TRUMP'UN SİYASETİ " SARKAÇLI SAAT " GİBİ ..


Amerika'nın secret dosyalarının uygulayıcısı Trump aylardır, yıllardır Türkiye'yi oyalıyor ..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası farklı şeyler söylüyor , daha sonra farklı tweetler atıyor.. Son attığı tweet ise herkesin sinirlerini gerdi ..

"Starting the long overdue pullout from Syria while hitting the little remaining ISIS territorial caliphate hard, and from many directions. Will attack again from existing nearby base if it reforms. Will devastate Turkey economically if they hit Kurds. Create 20 mile safe zone....


— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 Ocak 2019 "
Trump'ın Twitter'daki açıklamaları şöyle;
"Suriye'den çok geç kalmış çekilmeye başlarken, IŞİD'in bölgesel halifeliğinden geriye kalan çok az şeyi de, bir çok yönden sert bir şekilde vuruyoruz. Yeniden toparlanırlarsa, yakındaki mevcut üslerimizden yeniden saldıracağız.


"Kürtleri vurmaları halinde Türkiye'yi ekonomik açıdan yıkıma uğratacağız. 20 millik bir güvenli bölge yaratacağız ve aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. "
Turump Türkiye'nin Kürtlerle değil, terör örgütleriyle mücadele ettiğini bilmiyor mu ? Bilmez mi bal gibi de biliyor ..
Amaç Türkiye'yi Suriye batağına başka yolla çekmek. TKerör örgütlerine meşruiyet kazandırmak, devlet olmalarını sağlamak önce İsrail ardından ABD nin bu devletçiği tanıması ile devam edecek süreç..


Trump adeta duvar saatinin " saatin sakracı " gibi.. Bir o yana bir buyana , geliyor her ayağa. Ama planlarını da yürütüyor karadan havadan, Suriyeye kişilik orduyu donatacak silahı yığdı , " İŞİD ile de arasıra tavşankaç oynuyor.." ..ABD Türkiye'yi İran'a vurmak için son kez üslerle kullanmayı bekliyor ..


Türkiye'deki ABD üslerinin faaliyetini durdurursak, Bölge ülkeleriyle yapılacak bir diploması , bizleri ABD hedefinden çıkartacaktır .. Dünya'ya Suriye'deki müdahalemizin Kürtlere değil, terör örgütlerine karşı olduğu gerçeğini " bilmelerine rağmen " diploması yoluyla detaylı anlatmakta yarar var.


Stratejik ortaklıkta öncelik ülkemizin bekası problemidir . ABD, er geç Türkiye'yi de Arap baharı ile bölmeyi planlarında yer vermiş bir ülkedir ! " İran'ı yedirmemek lazım .. İran giderse , bizi ham-hum şaralop yapar . "

trump, trump türkiye, abd, abdtürkiye,abd oyunu,bop,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…