DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

 DADAŞ  HERKESE  NAM SALDI…


Fikret DADAŞ / Gazeteci

Kocaelispor maçı, Erzurumspor için çok önemli idi . Nedeni de  takıma alt yapıdan yapılan takviyelerle devam eden antrenmanlarda Teknik Direktör Hakan Kutlu  takımın durumundan umutlu ve mutlu olmuştu. Maç öncesi yaptığı ilk açıklama ise “Kocaelispor’dan 3 puan almaya geldik “  oldu ..Bu açıklama sıradan bir açıklama değildi, Erzurumspor’un  güçlü bir ekip olduğunu vurguladı . Tabii dikkat çekmeyenler olsa da , Kutlu  ve futbolcuları , sahada bunu gösterdiler .. Hatalar olabilir her zaman , ancak bu maç için söylenecek tek kelime,  “ Muhteşem Erzurumspor” dur.. Takım aynı takım ,teknik ekip değişti ve çalışmalar üst düzeye çıktı, yönetim de büyük bir gayretle futbolculara maaşlarını ödüyor.. Herkes  görevinin bilincinde. Bu arada Yönetimin çabaları göz ardı edilemez.



Maça damga vuran olay ise Sefa’ya yapılan ama verilmeyen “ bariz faul” ve ardından gelen gol oldu. Hakemin takdir yetkisine bir şey demiyorum ama takdir yetkisini,  bu net faulü devam diye kullanmamalıydı. Var’ı aradık ama göremedik.. Var nerede idi sahiden  zaten top dışarı çıkmış , top kullanılıncaya kadar VAR o pozisyonu inceleyemez miydi ? Ama incelemek İS TE ME Dİ LER..

                                 

Sefa süratli olduğu için ayak koyarak faulle durdurulmaya çalışıldı.!


Bu pozisyon sonrası  taç! ve Kocaelispor'un  golü geldi

Erzurumspor etkin tecrübe, çok iyi motivasyon ve  kenar yönetimin üstün performans ve oyuna konsantrasyonu ile gole cevap verdi.. Fakat bu Türkiye liglerinde tarihe geçen 5 dakikalık VAR  incelemesiyle oyundaki  topun havada olmasına rağmen, ne yapıp edip bir “ ofsayt çizgisi “ çekmeyi başardılar.. O top yerde olsa, sözümü de geri alacağım ama, bu 5 dakikalık incelemenin adı olsa olsa  “ öküzün altında buzağı aramak “ tır.


                                  5 dakikada, öküzün altından buzağıyı çıkardılar            

Erzurumspor tırnakları ile didinerek ve hakkı ile futbol oynuyor. Kabul eden eder, etmeyen de etmez. Sadece Adalet ve hak istemek bizim görevimiz.  Ofsayt kuralı  “kafasının, vücudunun veya ayağının herhangi bir bölümünün rakibin kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakipten daha yakın olduğu anlamına gelir “ diyor. Ancak bu uygulamada unutulan önemli materyal topun havada olması yani top sekmiş, hareket halinde …. 5 Dakika sonra  gole, iptal kararı vermek doğru değil idi..

Bu futbolcular 2.000 rakımlı bir şehirde çabalıyorlar!

Erzurumsporlu futbolcuların maaşları yattığı sürece bu takım, çok can yakar. Önceki gün Sevgili kardeşimiz Yılmaz Şimşek’in güzel bir yorumu vardı “ maaşlarını ödesinler bu takım  Eyüpspor hariç  rakipsiz  “ demişti.. Doğru bir tesbit idi.. Ancak Benim bu oynak ortamda, bu tür iddialı bir tahmini düşünsem bile yazmam doğru olmaz idi.

Kocaelispor maçında, herkes çok güzel bir mücadele izledi. Kocaelisporlu futbolcular da güzel bir oyun çıkarıp ilk kez dişli bir rakip görmüş oldular. Kocaelispor transfer olarak ta masraf etmiş ama, ligin sonunu beklemeleri lazım.  Maçta bir heyecan, zevk ve futbol vardı .. Faul sonrası gelen gol ve İptal edilen gol golleri  düşünürseniz, o maçın galibi  ve 3 puanın hakkı Erzurumspor’un idi. Herşeyi var Erzurumspor’un ama,  keyfi  VAR'ı  aşması zor ..

Erzurumspor’un en büyük özelliği ise  transfer yapamamasına rağmen  futbolcuların 3 yıldan beri  bir arada olması”. Bu özellik çok  önemli, artık dikkat ediyorsanız futbolcular o kadar güzel konsantre olmuşlar ki  nerede ne yapacaklarını bilen, komple atağa kalkabilen  adeta bir “akerdeon “ gibi açılıp kapanacak durumdalar. Hiç kimse Erzurumspor’u küçük görmesin, kolay rakip görmesin.

Hakan Kutlu futbol kariyerini konuşturdu bu maçta da .. Harika bir kenar yönetimi ile talebelerini an be an izleyerek takımı sürekli zinde tutmaya çalıştı. Hakan Kutlu ve tüm ekibi, futbolcuları, kulübün tüm çalışanlarını ve çevre illerden Kocaeli’ne gelen  yiğit Dadaşları tebrik etmek gerek.      



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar