin  Güneydoğusunu da  bu koridorun içine almak.. Bunu açık seçik söylemiyorlar ama  Rusya’nın Astana da ki hareketi  ve Kürtlere özerklik verilmesi yönündeki açık-net teklifi ..!

TRUMP DELİDANA GİBİ

ABD ‘nin yeni seçilen delidanası Trump’un , “ güvenli bölge kurulmalı!” şeklindeki insanları aptal yerine koyan açıklamalarının altında yatan esas  olayın da yıllardır kan döktüğü Suriye’de  “ koridor” un adını, güvenli bölgeye çevirdi !
ABD bölgedeki emellerinden vaz geç mez..Bugün itibariyle Suriye konusu ve bölgedeki gelişmeler uykularımı kaçırıyor.

DIŞ POLİTİKADA AKSİYONU ARTTIRMALIYIZ..

Ne yapabiliriz ?Komşularımız Rusya ve İran ile  Suriye yi  de bu birlikteliğe öyle ya da böyle geçmişi bir kenara koyup önümüze bakarak yeni bir projeye doğru yol almalıyız..Bu proje ne olabilir ?Amerika   açık net bir durum var ki İncirlik’i   geleceğinden silmiş !,  Görünen o ki alternatif olarak Suriye’de yakın üsler kurarak buraları yeni İncirlik yapacak.. O halde  ABD nin tavrını görüyor isek, hemen İncirlikteki üsten uçuşları askıya almamız lazım. Herkes ülkesine dönsün..  Amerika’nın bu bölgede yayılmasını önlemek için Suriye ye destek vererek bölge  ABD ve AB ülkelerinden arındırılmalı.. bu proje hemen Esat ön plana alınarak yapılmalı.. Esat a destek verilmeli.. Ancak bu sırada ölçü de kaçırılmamalı.. Türkiye’deki Suriyeliler de  evlerine gönderilmeli.. Türkiye bu yükten de kurtarılmalı..Bu arada  şu anda asgariye düşen diğer Arap ülkeleriyle hemen ilişkilerimiz gözden geçirilmeli ve düzeltilmeli. İyice yalnızlaşırız.. Çünkü artık ABD ve AB ile tüm bağlar kopmuş durumda.. Bölge ülkeleriyle de  kırılan vazoyu yapıştırma derdindeyiz.. Dış politikada aksiyon zamanı.. İpleri elimize alamasak bile, ip sahiplerine yakın markajla kontrollü yaklaşım içine girebiliriz.
Burada karşımıza bir de  Suriye için hazırlanan yeni anayasa var ki , Rusya ve ABD  Suriye Anayasası üzerinde anlaşmış , herkes bunu biliyor, biz hariç ! Rus Dışişleri Bakanı  Lavrov da bunu dünkü açıklamalarıyla teyid ediyor ..
Türkiye’nin ana gündemi bu olmalıydı diye düşündüm… Düşümdüm.. düşümdüm.. sadece düşündüm.. düşünmek suç mu ?  Bu güzel ülkemi, bayrağımı düşündüm.. çünkü içim acıyor.Ne yazık ki , bu günler bunları yapmamız gerekir……. Başka hiçbir şey ile uğraşmamak lazım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ