KONURALP ve YÜREKTEN MİSAFİRPERVERLİK

DÜZCE KONURALP ' İN AÇILIM YAPMASI..



Düzce’nin şirin bir ilçesi idi Konuralp, son yasalarla  tüm köy ve birçok belde gibi  o da bağlandı direk il’e.. Konuralp, zengin roma medeniyeti, hala ortaya çıkmamış tarihi dokusuyla  güzel Düzce’nin şirin mi şirin , gezilebilecek, görülmeye değer bir mahalle ..


















































Bu kadar güzelliği, bu kadar tarihi dokusu ve verimli topraklarından öte Konuralp’in çok önemli bir özelliği var “ güleryüzlü misafirperverliği “ , gönül insanları hepsi, elbirliği ile Konuralp’i tanıtmayı kafalarına koymuşlar ..  Herkes  etiketini bir yana bırakmış, Konuralp için koşturuyor..  İstanbul’da ikamet eden Konuralplileri görüyorum, kimi mühendis, kimi iş adamı, eşini çoluğunu çocuğunu almış koşmuş Konuralp e, bu tanıtım günlerinde  her misafire  ilgi ve ikramla  mutlu oluyorlar..


Düzce valisi, Belediye Başkanı , Milletvekilleri  bürokrasisi ancak hepsinden önemlisi ,  gönülden yardımlaşmanın esas olduğu Türklerin geçmişten gelen geleneği “imece “ adetinin yüzde yüz devam ettiği, yürekleri bir olan  Konuralplilerin engin hoşgörüsü ve misafirperverliğini hissediyorsunuz.. Evet hissediyorsunuz diyorum çünkü  Türkiye’nin bir çok yerini  faal gazeteciliğimde  gezen –bilen biri olarak üzerine basa basa yazmaktan da mutluluk duyacağım bir  misafirperverlik var Konuralp te..
Sağolsun Düzce’de dostlarımızın sayısı bir hayli arttı..




Düzce Konuralp  bu yıl tanıtımda atağa kalkmış .   “Konuralp Anma Tanıtım ve Turizm Pazarlama programı” adı altında  4-5-6 Ağustos  tarihleri arasında nefis bir program hazırlamış.  Konuralp’in kültürel ve tarihi tanıtımı yanısıra çeşitli etkinlikler de düzenlemiş.  2017 Karadeniz OFFROAD BİRLİĞİ  KAMOK 2.YARIŞI  nı  5-6 Ağustos tarihleri arasında  Düzce de yaptırmayı başarmış. Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Üniversitesi, DOSOD YEYPAŞ, Konuralp Turizm Marka Derneği ve Ekibi “Ekoturizm Danışmanlık ve Organizasyon”u firması  elbirliği ile  yaptıkları organizasyonda  Konuralp’in tanıtımı adına tüm  güzellikleri sergiliyorlar .. Organizasyonda aktif rol oynayın Emine Yüksel  de uykusuz gecelerin, yorgun günlerin aktif rol oynayanlarından biri oluyor.. Bu arada Konuralp’in yüreği ve kendi güzel İngilizce Öğretmeni Yonca hanımı da unutmamak gerekir.. Profesyonel bir rehber gibi bilgi birikimi yüksek , kendinden yararlanılması gerektiğine inandığım kişilerden ..




Konuralp’te Zuhal’in yeri, EYE  A Eko Turizm çiftliği ,  Kemerkasımlı  Konuralpliler ve  Muhtarı , Konuralp Bey Otağ  işletme sahipleri ve çalışanları  ise  Konuralp’in tanıtım günlerinde kapılarını ardına kadar açıp gelen misafirleri ağırladı, kahvaltı, yöresel öğlen ve akşam yemeklerini sundular..
3 gün devam eden  “Konuralp Anma Tanıtım ve Turizm Pazarlama programı”  artık turizmcilerin ajandalarına  “Konuralp “ eklenmesi için güzel bir tanıtım oldu.. Eksiklik –aksaklık her zaman olur, bu kadar gelen-giden içinde minimize ve kayda değer olmayan şeylerdir .. Ancak Konuralp bu işi başarmış ve  Ağustos ayından itibaren de  artık deniz turizminin rağbet görmediği ülkemizde  doğa ve kültürel Turizme kapıların ı ardına kadar açmış görüyor..






TBMM Fotoğrafçılık Kulübü ve AFG Ankara Fotoğraf ve Gezi gruplarını iki gün misafir edip ağırlayan Konuralplilere  yürekten teşekkürü borç bilirim.. Gruplarımıza iki gün boyunca Köyde köy kahvaltısı, öğlen aperatifleri ve nefis yöresel akşam yemekleri de sunarak misafirperverliklerini fazlasıyla gösterdiler.  Ayrıca  her konuda  rehberlik yaparak misafirlere yardımcı oldular..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ