HAMLEYİ GÖRECEKSİN !


Fikret Dadaş


Erzurum'da Süper lig de   2. hafta oynanan  Erzurumspor -  Sıvassspor maçı hafızalardan silinmeyecek bir maç oldu diyebilirim.  Galibiyet golü dahil zevkle izlenen maçta, rakip Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın yaptığı 2 değişiklik sonrası golün gelmesi ile maçın kaderi değişti. Rashad Muhammed maçın sigortası idi, sigorta attı.!  Mehmet Özdilek ne yaptı  bu hamleye,  Mücahit ve  Ömer Şişmanoğlu  ile karşılık verdi ! Ki neden sonra ilk onbirin değişmezleri Hamroun ile Sissokko’yu  son 10 dakikada aldı ama,  atı alan Üsküdar’ı geçmişti..


Maçın ilk yarısında iki takımda nefis bir orta saha mücadelesi verdiler.  Hızlı ve zevkli bir oyun oldu, gol göremedik.


İlk yarı  sağ kanattan gelen ortada  Rasat arka direkte idi ..Ön direkte olsa o pozisyondan yararlanabilirdi


İbrahim’in biraz dikkatli ve biraz da etkili  olması lazım.. Uzaktan vuruşları iyi idi ancak, etkili vurmak lazım. Ceza alanı dışından güçsüz bir şutu, kalecide kalır.. Ayrıca etkili paslara dikkat etmesinde yarar var. Hele kaptanlık pazubendini taşıyan bir futbolcu daha çok paylaşımcı olmalı.


Takımda bariz pas hataları var, bu hataların yapılacak çalışmalarla ortadan kalkabileceği düşüncesindeyim.


İkinci yarı daha iştahlı ve etkili Erzurumspor gördük, bunu  attıkları gol ile de gösterdiler. 70 dakikada Emrah ortaladı Novikovas yükseldi kafayı vurdu top, kaleci nin bacaklarının arasından  filelere gitti..

 Muhteşem bir goldü   Erzurumspor 1- Sıvasspor :0


Golden sonra Sıvassspor  oyunda  beraberliği yakalamak için  hazırlık pasları ile gol ararken , Erzurumspor’da Rashad Muhammed’in oyundan alınması, değişikliklerde isabetsiz seçimler, Erzurumspor’u korkulu anlara sürükledi. 
Sıvassspor Teknik Direktörü Rıza  Çalımbay yaptığı hamlelerle oyunu leyhlerine çevirdi diyebilirim.


Süratli ve teknik ve etkili şutları olan Gradel’e  verilen  kelepçe Cenk Ahmet, yeterli olmadı  Gradel’in bir şutu üst direkte patladığı anda ‘ sos verdik ‘.  
76. dk Raşad çıktı , Ömer Şişmanoğlu oyuna girdi.. Rashad maçta ön alanda çok çalıştı, çabaladı, rakip takımdan  sürekli adam eksiltmişti... 


Dk 80. Kaan Kanak sakatlandı , yerine Mücahit Albayrak oyuna girdi . Mücahit’in maça alınması ‘ 5-0 öndeyiz, oynasın ‘ anlayışı ile  oldu sanki.  
Sıvassspor sol kanadını Ziya ve Gradel  ile  etkili oldu,  her atakları Erzurumspor kalesi önüne kadar rahatlıkla geliyordu. Erzurumspor’un 1-0 öne geçmesinden sonra Sıvassspor ciddi baskı kurmaya başladı.


82. dk korner kone  kafayı vurdu top filelerle buluştu   1-1

Novikovas ın golden sonraki şutu  az farkla auta çıktı..

86.dk da Gradel  Erzurumspor defansını neredeyse tren yoluna çevirdi . Çalımla Cenk Ahmet’ i  iki çalımla geçti,  topu filelerle buluşturdu .. Sıvassspor’un galibiyet golünü attı. 5 dakikalık uzatmada da  Maç  Erzurumspor : 1 – Sıvassspor: 2  sonucu ile tamamlandı.


Yönetim de defansın kırılgan olduğunun farkında, defansın güçlendirilmesi lazım. Defansın güçsüzlüğü, takımın ahengini  bozuyor. Erzurumspor  transferlerin zamanında yapılamaması , tüm kadronun aynı anda  hazırlık kampında olmaması ve  hazırlık maçı yapamamanın verdiği eksiklikler ile  oturmuş görüntüsü vermiyor. Ancak takım herşeye rağmen mücadele ediyor, güzel oynuyor, oyun kuruyor, atak geliştiriyor . Bunları da belirtmek gerekir. Bu maçın kaybedilmesinin ana nedeni  etkili silahların kullanılmaması ve hatalı oyuncu değişiklikleri oldu.  Mehmet Özdilek’in kafası biraz karışık gibi.. Sinirlenmeden, kızmadan yapıcı eleştilerle  şehrin takımına sahip çıkmalı.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..