Futbolün katlini izledik..

Futbolün katlini izledik

Galatasaray-Fenerbahçe süper kupa  

Fikret  Dadaş

12 Ağustos 2012 Pazar 23:41




Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Erzurum kazım Karabekir Stadyumunda dostça başlayan müthiş mücadele de FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır süper kupayı nasıl hediye edişini izledik.. Çakır oyunun genelinde Galatasaray ı tutan ağırlıklı kararları ile göze çarptı. Oyunun hakemine güvenilmeyecek te oyun sırasında kime güvenilecekti ik ? Çakır sanki bu kupayı adrese teslim etmek için elinden geleni yaptı. Galatasaray gibi Türkiye’nin dört büyüklerinden birinin, bu katkıya hiç mi hiç ihtiyacı yoktu aslında.. Çakır maçın sonucuna büyük gölge düşürdü bana göre..



Galatasaray maçın başında oyunun kontrolünü elini aldı ilk gol pozisyonuna da girdi.. Ancak Fenerbahçe oyunda sakin oyunu ve Galatasaray’ın oyun anlayışını çözmekle meşguldü.. Ta ki Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel yerden gelen bir topa müdahale etmek istersen kolu kendi altında kalınca sahadan ayrılmak zorunda kalana dek. Volkanın yerine oyuna ısınmadan giren kaleci Mert’in Ceza alanı çizgisine kadar gereksiz çıkışıyla Galatasaray’ın Umut ile 1-0 a uzandığı an idi.. Bu gole hiç kimse itiraz edemez.. Gol sonrası sahaya atılan meşaleler ve patlayıcılar ise “ bir ihmalin” açık örneği idi.. Güvenliği sağlayanlar fazla large davranmışlardı ! Ya başka bir şey de girse idi bu kritik günlerde o stadyumu ? diye düşünmekten kendimi alamadım.. İftarlık ayağına patlayıcı ve meşale sokulmuş stada !

Fenerbahçe’nin Alex’le kazandığı faul atışını gole çevirdiği an sahadaki hiçbir futbolcu dokunamadı. beraberliği sağlayan golü ve soyunma odasına sevinçle gitmesi ilk yarı denkliği getirmişti.

57.dakikada Fenerbahçe’yi resmen katleden bir pozisyon vardı. Kendi topuyla Galatarasay yarı alanına koşan Kuyt makasa alınıp düşürüldü.. Kuyt gole giden oyuncu kendi topuna koşuyor.. Maçın FIFA kokartla hakemi bu pozisyona göz yumdu, resmen sarıkartlık ve faullük pozisyonu devam ettirdi.. Galatasaray cezaalanından giden uzun pası yakalayan Umut ise , ofsaytlığı da konuşulabilecek bir pozisyonda topu Fenerbahçe filelerine göndererek durumu 2-1 e getirdi.. Bu pozisyonun öncesi futbolün katli idi.. Aziz mübarek ramazan ayında Allah için şehadet ederim ki pozisyon sarı kart ve faul idi.. ATV nin anlı şanlı yorumcuları ise maçın başındanberi taraflıklarını ortaya koyduklarından pozisyonu es geçtiler ..

Maçın 2-2 ye geldiği pozisyonda ise top Cristian ‘ın eline çarptı. Galatasaraylı futbolcuların itirazları ise, profesyonel anlamda yapılabilecek itirazlardı. Devamında ise Fenerbahçe’nin beraberlik golü geldi..

Fenerbahçenin asıl zaafı 10 kişi kalan Galatasaray karşısında bir varlık gösteremedi.. 10 kişi kalan takıma bir gol atıp üstünlük sağlayamadı.
Kratzic’in düşürülmesine ise FIFA kokartlı hakem yine göz yumdu.. Faul bile vermedi.. Ki sarıkartlık pozisyondu resmen..

Penaltıya gelince, top zaten Umut tan çıkmıştı.. Ama müdahale Ceza alanı içinde olarak sayıldığı için penaltı kireci gösterildi.. Maçın hakeminin bu penaltıyı vermesinde ki asıl neden ise daha önceki pozisyonda Engin’e kırmızı kart göstermesinden sonra , baskı altında kaldığı için bu kararı verdi. Bu penaltı ise, Kuyt’un düşürülmesi ne idi ? Bu maçı Çakır eliyle teslim etti..

En önemli konu ise Fenerbahçe cezaalanı içinde bir pozisyonda düşen Umut’un hakemden faul beklerken sarfettiği küfürlerdi.. Kameralar yakın plana girmişken, Umut FIFA kokartlı hakemi küfürleriyle suluyordu..
Bence kupa’nın asıl sahibi belirlenmedi.. Düdük çaldığına göre, Kupa Galatasaray a hayırlı olsun..

Erzurum, iki takıma da misafirperverliğini gösterdi.. Bundan sonraki maçlar için de organizasyonlara hazır olduğu mesajını tekrarladı..
(F.Dadaş )



etiketler: fenerbahçe, galatasaray, süperkupa finali, süperkupa, erzurum stadyomu, erzurum kazım karabekir stadyumu, cüneyt çakır,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ