YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..

 Erzurumspor son üç yılda büyük badireler atlattı, göğüs gerdi, çabaladı 1. Ligden düşmedi ama, artık bu şekilde gitmesi zor. Erzurumspor’un kurtuluş reçetesi sadece “ biraraya gelinmesine “  bağlı.



 

Fikret DADAŞ / Gazeteci

Erzurum büyük bir şehir, Erzurumlular Türkiye’nin bir çok şehri ve Dünya’nın birçok ülkesinde yaşıyor. Erzurum dışındaki  çok sayıda Erzurumlu ile zaman zaman sohbetlerimiz oluyor. İnanın hepsinin yüreği Erzurum ve Erzurumspor için çarpıyor. Sahiplenme duyguları kabarıyor, Erzurumspor’un galibiyeti ile neş’eleniyor, kötü bir sonuçta moralleri bozuluyor. Dışarda da haleti ruhiye, Erzurum’daki Erzurumlular gibi. Erzurumluluk ruhunda bir sapma yok. Yeri gelmişken Erzurum dışında yaşayan Erzurumlulara da arada dışlayıcı yorumlar yapanlar da feyz alırlar umarım.

   


Erzurumspor’da  2 hafta öncede yazdım şu anda büyük bir borç ve bu borcun ödenmesi halinde kapalı tahtanın açılması, transfer görüşmelerinin başlaması  kalacak futbolcularla anlaşma sağlanması, Teknik Direktör anlaşması, yeni transferler ve ödemeler gibi bir yol haritası önümüzde. Teknik Direktör Hakan Kutlu Ümraniyespor maçı sorası  anlamlı bir mesaj vererek “Bundan sonra top artık şehrin önde gelenlerinde. Yapılacak sağlıklı planlamayla Erzurumspor’un en geç iki sene içinde layık olduğu Süperlig’e çıkabileceğini düşünüyorum.".. Bizden bu kadar demiş ve  ya asfalta çıkarın takımı ya da biz yokuz.. Olarak bu mesajı okudum.

Herkesin bildiği bir gerçek var ki bu takımın borcunun yanında bugüne kadar yapılan masraflar da var.. Masrafların büyük bölümü’ne Onursal Başkan Mehmet Sekmen’in desteği ile yapıldı. Erzurumlu iş adamları ise Erzurumspor’un deplasman  maçlarında  otellerini, sofralarını, yüreklerinden gelen desteği sundular hala da sunuyorlar. Kapıları çalınırsa yine destek olurlar.. Ancak nereye kadar ?

Erzurumspor’un bu borçlarını ödeyip transfer yapıp Süper lig hedefine ulaşması için Onursal Başkan Mehmet Sekmen’in gücü bu borcun ödenmesine yetmez, zaten tek başına ödeme gücü olsa idi şimdiye kadar çoktan yapmıştı ki, Erzurumspor’un bu sezon Süper lige çıkmaması için de hiçbir neden yoktu.   



Şu anda Onursal Başkan Sekmen’in tahtanın açılması için çeşitli temaslarının olduğunu biliyoruz  fakat, bu konu artık sadece Sekmen’in çabası ile çözülemeyecek gibi görünüyor, herkesin destek olması gerekmektedir. Erzurum’da ticaret yok, sanayi yok, endüstri yok.. Palandöken dağı ile de bu otobüs yürümez.  Vatandaş’a bakıyorsunuz  % 80 i geçim derdinde, yakacak derdinde, evinin ihtiyaçlarını ve gerekli güncel harcamaları yapabilme gayretinde. İşsizlik sayısı da çok fazla.  Erzurum zengin bir şehir değil.. Zengin sayısı da fazla değil, geleceği gurbette gören mecburen  gitmiş , desteklerini de her zaman sürdürüyorlar.

Burada esas konu ‘ taşıma su ile bu değirmenin nasıl döneceği.!   Birebir konuştuğumda  destek olanlar  “ futbol kulübü dibi delik kumbara gibi , ne atarsan at, kumbarada kalmıyor, gidiyor “..” özellikle şirketleşmenin sağlanmasını isteyenler çoğunlukta”!. “ Kulüp şirketleşmeli, zaman ayırabilecek ve bu konuda  verilen yetkiyi çok iyi kullanabilen kişiler kulübü yönetmeli “ .. Alt yapıya önem verilmeli.. Hoca tutulmalı.. Bu fikirler gittikçe uzuyor ben önemlilerini seçtim..

Teknik Direktör Hakan Kutlu  “ bundan sonra top, artık şehrin önde gelenlerinde “ mesajı ile takıma sahip çıkılmasını istedi.

Neler yapılmalı, bence hiç kimsenin malı-mülkü –parası ve zenginliği sosyal medyada emrivakilerle dillendirilmemeli, bu konu insanları uzaklaştırıyor. Aklı başında olmayan kişilerin yorumlarında, parası olan kişileri eleştirmeleri kadar  ‘cahilce’ bir durum göremiyorum. Parası olan istediği yere harcar, ancak bu kişileri de gurur kırıcı, rencide edici,  sosyal medya paylaşımlarıyla süpürmemeliyiz.  

Erzurumspor’a destek olunması için isim vermeye gerek yok zengin olan Erzurumlular, İstanbul’da  bir araya getirilmeli. Eyüpspor maçı için takım istanbul’a gidecek. Bu arada Murat Şahsuvarlğulunun  İstanbul Erzurumlular Dernek Başkanlığı herkesi  aynı çatı altında toplamaya yeter.. Yapılacak işlerin planması gündem oluşturularak az-öz  hazırlanmalı. Ne yapılması gerektiği masa için hazırlanmalı. Acilen İstanbul ,  İzmir’de ve Ankara’da  toplantılar organize edilmeli, toplantılarda BB Başkanı Mehmet Sekmen’de bulunmalı ve  yapabileceği desteğini deglare etmeli. Futbol ile ilgili engin bilgisi olan ve Erzurumspor sevgisi taşıyan özellikle Kürşat Karakaş’ın  fikirlerinden yararlanılmalı.  Bu birliktelik sağlanırsa  yurt dışındaki kardeşlerimizden de destek yağacaktır. Yeterki biraraya gelme fikri  yazıda kalmasın. İnsanlar güvensinler. İleriye dönük  yönetim kurulu oluşturulmalı, yük paylaşılmalı kararları da yönetim kurulu almalı.  Bu bataklıktan Erzurumspor böyle çıkmalı .

4,5 milyon Euro borç vardır. Bu borç Euro olarak aynıdır. BU borç kambur olmaktan çıkmalı. Ancak 3 yıldan beri de tahta kapalı olmasına rağmen yönetim, kalan futbolcuları kulübe bağlama becerisi göstererek içerde-dışarda maçlara hazırlamıştır, bunları da unutursak insanların hakkına girmiş oluruz.

İnsanların isimlerini sosyal medyada zikretmeden Dadaşlık vakarlığı ve Erzurumluluk yüreği ile Erzurumspor’un kapılarını  tamamen açalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…