Golü kim atacak ?

 GOLÜ KİM ATACA ?

Fikret DADAŞ


Erzurumspor   Menemenspor karşısında  nasıl bir oyun oynadı , neden gol atamıyor.. Futbolcular ellerine geçirdikleri pozisyonları neden cömertçe harcıyorlar ?,  golü kim atacak ? İsteksizlik ve boş vermişliğin nedeni ne ?

Menemenspor maçının ilk yarısında Erzurumspor tek kale oynadı ! rakibi sahasından başını çıkartamadı, uzatma dakikası hariç ilk yarıda pozisyon bile bulamadı. Szumsky  bugün gününde olmasa belki fark yiyecekti Erzurumspor ..

Erzurumspor ilk yarıda çok iyiydi. Hatta fark ataca bir  ilk 45 dakikayı yakalamıştı. İlk yarı bulunan en az 10 pozisyon var .. Futbolcular  topa son vuruşu yapamıyorlar, her pozisyonda öyle.. Ya  gelişine vurmalar , ya benden giderse gitsin nereye gidiyorsa anlayışı, ya hele bir de ben vurayım ne oluyor ! gibi antrenman düşünceleri ..

İlk yarıda  şahsi , kompleksli olan futbolcular nedense asistlik yapmadılar .. Sanki aralarında  bir husumet var gibi, boşta daha müsait pozisyondaki oyuncuya topu atmayıp ya kendileri vurmaya çalışıyor ya topu eziyor- öldürüyor ayağında, ya da pozisyonu harcıyorlardı. Haliyle bu takımın orta sahası da defansı da  ‘hamallık ‘ yapmış oluyor forvetteki hovardaların keyfine! İlk yarıda forvet ve kanat oyuncuları  arasında bir organizasyon, paslaşma, adam kaçırma,  ver-kaçlar, top saklama göremedim.

Penaltı pozisyonunda Emircan cezaalanının çarpraz köşesinden  rakip ceza alanına girdiğinde düşürüldü. İtirazsız net bir penaltı idi. Emircan pozisyonu gole çevirmeyi başardı. Erzurumspor  27.dakikada öne geçti.

Duran toplar, sayısız köşe atışları tehlikeli bölgelerden kazanılan faul atışlarından Erzurumspor mevcut forveti yararlanamadı. Hiç mi sağlıklı  yemediniz de o toplara vuramadınız?  Kaleci mi alıştırıyorsunuz? yoksa özel maç ta skor önemli değil mi dediniz anlamakta güçlük çektim. Şahsi  vuruşlar, ilgisiz yere paslar ile  ilk yarı skorunu  en az  3 /  5  - 0  farkla kapatacakken penaltı golü ile geçirdiler.  Penaltı ile devre kapandı.

İkinci yarı ise Erzurumspor, 1-0 ın üstüne yatmış görüntüsü verdi. Defansından çıkamayan Menemenspor daha akıllı bilinçli, defans arkasına uzun toplar ve koşan oyuncularla oyun kurgusu kurarak Erzurumspor karşısında kontrataklarla başarılı oldu. İkinci yarı Menemenspor daha diri  bir oyun anlayışı içinde idi  Her kontratakta, Erzurumspor defansına  ve kalesine ecel terleri döktürdüler. İkinci yarı ise Erzurumspor çok rahat kendinden emin gibi görünse de, oynayan, kontratağı başarılı şekilde  sahada tatbik eden  taraf Menemespor idi. Ne oyundan koptular, ne disiplinden. Atılan gol de emek verilmiş tertemiz bir gol idi .

Erzurumspor’un yediği  gol de  Gökhan Alsan’ın kaptırdığı top ile geldi. Orta alanda rakibi ile  mücadale de zayıf kalan Gökhan Alsan, topu uzaklaştıracağı yerde,  rakibi Emir’e  kaptırdı.  Emir rüzgar gülü gibi  kale önüne kadar geldi, Gökhan’ın müdahaleleri boşa çıktı .. Hatta Emir bir çalımla  Gökhan’ın belini bile kırdı ve vurdu . Top kaleci Szumsyk’nin yumruklarıyla oyun alanına döndü . Defans  dondu kaldı! Topu dışarı çıkarmak yerine adeta top seyredildi. Ahmet Sagat dönen topu defans arasında mermi gibi bir şutla filelere gönderdi , beraberlik golünü attı. Erzurumspor’da gol kaçıran futbolcular bu golü izlemelerini tavsiye ediyorum, topa nasıl vurulması gerektiğini görsünler.

Erzurumspor çok iyi oyunculara sahip, o futbolcuların neden gol atamadıklarını, bu takımın neden “ harakiri “ yaptığını anlamak gerek diye de düşünüyorum.

 Maçın hakemi ise evlere şenlik.. Bir kez penaltı verdi diye, 2 penaltıyı resmen iç etti ! “ Bir takıma bir penaltı verdim, yeterli. Başka penaltı veremem  “ .Böyle bir hakem anlayışı olamaz.   Olanare’nin ikinci yarı  formasından çekilerek indirildiğini görmeyen var mı ?. fotoğrafları  yayınlayacağız…!  Ayrıca  Menemensporlu oyuncunun eline çarpan topu da göğsü diye göstererek yine  penaltı kapısını kapattı ..  Kartlarda da net  olamadı, Menemenspor’da kırmızı kartlık oyuncu da vardı..!




Herşey bir kenara ,  Erzurumspor aynaya bakıp durumunu düzeltmeli.. Bu oyun düzeni , bu lakaytlık ve sorumsuzluklarla  hedeften  uzaklaşıyor görüntüsü veriyor ..5 yıldan beri bir golcü futbolcu alamadı bu takım Kalp  krizi geçirtecek bir sonuç,  Dost acı söyler


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..