DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ

             Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen  fenomen dönerci !


         Fikret DADAŞ / Gazeteci

        Erzurum'da bir dönerci dükkanının sahibi ve sosyal medya fenomeni Mustafa Atmaca’nın Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için görüntülü yayında kullandığı iddia edilen skandal ifadeler, Türkiye ve Erzurum’da derin üzüntü ile karşılandı. Son günlerde Atatürk’e karşı yapılan bu saldırılar, Ne İslam dinine, ne Müslümanlığa ne de insanlığa yakışmıyor. Vefat eden birinin arkasından konuşmak Müslümanlıkla da bağdaşmıyor,  'mezardan çıkıp cevap veremezler!' değil mi? Bazı ajanlar ülkede karışıklık mı çıkartmaya çalışıyorlar?  Yeterince bölünmedik mi? Sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt ve şimdide Atatürk düşmanlığı çıbanı.! Bana normal gelmiyor bu vefasızlıklar. Birileri Gazze sonrası Türkiye'de bölünmüşlüğü mü arttırmaya çalışıyor?

            

Hakarete maruz kaldığı iddia edilen merhum Mustafa Kemal, Meclisin açılış günü hatim duası ile TBMM yi açtırıyor. Hakaret edenler demek ki Müslüman değil..

                Bir hakaretçinin  hakaretlerine Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Erzurum’da sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler suç duyurusunda bulunacaklarını açıklarken; gözaltına sonrası suç iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderilen M.A. ,  Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilecek. Sonrası yargının görevi.

    MUSTAFA KEMAL, SON OSMANLININ ERZURUM MEBUSU..

    Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. Ölüm yıldönümünde hangi Müslümanlık dışı gruba mensup olduğu bilinmeyen dönerci M.A. ‘nın Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı kullandığı kelimeler ve ağır şekilde suçlayıcı sözleri ise, Şanlı Erzurum adına yakışmadı.
Erzurum Atatürk düşmanı bir şehir değildir, Erzurum’da Atatürk’ün Erzurum’a gelişi, 23 Temmuz Erzurum Kongresi törenlerle kutlanır. Erzurum ve Erzurum Kongresi Millî Mücadele ateşinin başlatıldığı noktadır. Erzurum’dan çok ilginç isimler çıkmıştır. Gazeteci kardeşim Rahmetli Sayıl Narmanlıoğlu’nun bu konuda “Kar'a İz Bırakanlar - Yüksek İrtifadakilerisimli kitabı da 2023 baskısını da yaparak satış rekoru kırıyor.

    “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Ocak 1920 yılında Son Osmanlı Mebusan Meclisine Erzurum mebusu seçildi. Erzurum’da yayınlanan Albayrak gazetesinin 8 Ocak 1920 tarihli nüshasında Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum mebusu seçildiği, birinci sayfada manşetten ilan edilmişti. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisine Ankara mebusu olarak katıldığı tarihe kadar Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum mebusluğu devam etmişti. “
                Son Türk Devletinin kaldığı Anadolu topraklarını silah arkadaşları ve Türk Milletinin yiğit evlatları kurtarmayı başaran Mustafa Kemal Paşa, Türk halkının yönetiminde millî iradenin önemine inandığı için Son Osmanlı Mebusan Meclisinin açılışına katkıda bulunmuş ve bu meclis için de “Meclis-i Millî” tabirini kullanmıştı.

                    ÖNCE TBMM SAHİPLENMELİ ...

      TBMM Başkanlığı’nın  hem son Osmanlı Mebusan Meclisi’nde Erzurum Milletvekili hem de TBMM’ye Ankara mebusu olarak seçilen Dünya tarihine geçmiş, vefatında düşmanı komutanların bile gözyaşı döktüğü kıymetli bir şahsiyet için hareket geçmesi gerekmez mi ?. 10 Kasım’da İstanbul’da bir camide Cuma günü Atatürk’e rahmet okunduğu için provake eden kişiler ve Erzurum’da meydana gelen bu olayların araştırılması için bir Araştırma komisyon kurulması düşünülebilir. Şu anda bir-iki münferit olay diye düşünülen bu olayların yarın önüne geçilmez bir bölünmeye götürmesinden endişe duyuyorum. Devletimiz ve Meclisimiz  güçlüdür, muhakkak bu kalkışmaların ucunun nereye gideceğinin hesabını yaparlar                                      

                                                        Hey'et-i Temsiliye adına Mustafa Kemal Paşa, Meclis'in açılışından iki gün önce bütün vilayetlere bir genelge gönderir ( orjinali )

Atatürk  ilk meclisin açılışında tüm ülkede okunan hatimlerin duasını, Meclisin açılışında yaptırdı..  Salavatların feyzi ve nurunun meclisin temellerini oluşturmasını arzu ediyordu. 23 Nisan 1920  günü yapılması gerekenlerle ilgili genelgesinde Son bölümünde ise  “Allah'tan bizi tam başarıya ulaştırması için dua ediyoruz.“ ifadesi yeraldı. 

                             Metni Orjinalinden,  Prof. Dr. Hüseyin Çelik sadeleştirdi..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…