“ KANDİL GECESİ YÜREKLER …”

 

“ KANDİL GECESİ  YÜREKLER …”

Gazeteci Fikret Dadaş'ın yazısı

Erzurumspor, son haftalardaki çıkışına  Altınordu  galibiyetini de eklemek için özgüvenle sahaya çıktı .. Ancak oyunun  başında  bulduğu iki pozisyonu değerlendiremedi ..  Altınordu ise  uzaktan tek şut denemesi ile  defansın ve defansın perdelediği kalecinin şaşkın bakışları arasında maçta öne geçti. 7 dakikalık uzatma da Erzurumspor toparlanmaya çalıştığı anda  Altınordu  konratakla 2. Golüne de kavuştu..  kalan birkaç dakika içinde ise Erzurumspor sihirli değnek değmiş gibi, Altınordu’yu  abandone ederek 2-2 ile ayrıldı..



İkinci yarının başlaması ile birlikte Erzurumspor galibiyet ve skoru arttıran nefis  gollere imza atarak 6-2 galibiyetle sahadan ayrıldı.. 3 puanı bileğinin hakkı ile aldı.

Maça gelince Erzurumspor ilk yarı gerçekten sahada  etkili atak yapamadı, organize olamadı, eli –ayağı dolaştığı gibi  gollere de müdahale edemedi .. Defans, hücumlar karşısında etkili  olamıyor! Uzaktan şutlar da bile ayak koyan futbolcu aradık..!

Geri paslarda oyun kurmaya çalışıyorlar ama, bu taktik  kalede risk oluşturuyor..!

Özellikle kanatlardan yapılan ortalarda top takibi yapılmıyor, ya da isabetsiz ortalar geliyor!

Şurası bir gerçek ki  Erzurumspor gerçekten güçlü bir takım, İstikrarlı bir futbol  oynaması gerekiyor !  ‘bir problem var , sanırım daha çözümlenemedi !’ .. Futbolcuların moralini yüksek tutmak gerekir .. İlk yarı farklı bir  Erzurumspor ,  ilkyarı uzatma dakikaları  ile ikinci yarı  çok farklı bir Erzurumspor izledik.



Orta sahada baskı kurulamıyor , sür’atli bir oyuncu  ile  rakip takımlar  defansı çok çabuk ekarte edebiliyorlar . Bu maçta Estrela’nın  yokluğu belli idi.. Takımın dinamosu durumunda Estrela , her maçta her bölgeye koşan, orta sahada  top kapan, saklayan ve  gol yollarını hareketlendiren bir oyuncu.

2-0 mağlubiyetten bir takımın kendi sahasında  maçı çevirmesi zor olan olay, ancak Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ve futbolcular  maçta beraberliği sağladıkları gibi  2 gole, 6 golle karşılık verdiler. Takımı hocasından malzemecisine kadar kutlamak gerekir

Altınordu altyapıya önem veren Türk Futbolüne  futbolcu yetiştiren bir kulüp. Rakip Altınordu 1-0 ın rahatlığı ile  yatıp / kalkmazken !, 2. Golden sonra da  zafer sarhoşluğu yaşadılar , Erzurumspor kenar yönetiminin müdahaleleri ile  uzatma dakikalarında  soyunma odasına 2-2 girildi, Altınordu abandone oldu . . Sonrası herkesin malumu +4 gol daha  atan Erzurumspor , net bir galibiyet aldı . Altınordu nakavt oldu.



Eren'in , Hasek'in, Shala'nın ve Novikovas'ın golleri klas gollerdi. 

Futbolcuların ne sıkıntısı var ise , çözüm bulunmalı.. Takım iyi yolda, Eren’i kutlamak gerek, her gol çalışılmış pozisyon idi ..

Erzurumspor’da yardımlaşma konusunda eksiklikler de var.. Takım  gün geçtikçe oturuyor, basit hatalara artık yer olmamalı.. ‘ Paslar, yerini bulmalı ‘  ..

Takımının maçının bitmesini beklemeden eleştiren kişiler dereyi görmeden paçaları sıvayanlar, her takım gol yiyebilir, mağlup duruma düşebilir, hatta mağlup ta olabilir . Skor seyircisi olunmamalı. Ya destekleyin ya da desteklemeyin .. İkisinin arası yok.

Tüm kardeşlerimizin Mübarek Mevlid Kandilini kutluyorum. Rabbim hepinize  sağlık, sıhhat ve ailenizle birlikte  bereketli günler nasip eylesin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..