“ REHAVETE KAPILMAMALI ”

 “ Rehavete kapılmamalı! ”

Fikret Dadaş'ın yazısı

Erzurumspor’un yolundaki taşlara ve ilginçliklere yenisi ekleniyor,  futbolcuların hakkını kim verecek, gaspolan penaltılar ne olacak? 

Erzurumspor- Boluspor maçının ilk yarısında resmen hakem faciası yaşandı . Erzurumspor 2-0 galip olabilir  ama, galip olması hakkı olan penaltıların  verilmemesini gerektirmez ki.. penaltı ise penaltıdır. Skor, hakemin kararını etkilememeli, “ galipsiniz penaltıya gerek görmüyorum “ anlayışı  insanları çileden çıkartıyor. Takımların ismi önemli değil ama Futbolcuların alın terine saygı gösterilmeli.. Erzurumspor’un 41. Dakikadaki atağında  Eren Tozlu, rakipten seken  topa  kafa vurmasına ve top havalanmasına rağmen kaleci Selmani’nin yumruğu Eren Tozlu’nun kaşında ve yanağında patladı. Kale sahası kalecinindir fakat, kaleciye bir şarj yok, kalecinin kasten yumruğu var. Eren Tozlu uzun süre yerde kalmasına rağmen oyun devam etti.

Ya günün başarılı ismi Olanare’nin 47. Dakikada  kesip sakladığı topu Mustafa Yumlu’ya  kazandırması,  Yumlu’nun  ortası ile cezasahasında topu indiren  Eren Tozlu’nun kolundan tutulup indirilmesine seyirci kalınması ise bir skandal görüntü oldu. Resmen penaltı, penaltı nasıl olur bilmiyorum!  Bu kararlar futbolcuların hevesini kırar, oyundaki şevkini tüketir..

İlk Yarı Erzurumspor çok başarılı bir futbol oynadı. Takım atağa kalktı, atak geliştirdi, şutlar attı, isabetsiz şutlar da oldu ama ilk yarıda  Novikovas’ın ve Eren’in güzel golleri ile  2-0 lık bir skor elde etti.  

İkinci yarıda da canla başla oynadılar , pozisyon ürettiler, gol aradılar ancak isabetsiz vuruşlar, yorgunluk ve ' artık bir şey olmaz ' düşüncesi  ile hareketle  maç 2-1 , 3-1 'e ve uzatma dakikalarında 3-2 ye geldi. Bu skor yakışmadı.  Maçın son bölümünde revavet gözlemlendi.                                           

 

              O bir Sniper  ' Sniper Hasek ' demeliyiz  Martin Hasek'e 

       

Boluspor un golünde  Erzurumlu Abdurrahman Canlı sol kanatta durdurulamadı, ortasına Bregu vurdu, defans müdahale edemedi ! Golden sonra Erzurumspor’da bir yorgunluk hakim oldu, her ne kadar mücadele etmeye çalışsalar da ilk yarıdaki Erzurumspor’u  göremedik.. Takımın ahengini bozmamak için hoca değişiklik yapmadı ama yorulanları, taze kan ile değiştirme fikrini de dikkate alsa iyi olurdu.  

Ancak yiğidi öldür hakkını ver  84. Dakikada Male’nin nefis şutu  yandan auta çıkarken yürekler hopladı! Male bu arada takımı çok katkı sağlayan bir oyuncu oldu bu maçta ..

Martin Hasek’in 89. Dakikada attığı gol ise mükemmeldi .. 90 ‘dan fileleri gördü.  Erzurumspor adına bu vuruşlar irdelendiğinde, kalite ayaklara sahip bir takım Erzurumspor.

Boluspor’un penaltısında ise orta hakemin eli, penaltı kirecini saniyesinde gösterdi. Keşke Eren Tozlu için de o el penaltı kirecini gösterse idi!  Boluspor, penaltı’yı gole çevirdi. 2-1.

Martin Hasek’in akıllı ve usta vuruşu ile Erzurumspor 89. dakikada 3. Golünü buldu.. 

Erzurumspor 67. Dakikaya kadar oyunu 2-0 önde götürdü. Filesinde gördüğü golde ise kanat akınlarını kesecek oyuncuların malum eksikliklerinin payı ile “ galibiz, rahatız şeklindeki davranışın etkisi vardı .. 3. Golü de Hasek’le buldular ama rakibi durdurmakta zorlandılar. Gerek yoktu son anda defansa çekilmeye. Güzel başlayan, güzel giden ve hücumla golü bulan mücadeleci bu takımın gazını kesmeyin. Gaz kesmek iyi gelmiyor, takıma..  

Bir gerçeği inkar etmemek lazım birbirini tanımayan yeni bir takım şu anda çok iyi kenetlenmiş durumda, daha iyi olacağına inananlardanım. Bu çalışmayla, azimle ve birlik ile gelinen nokta. Hocam biraz terapi lütfen … Giderilemeyen eksikleri için ilk yarı bitimi bekleniyor diye düşünüyorum.

Maçı tamamen hakem hatalarına bağlamadığımı yazıyı okuyanlar anlar ama, hakem hataları da bir gerçek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..