Transferde zorunlu bekleyiş

 

TRANSFERDE ZORUNLU BEKLEYİŞ

Gazeteci Fikret Dadaş'ın yazısı

Erzurumspor yönetimi kongre süreci öncesi ve sonrası TFF 1. Lig için  takım kurma çalışmalarını sürdürüyor, dört koldan yapılan araştırmalarda öneriler de dikkate alınıyor. Transfer ismi açıklamak doğru değil ama taraftarların, transfer sessizliğinden endişe etmeleri ve huzursuz olmaları da dikkate alınarak  neler oluyor ile ilgili yazmak istedim.

Bu sezon yönetimin önünde en büyük handikap, futbolcuların çoğunun ‘süperlig  beklentisi ‘ , futbolcular öncelikle süper ligden gelecek teklifleri gündemlerine almak istiyorlar. Gelen teklifin, 1.Ligden mi yoksa Süperlig den mi geldiği futbolcular için önem taşıyor. Bu davranış, Erzurumspor yönetiminin çalışmalarında sonuca gitmesinin önünde en büyük engel. Süperlig beklentisindeki futbolcular 1. Lig’i,  ikinci plana koymuş durumda.


Çok sayıda futbolcu ile görüştüler, görüşüyorlar, dönüş bekliyorlar.. Ayrıca bir de futbolcuların maddi talepleri !

Futbolcu piyasası şu an alabora durumda, en rahatı futbolcusu olan kulüpler. Birkaç takviye ile transfer sezonu kapatmışlar bile. Bu arada  Erzurumspor’u çok sevdiklerini ve  Erzurumspor’da oynarız ‘ diye reklam yapanlara da kanmayın .. Daha iyi yer bulsalar arkalarına bakmazlar. Eskilerden iş yapacak futbolcu yok zaten de,  15-20 dakika oynayıp 4-5 hafta sakatlanan bazı futbolcular da kendilerine reklam yaptırma derdinde   

GÖRÜŞME SONUÇLARI SABIRLA BEKLENİYOR

Yönetim adeta  sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyerek yiyor’ . Geçtiğimiz sezon başı ve ara transfer döneminde yapılan hataların tekrarlanmaması için şu anda ‘ince elek ellerinde    transfer döneminin biraz durulmasını bekliyorlar. Futbolcuların çoğu Süperlig’de oynamak istiyor ama, bakalım süperlig takımları bu futbolcuların hepsini alacak mı ?  Öyle ya da böyle bu futbolcuların bir çoğu, Erzurumspor’un tekliflerini geri çeviremeyecekler ..

1 TEMMUZ İLK KAMPINA YETİŞMEYEBİLİR

Yönetim kesinlikle acele etmek istemiyor. Piyasa hallaç pamuğu gibi kabarmış, değeri etmeyecek futbolculara da gereksiz para harcamak istemiyorlar. Teknik Direktör Erkan Sözeri’nin de  görüş, öneri ve onayına büyük önem veriyorlar . Sözeri’nin ‘ iyi bir takım kurmamız lazım, bunun için de seçici olmalı, hata yapmadan bu transferin tamamlanması gerekir ‘ şeklindeki düşüncesi, yönetim tarafından da destekleniyor.

Yönetim direkt oynayabilecek futbolcuların listesine ağırlık verecek. Futbolcular ile sürekli irtibat halinde ve herşeye rağmen her mevkiinin de alternatifini  hazırlayan transfer komitesi, transfer hareketliliğinin durulmasını bekliyor. Futbolcular 1. Ligde oynamak için ‘süperlig parası ‘ istiyorlar. Yakında tüm süperlig kulüpleri  transferi %90 -95 oranında   ölçüde bitirmiş olacaklar.

 

Görüştüğüm kulüp yetkileri, şu anda futbolcu transfer piyasasının zirve yaptığını, birkaç güne piyasanın durulacağını, sağlam transfer için biraz sabırlı olunmasını istediler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..