DADAŞ YENİ TAKIM KURDU ..!

 

Fikret Dadaş


BB Erzurumspor, sezonbaşı yapılan ‘hatalı transferlerin’ bedelini   Süperlig ilk sezonunda  son anda puanlarla 17 ye yükseltirken, rakipleri Üsküdar’ı geçtiler bile.

Sezon başından beri 3 Teknik Direktör, bir Kulüp Başkanı istifası  ile ‘ yeniçeri isyanı  gibi olumsuzlukları yaşayan BB Erzurumspor, dirilişe geçmek için zorlu mesaiye başladı.

Eski Başkan Hüseyin Üneş’in istifası öncesi Yeniçeriler gibi kazan kaldıran, antrenmana çıkmayan futbolcularla yollar ayrıldı, ayrılıyor.  Erzurumspor’un ali menfaatleri için yazmadık ama  bazı maçlarda koşmayan, topa vurmayan, kıpırdamayan! Kale önünde bile topu ustalıkla dışarı atanfutbol cambazlarının da Erzurumspor’dan temizlendiği haberleri taraftarın yürekleri ferahlattı. Yeni yönetime güveni de arttırdı.

Mağlubiyetten kafasını kaldıramayan bir takımı kucağında bulan yeni yönetim neredeyse sezonbaşı transferi gibi bir ara transfer dönemi geçiriyor. Hem de zor şartlar altında, takıma yararlı olabileceğini düşündüğü ve Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın da onayını alarak şu transferleri yaptı:

Jakub Szumski Kaleci  Rakow – Polonya, Karagümrük’ten Aatif Chahechouhe  Sol Kanat, Isveç Örgryte  Mostapha El Kabir Santrafor,  Cercle Brugge   Johanna Omolo   Önlibero,  Manuel da Costa  Stoper,  Brahim Darri  Sol Kanat , Elba Rashani ve  Nabil Dirar transferini bir-iki noktada  uzlaşma  ile bitirme noktasına gelen Ömer Düzgün başkanlığındaki yeni yönetim  kısa sürede  8 transfer yaptı. Yabancı kontenjanı ve mali yükümlülükler açısından bir yandan transfer edilecek futbolcular, bir yandan gönderilmek istenen futbolcular ile ilgili sirkülüsyon yapıldı.



Sezon başında yönetim kurulu üyelerinin pek karıştırılmadığı hissedilen transfer sonucu Erzurumspor, oynadığı maçlarda çok puanlar kaybetti. Saç baş yoldurdu. Sezon başında bir ara BB Erzurumspor Kurucuları ile Üneş arasında  transferlerin beğenilmemesi ile ilgili  uyumsuzlukta, alınan sonuçlara göre  tarafların  haklı /haksız  olduğunu puan cetvelinde ortaya çıkardı. Dönemin Teknik Direktörü Şifo Mehmet’in ise, bu transferlerin süperliği götüremeyeceğini görüp gerekli uyarıları yapması, hatta istifa etmesi gerekmez miydi. Sonuçta kendi kariyerine de eksi yazdı, bu transferler. Ama yapmadı. Bu futbolcular da Erzurumspor’un başına sıkıntı oldu. 

 Ancak eski Başkan Hüseyin Üneş’in istifası ile bir gerçek ortaya çıktı ki, BB Erzurumspor kurucuları “ ara transferi Hüseyin Üneş’e yaptırmayacaklardı “ ve yaptırmadılar da.  Burası kırılma noktası oldu. Kötü niyet aramıyorum ama şimdi birilerinin çıkıp Erzurumspor taraftarından özür dilemesi gerekir. Takdir kendilerinindir ama, ağabeyleri olarak önerim bu yöndedir. Düne kadar tanınmayan simalar Erzurumspor Kulüp başkanı olarak Cemiyette, sosyal hayatta, diğer kulüpler nezdinde  ilgi alaka görüyorlar ise bunda  biraz kendilerinin Güleryüz- becerilerinin katkısı yanısıra, en büyük pay Erzurumspor Başkanı ünvanı  ile  Cemiyet te yer almalarıdır.

Erzurumspor taraftarları, ikinci yarı için büyük biklenti içinde .  Birkaç maç ile tehlikeli bölgeden asansör gibi yukarı çıkmayı  düşünüyorlar.

Şimdi Yönetimin eski izleri kazıdığı, yeni bir Erzurumspor ile  yol hikayesine ‘ devam ettiğini görüyoruz. Alınan futbolcuların harmanlanması Teknik Direktör  Mesut Bakkal’ın sihirli ellerinde. Ancak takımda,  orta saha ve   golcüye de ihtiyaç var.. Lig uzun maraton ve ilk yarıya da benzemeyecek. Sakatı , cezalısı derken herşey olabilir.. Yönetim de aynı fikirdedir..  Bazı maçlarda kritik önem arzetmediği zamanlarda  yerli oyuncularımıza da şans verilirse, takıma kazandırmış oluruz.

 






       









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..