İKİNCİ İKİZ KULELERİ Mİ GÖRECEĞİZ..

İKİNCİ İKİZ KULELERİ Mİ YAŞIYORUZ

Fikret DADAŞ / Gazeteci

İsrail’in, Filistin topraklarında, Filistinlilere karşı 1967 yılında başlattığı 6 gün savaşlarıyla işgale adım attığı günlerin sonrasında, bölgede hiç toprağa doymadı. Biraz kuzey- güney, biraz doğu –batı derken Kudüs’e varan işgal sonrası, Filistinleri küçücük Gazze’ye adeta hapsetti. Filistinlileri evlerinden yurtlarından etti, hatta Filistinlileri evlerden çıkarıp İsrail vatandaşlarını zorla ikamete zorladı. İsrail’in çoluk-çocuk demeden sivillere yaptığı katliamları, zulümleri, namazda iken seccadelere basıp namaz kılan insanları kovmaları hatırlarda. Netenyahu’nun politikaları , Filistinlilere yaşam hakkı kapısını kapattı.   Ancak bugünkü İsrailli bir kadının öldürülüp-soyundurulup araçla  gezdirilmesi de hoş bir görüntü değildi. Hamas, Filistin  topraklarını geri alacak ise  askeri hedefler var!

Filistinlileri anlıyorum 50 senedir zulüm altındalar, hiç kimse bu zulme dayanamaz! Böyle bir zulüm yaşayan başka bir Millet te Dünya’da yok. Hamas devreye girip istiklal için şansını denemek istedi .

İsrail’de yaşananlara baktığımız ve Dünya devletlerinin takındıkları pozisyonları gözlemledikten sonra, yapılan saldırının, Hamas örgütünün tek başına yapabileceği bir  bir saldırı olmadığını görüyoruz. Denizden Havadan ve Karadan yapılan saldırılar sabah saatlerinde 5 bin roket atılması ..Bunlar Bir askeri zeka ürünü, yani bir Ordunun organizasyonu demek falcılık olmaz. Bölgede İsrail’in petrolüne göz diktiği İran hedefte.. İran da İsrail i günahı kadar sevmez..



İsrail’in prestij kaybettiğini söylüyorlar ancak ben buna ihtimal vermiyorum. İsrail’in haberi olmadan bölgede bir yapılanma olması mümkün değil diyorum. Hele hele Kuzey Irakla da sürekli temas halinde olan İsrail, Hamas’ın saldırısından haberdardı. Bana göre saldırmaları için zemin bile hazırlamıştır. İnanmayabilirsiniz ama İsrail İran’dan kurtulmak için sürekli bir plan kurgusu içinde idi. Çünkü İran, hem İsrail’in hem de Amerika’nın hedefinde. Amerika, İran’ın petrol yataklarına konmak için el oğuşturuyor.. İsrail de , İran’dan kurtulmak istiyor .. Peki Büyük Amerika ve küçük Küçük Amerika İsrail, İran’a nasıl saldıracaklar ?.

Tıpkı İkiz kule saldırısı gibi bir saldırı da Hamas’ın saldırısı oldu. Amerika İkiz kulelerini vurdurdu, Irak a girdi , Irak’ı mahvedip, zenginliklerini de alıp, bölerek gitti. Şimdi Irak’ı uzaktan yönettiriyor!

İsrail de İran’dan kurtulmak için kısmi bir saldırıya yeşil ışık yakmış olabilir.. Neden olmasın ki . Amerika’nın açıklaması gecikmedi , “ İsrail’in yanındayız “..  Bu işin sonu, İsrail ve ABD’nin  İran’a vurmasına  kadar gider…

Türkiye bu süreçte olayları gözlemlemeli, ABD   güneyimizdeki  PKK ve PYD lileri Filistin’e sokabilir! O boşluğun anında doldurulması gerekebilir ! Suriye de dikkatli olmalı ve sınırlarını kendisi korumalı ki Türkiye endişe etmesin. ABD nin bölgedeki hareketleri izlenmeli. Amerika Silahlı SİHA mızı düşürdü, unutmuyoruz….Biz de not ettik..

Bu arada Amerika bölgede karışıklık çıkartmak ta isteyebilir, Afganistan’da çarpıştırdığı  binlerce  Afgan askeri ülkemizde , bunlar ne yapar ne eder , nerededirler , birileri eğitime mi almış! Neye karşı , kime karşı bu askerleri Türkiye’de besliyorlar?. Yarın eli silahlı milis olarak karşımıza çıkmasınlar? Hepsi Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor.. Türkiye her ihtimale karşı  yedeklerine de silah eğitimi vermeli.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ