TAKVİYE ŞART .. AMA !

Takviye Şart.. Ama..! 

Fikret Dadaş

Erzurumspor,  Bursa deplasmanında  tutuk görünse de  gözden kaçmaması gereken bir nokta var ki o da canla başla mücadele edildi. Herşey bir kenara  şimdiye kadar oynanan maçlar içinde en zevkli futbolü  izledik. Erzurumspor 3 puan alacak bir oyun göremedik.

İlk yarıda da, ikinci  yarıda da defansı sağlama alan bir Erzurumspor vardı.  Ne yazık ki tüm  rakipler Erkan Sözeri’nin hamlelerini  sezon başından beri birebir not etmişler..! Tedbirlerini alıyorlar, etkili oyuncularımızı ya sakatlama!, ya da önlem alarak marke etmeye çalışıyorlar. Erzurumspor kalesine şut yağdırdılar.

Örnek mi Olanare. Olanareye karşı ilk yarıda sert oynadılar, faullerle düşürdüler, yılmadı yine de koştu.  İkinci yarıda ise gol ararken Olanare ‘yi bir ara 3 Bursasporlu marke etmeye çalıştı. Üçünün de arasından çıkmayı başardı.. Bu hareketleri ‘ne ki ? ‘ diye görenler olabilir, bunlar basit şeyler değil. Ekrandan izlemesi kolay da topla 3 rakip arasından çıkmak her babayiğidin harcı değil. Belki Olanare görünmez olamıyor ama, o fiziği ile rakip defansları darmadağın ediyor, koşuyor- çabalıyor.. Tek eksiği başını kaldırıp bakmaması! Baktığı anda da sanırım arasının iyi olmadığı futbolcular var ki, pas yerine kaleye vuruyor. Sonuç alınamayan atak oluyor o zaman da.. Olanare iyi olacak, üzerine gitmenin eleştirmenin mantığı yok. Geldiği güne oranla şu anda çok çok iyi durumda .. Bir de asistlik yapsa daha iyi olacak

Maçta gözden kaçan önemli pozisyonlardan biride Bursaspor kalecisi Erhan'ın Erzurumspor atağında kale önünde topu yakalamak yerine Ufuk'un ayaklarına çift dalması idi. Kaleci çift daldı, Ufuk düştü, kaleci topu daha sonra yakaladı.. Bu pozisyonun  bir adı olmalıydı ! 

                                  Bursaspor taraftarı bile Olanareyi  dikkatle izledi..

İlk yarıda  saldıran bir Bursaspor vardı. Nedeni de “vadedilen prim  ve transfer sezonu..   Nasıl oynadıklarını gördünüz sanırım. Erzurumspor’a karşı resmen bilenmişlerdi. Varlarını- yoklarını bu maça bağlamışlardı.  Bu futbola bakınca  şimdiye kadar neredeydiniz ‘ demedik mi?

İkinci yarıda da Bursaspor ataktı, Erzurumspor atakları durdurma  kontratak geliştirme düşüncesinde oldu ama, kısa paslarda, oyun kurmada etkisiz bir Erzurumspor vardı. 

Erzurumspor’da cansiperane oynayanlar arasında Mustafa Yumlu, Estrela , Kaleci Szumsky , Shala  ve diğerleri de  vardı. Oynayanların da  hakkını teslim etmek lazım.

Novikovas klasını konuşturacağı bir maçta ne topa basabildi, ne pas verdi ne de duran toplardan yararlanabildi. Yani Takım 10 kişi idi..!  Novikovas neden oynamıyor! Kime ne mesaj veriyor?  Süper ligden transfer teklifi geldiği yolunda haberler var. Hesabınızı kitabınızı yapın, maddi katkısı olacaksa da acizane düşüncem gitmek isteyeni durdurmayın, engel de olmayın.   Sanırım siz de aynı düşüncedesiniz.

                    Novikovas sezon başındaki performansından çok uzak -isteksiz- !

Erzurumspor, Bursaspor karşısında bu kadrosu ile öyle/ yada böyle galip gelmeliydi, o gücü de vardı. Neden galip gelemediğine gelince birincisi takımın vurucu gücü sakatlıklar ile boğuşuyor.  Forvetsiz  oynuyoruz. Yedeği de yok.  Yedektekilerden Oltan ile bir uyum yakalanamadı sezon başından beri. Oltan’ı  değerlendiremediler mi? Oltan mı bu takıma monte olmuyor düşünmek lazım.

Bursaspor karşısında eksik kadro ile mücadele eden Erzurumspor, titreyip kendine gelir mi? Takviye yapar mı bilinmez. Yöneticiler EURO’nun yükselişi ve ödemelerle ilgili koşuşturmalar peşindeler, Tahtayı açtıracaklar mı? bu şekilde mi yola devam edecekler bilinmiyor.  Novikovas’a talipli var mı? Satacaklar mı? Bunlar yönetimin sabır ve akılcı davranarak çözeceği konular. Takımın ciddi döviz  problemi  olduğunu unutulmamalı .   

Takım yaralı halde iken, skora göre takım tutulmamalı. Tavsiyem ya bu takıma sahip çıkılmalı.  Erzurumlular kendi içinde birlik olamaz ise, bu olumsuzluk takımada yansır. Erzurumspor’un malzemecisinden Yöneticisine kadar herkese sahip çıkılması gerekir. Hakaret ederek aşağılayarak hiç kimse bir yere varamaz, Türkiye’nin izlediği resmi sayfalarda çirkin mesajlar Erzurumluya yakışmıyor. Sakin olunmalı.

Bu arada Erzurumspor’un Bursa deplasmanında konaklama  masraflarını karşılayan Erzurumlu iş adamları  Burhanettin Türkeş ve Tayyar Türkeş’e de bu nazik davranışlarından dolayı teşekkür etmek gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..