Razı olduk gibi..

 

Yenişemediler..


 Gazeteci Fikret Dadaş'ın yazısı

3 Puan avına  Samsun’a giden  BB Erzurumspor, Yılport Samsunspor’dan 1 puan almaya razı oldu.

Flaş transferlerle geçtiğimiz yıl 1. Lige yükselen Y. Samsunspor, çok güçlü bir takım değil, ancak konrataklarda etkili olabiliyorlar..  Hareketli ve   mücadeleden yılmayan oyuncuları olsa da Samsunspor , Erzurumspor’u mağlup edemedi..





Mehmet Altıparmakla yollarını ayıran, Fuat Çapa ile  yoluna  devam eden Samsunspor’da futbolcular, yeni Teknik adamın gözüne girmek için çok gayret sarfettiler ancak , 1. Lig için  tecrübeli  bir takım  görünümünde görmedim..

Erzurumspor geçtiğimiz haftanın  6-2 lik galibiyeti ile  1. Ligde misafir olduğu mesajını vererek çıkmıştı maça.

İlk yarı ve ikinci yarı  kaleye isabetli şut atma imkanı olmadı . Atamadılar demiyorum, şutluk pozisyon olmadı .. Erzurumspor’un gol atabilecek futbolcularını Fuat Çapa kelepçelemişti adeta. Çok rahat  çalım atan , rakibi geçen Novi bile  topa her müdahalesinde  2  Samsunsporlu futbolcunun  markajı ile karşılaşıyordu, Novikovas’a çok faul yapıldı, ama faul atışını göremedik.

İlk yarı Erkan Sözeri takımı beraberlik üzerine oynattı .  İkinci yarıda ise rakibin kontratakları karşısında , defansın ağır kalmaması için fazla ileri alamadı takımı. Novi’nin  son anda koşup oyun alanına çevirdiği top için, vuracak  pire gibi bir futbolcu aradık ..  Yine Kaleci Sumzky nin  akıllı kale vuruşunda  da, rakiplerinin  şarjları  ile    Novikovase topu kaptırdı ..Net gol pozisyonları idi..




İkinci yarıda 2 pozisyonda da kontratağa kalkan Samsunspor’un  ümitlerini , Kaleci Sumzky engel oldu , pozisyonun birinde bacaklarını kapatmayı başardığı gibi gole de izin vermedi .



Erzurumspor’da Orta alanda Estrela’nın yokluğu hissedildi. Erzurumspor’da defansın sağ önünde top kesecek , koşacak bir futbolcu eksikliği  var. Ayrıca golcü sıkıntısı  devam ediyor .. Ocak ayındaki transferde bu problemleri çözerler diye düşünüyorum.

Takım belki şut atamadı, etkili vuruşlar yapamadı ama Samsunspor deplasmanından 1 puan almayı başardı .  Erzurumspor’u hiç kimse  küçümsemesin.  Takıma destek olmalı, destek olmayan da köstek olmasın

En çok korktuğum ‘ hakem kazası ‘ yaşanacak mı ?  sorusuydu. Maç sırasındaki  faullerde de  ‘saha avantajını ‘ çok iyi kullandı !  Hakem bir çok pozisyonda iki takımın da aleyhine düdük çalmazken  maçın sonuna doğru Shala’nın pozisyonunda düdük çalmaya çekindi .!  Ancak iki pozisyonda da Samsunsporlu futbolcuların  kendilerini attığı pozisyonlara da kanmadı .. Eğrisi doğrusu yazalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..