Çanakkale'yi ve şehitlerimizi anarken...


ÇANAKKALE’Yİ  ANARKEN…..

Herkesin görmesi gereken bir ibadetgah orası.. Çanakkale de Türklüğünüzü hisseder, Çanakkale de  o siperleri o şehit mezarlarını görünce  titreyip bir daha kendinize gelirsiniz..  Türkiye’deki  Türkü, Kürdü, Lazı , Çerkezi, Boşnağı,   herkesin birlikte olduğu ve birlikte savaştığı bir meydan… Liseden toplanıp cepheye çarpışmaya götürülen bıyıkları bile terlememiş yiğitlerimizin aşkına bu ülkeye sahip çıkalım.. Unutmayalım ki bugün var isek, yaşıyor isek hepimiz belli bir yerlerde isek ; o şehitlerin yüzü hörmetinedir.. o şehitler savaşa giderken, “ döneceğiz “ diye gitmediler..  Gittiler,  çarpıştılar,  şehit oldular, bir daha da dönmediler.. O yüreklerin vatan için nasıl attığını oraları görerek, gezerek daha iyi anlayacaksınız.

Yiğitler Meydanı olmuş Çanakkale 18 Martta.. Öyle ki  her zerresinde şehit kanı ile sulanmış  “ mübarek topraklar “ diye nitelendiriyorum o toprakları..
“Bekara karı boşamak kolay “ diye bir tabir vardır.. Bu ülkenin nereden, nerelere geldiğini unutmayanlara sesleniyorum.. Çanakkale’den feyz alın, Çanakkale den ders alın, Çanakkale’yi unutarak bu ülkeyi birilerine peşken çekmeye çalışanların alınlarının ortasına bir tane çakın..


Bu ülkeyi kolay kazanmadık, bu ülkeyi çöplükte bulmadık.. Miras malını hor kullanmayalım ! Bize bırakılan Miras’a sahip çıkalım..  Şerefsiz ve pusuda bekleyen Yunan,  18 adacığımızı 3 ay içinde işgal etti…!
Başımız dik olmalı, yüreğimiz sağlam gerektiği yerde gereken cevabı vermeliyiz.. Türk’ün başı her zaman diktir.. Türk, kimseye el bağlamaz, “ tamam efendim, peki efendim, siz nasıl uygun gördüyseniz! “ demez.. Türklüğümüzü ezdirmeyin.. Kötü bir şey mi söylüyoruz..
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde , Türk bayrağını bayrak bilmiş, bu aziz vatana vatanım demiş herkesi kucaklıyoruz.. Memleket için varız, memleket için hazırız..

Ülkemizin dört bir yanında çarpışarak şehit olan milyonlarca vatan evladını rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum.. Allah onların makamını cennet  eylemiştir.. Çünkü onlar  Türkiye için , bizler için, İslam için, Türk bayrağı ve vatanı için çarpışmışlardır.. tarihimizi unutmayalım..
Dün Çanakkale geçilmez diye yüreğini ortaya koyup bu toprakları savunan ve bizlere emanet eden yiğitlerin kanı yerde hala.. Şimdi yedi düvel bir olmuş içerden dışardan  bu ülkeyi bölmek için uğraşıyorlar.. İnşallah bu ülkenin aleyhine çalışanların başına  Allah bir taş bırakacaktır.. Allah’tan başka hiç kimsemiz yok…

Fikret Dadaş

Vatan evladı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ