KÜLLERİNDEN DOĞDULAR

 KÜLLERİNDEN DOĞDULAR


 Fikret DADAŞ'ın yazısı

Erzurumspor, kritik dönemeçte 3 puan alarak muhteşem bir iksir içti. Oynadığı oyunla, koşan, paslaşan ve hedefe gideceği sinyalini veren Erzurumspor sahada idi. Maçı izlemeye gelmeyenler pişman olmuşlardır.

Süper bir futbol izledik mi ? hayır. Ama geri baktığımızda futbolcuların hepsi istekli, arzulu ve bitmediklerini gösterdiler. Haftalardır, böyle bir maç izlenmemişti. Maçın ilk 20-25 dakikasında Erzurumspor  pek varlık gösteremese bile, rakibin hızını kestiler. Erzurumspor ilk yarı bitimine kadar oyunu dengeledi. Kalesinde 62. Dakikada gördüğü golden sonra Erzurumspor roketledi.                       


            Küllerinden doğacağını maç öncesi söylemiştim..
 

Bu maçın bir özelliği de, namlunun ucundaki Muzaffer Bilazer, sahaya sürdüğü kadrosu ve dokunuşları ile maça katkı verdi. Bilazer ligde 8 haftadır takımın başında sahaya çıkamıyordu, Samsunspor maçından sonra Erzurumspor ilk kez skor kaliteli bir maç sunmayı başardı..

Adanaspor güçlü bir takım, oyuncularının her biri ayrı bir kalite. Özellikle golcüleri Tetteh, klasını konuşturdu. Erzurumspor’un böyle fırsatçı bir golcüsü olmalı dedirtti. Korkak oynamadılar, genç  ve istekli futbolculardan kurulu bir ekip. İlk golü atmaları, 2. Golden sonra  çabalamaları 3-1 iken  hücümda çoğalıp 2. Golü de atmaları sıradan oyun değildi.

Erzurumspor takım olarak iyiydi bu maçta. Ancak,  uzun süredir beraber oynayan oyuncuların pas hataları, ataklarda koridora koşmama, ilgisizlik gibi eksiklikler var. Futbolcular top takibi yapmıyorlar, Olanare’nin sıfırdan ortasına ayak koyacak futbolcu göremedim! Olanare ayağına top aldığı zaman arka direk civarına bir oyuncu koşmaz mı? kaleciyi bile kaleye paralel geçen top, taç’a kadar gitti. Top takibine dikkat etmek lazım, bunlar basit konular ama gol pozisyonları.

Duran toplarda hala sıkıntı var, bu maçta çok sayıda duran top oldu her duran topta çalışılmış pozisyonlar ile kullanıldı ama, 1 tanesi hariç pek varlık gösterilemiyor.




Futbolcuların takımın ana iskeletinin durumunun farkında olarak, hakemlerle gereksiz  tartışmaktan uzak kalmaları hatırlatılmalı..

Yaş itibariyle takım geriye dönmede sorun yaşıyor.. Hele hele Galip geldikten sonra. Takımın yorulduğu dönemler form tutan Roswel’den de  yararlanılmalı, diye düşünüyorum.

Bu galibiyet taraftarlar, Teknik Heyet ve yönetimin yüzünü güldürdü ama, yakalanan bu ivmenin kaybedilmemesi lazım.

Manisaspor maçı için bu moral  çok işe yarar, takım böyle oynar ise, Manisaspor’u da sahasında devirir.

TAHTA AÇILIR MI ?

Aldığımız duyumlar olumlu yönde. Erzurumspor tahtayı açacak.. Hatta aldığım bir bilgide tahtanın transfer dönemi kapanmadan açılması için bir formül bulunduğu ama basında çıkan bazı haberler sonrası tahtanın açılma şansının kaybedildiği yönünde. 1. Yarı sonunda tahta açılacak, transfer konusu hakkında net bilgi gelmedi.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ