ALİ GÜNGÖR olayı..

ALİ GÜNGÖR  olayı..



MHP  de uzman gazetecilik yaptığım dönemde İçel Mİlletvekili  Merhum Ali Güngör, Milletvekillerinin hakkı olan 5 dakikalık şahsı adına söz aldı Rahşan Affı ile  ilgili TBMM Genel Kurul kürsüsünde konuşmaya başladı .. Ali Güngör öylesine etkileyici ve kararlı konuşuyordu ki ,  Genel Kurul salonunda  herkes nefesini tutmuş Merhum Ali Güngör’ü dinliyordu ..

Hükümet ortakları  Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli Bakanlar Kurulu Sıralarında donup kalmışlardı. Tüm Bakanlar da ses çıkarmadan kürsüdeki ali Güngör ü dinliyorlardı .. Başbakan yardımcısı Mesut Yılmaz da yerinde  çökmüş elini şakağına koymuş gözlerini kürsüden ayırmıyordu ..

Ali Güngör ün konuşmasının satır aralarında  Muhalefetteki tüm milletvekilleri Genel Başkanları dahil Merhum Ali Güngör’ü alkışlıyorlardı..

Ali Güngör ün konuşması bitince  Kuliste yanında idim..  Kutlayanlar , Ali Güngör’e sarılanlar , “ adam gibi adamsın “ diyenler , “yiğit ülkücü senin gibi olur “ diyenler , “  gerçek bir Lider gibi konuştun “ diyenler … Derken Ali Güngör’ün susmak bilmeyen telefonları .. Öyle ki artık sürekli şarj ediyordu telefonlarını … binlerce mi desem , onbinlerce mi desem bilemiyorum , gece gündüz arıyorlardı Türkiye’nin her tarafından vatandaşlar ..  

Fazla bir zaman geçmedi ki  MHP Genel Başkanı Ali Güngör’ü  “ TBMM’de Milletvekillerine tanınan 5 dakikalık konuşma hakkını kullandığı için”  MHP Tüzüğü’nün "kesin çıkarma" cezasını gerektiren durumlar arasında yer alan     "...yetkisiz demeç yayınlamak, partinin yetkili organları nezdinde demokratik ve medeni ölçüler çerçevesinde halledilmesi gereken parti içi meseleleri, belli kademe ve silsile düzenini bozarak, basın ve yayın organlarında açık şekilde tartışma ve polemik konusu yapmak"   gerekçesiyle partiden ihraç etti.   
Merhum Güngör öyle bir duruşta idi ki ,  MHP den kopartıldıktan sonra gelen tüm milletvekili adaylığı tekliflerini geri çevirdi ..

 ÖZETİ :  “ HÜR İRADENLE KONUŞAMAZSIN, MİLLETVEKİLİ DE OLSAN ! “

Ali Güngör bilgili, kültürlü, büyüğünü –küçüğünü bilen, bir anda  çatık kaşları arasından direkt bakışları ile  etkili bir  Milletvekili idi . Hitabeti güçlü, Türkiye için ileriyi gören biriydi.. Bugün yaşananları  o zaman görüyordu ..! Zaman zaman sohbetlerimiz olmuştur .. Tek üzüntüsü  Türk Milleti ve Türkiye’nin geleceği idi … Rahmetle anıyorum Allah rahmet eylesin, tahsiratını affeylesin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

DÖNERCİNİN, ATATÜRK'E HAKARETİ