KARASU DA GÜNDOĞUMU , ACARLAR LANGOZU VE POYRAZLAR GÖLÜ GEZİSİ ARDINDAN..

KARASU DA GÜNDOĞUMU , ACARLAR LANGOZU VE POYRAZLAR GÖLÜ GEZİSİ ARDINDAN..

FOTOĞRAFLAR : FİKRET DADAŞ  (İzinsiz kullanılamaz ) 

Sevgili arkadaşlar, malumunuz üzere  Kurban Bayramı , 10 günlük uzun tatil ve okulların açılması fotoğraf etkinliklerimizi de etkilemiştir.
TBMM Fotoğrafçılık ve  etkinlik Grubumuz AFG Ankara Fotoğraf ve Gezi Grubu  olarak etkinlik yapma çabası içindeyiz.
Gece güzel bir güzergahla gittiğimiz Karasu da  sabah nefis i bir gündoğumu ile karşılandık.. kapalı gibi görünen havanın içinden kızıl bir güneş çıkmaya başlamış, kıpkızıl olmuş  ve tam bir tepsi hali alınca da  iyice açılmıştır .. Fotoğrafçı arkadaşlarımız, sanırım  hayatlarının en güzel gündoğumu nu da çekmeyi başardılar.. herkesin gündoğumu ile ilgili bir anısı oldu herkesin  SD kartları  fotoğrafla doldu..





Yolu ile ilgili bir çalışma olduğundan Maden Deresi yerine   Sakarya nehrinin Karadeniz’e döküldüğü boğaz da fotoğraf çekildi .. iki yanı çeşitli balıkçı tekneleri ile dolu  bu güzel nehir, Karadeniz e  tüm ihtişamıyla akarken bölgenin doğal güzelliğine de katkı  sağlıyor.. Sakarya Nehri üzerinde köprüden ve  nehrin iki yakasından arkadaşlarımız fotoğraf çalışması imkanı buldular ..






Daha sonra  Acarlar Langozu na gidildi . Acarlar Langozu görülmeye  değer  nefis bir Milli Park .. Ancak işletmelerinin özelleştirilmesi , Milli Park’a bir değer katılıp katılmadığını tartışılır hale getirdiğini gözlemledim.. Güzel kareler çıktı. Şansımızdan bir gün önce yağış olduğu için muhteşem bir havada Acarlar langozunda   safari tamamlandı. Çıkışta aracımızdan zorla alınmak istenen park parası  benim canımı sıksa da şoför tarafından ödenen ücret gezi bitiminde kendisine takdim edilmiştir.














Poyrazlar gölüne de arkadaşlarımızı götürdük.. Büyük bir alandaki göl, Maşallah “piknik alanı “ bir de özelleştirmişler ki “Deli Dumrul “ misali  gelenden-gidenden 5 akçeyi almayı ihmal etmiyorlar. Aldıkları paraya değer mi  bilemem ama , fotoğraf çeken ve oradan ayrılan insanlarla , oraya piknik amaçlı gelip kebap dumanı tüttüren kişilerin arasına bir bir ayrım yapılmasında yarar görüyorum.   


























Bu haftaki  “Karasu da Gündoğumu , Acarlar Langozu ve Poyrazlar Gölü Gezisi “ de  geziyi iptal etmemek ve grubumuzla ilk kez geziye katılacak kişileri  “hayal kırıklığına uğratmama “ adına  yapılmış bir gezidir.  Lüks araçla  toplam 8 kişi bu programlı gezi için katılım yapmıştır. 80 Tl ödenmesi programlanan gezi  katılımcılara sayının düşük olduğu haber verilerek 100 Tl yapılmış ise de geziyi  tamamen finanse edememiştir.  800 kilometrelik yol yapılmış toplamda 1.200.00 TL lik sadece araç gideri  diğer çeşitli giderlerle birlikte bu rakam 1.250 Tl yi bulmuştur.  Kulüp başkanı olarak bu zararı karşıladım.. Geziye katılım bildirip programımızı sürükledikten sonra  gelmeyenlerin faturası olduğu herkesçe bilinmektedir.
Teşekkür ederim..  İyi niyetimiz ve çabalarımıza pozitif yaklaşan herkese kapımız açık ,  yapılanları görmezden gelenlere de geçen emeğimizi, düşünmek zorunda kalıyor insan .. Ortada bir emek var ise teşekkür etmek insanı bir vazifedir .. Bilenlere her zaman teşekkür ediyorum.

Bu arada doğum gününü gün boyu keyifle fotoğraf çekerek geçiren sevgili Çağrı Han’ı da yeni yaşında kutluyor , gelecek hayatının “mutlu yuvasında “ devam etmesini temenni ediyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ