VAR SİSTEMİ ALANYA’DA, ERZURUMSPOR’U ŞOKE ETTİ

 VAR,  KURBANLARINA  PUAN KAYBETTİRİYOR

 

Türkiye Süper liginde maçlardaki VAR sistemi uygulaması hala oturmuş değil. Ne hakem karar verebiliyor, ne VAR odası  zamanında devreye giriyor. İlginçtir ki VAR odası uygulaması Türkiye’de yanlış algılandı .  VAR, var diye hakemler hakemliği  ikinci plana koyuyorlar. VAR odasındakiler de, nasıl olsa ‘hakem var’ diyerek maç boyunca bir çok pozisyonda hatalı kararlara ya çanak tutuyorlar ya da doğru kararları, geçersiz kılma çabasına giriyorlar.  Bir uyumluluk yok. Hakemler de inisiyatif kullanma kararlılığını kaybetti gibi.  Her maçta izliyorum bu hataları, maçlarda seyirci olmaması da bu hataların artmasına yol açıyor.. Yoksa her maçta bu takımlara göre değişen VAR kararları nedeniyle  seyirci sahaya inerdi.  Ancak acı bir gerçek te var ki VAR kararları takımlara göre değişiyor. Anadolu takımları VAR’ın kılıcı enselerinde sezonu tamamlamaya çalışıyorlar.

Alanyaspor’un, Ziraat Türkiye Kupası'nda BB Erzurumspor'u 4-1 mağlup ettiği maçta ilginç bir VAR kararını maçı izlerken aldığım fotoğraflarla neler yakaladım.

FAULLÜ POZİSYONUN BAŞLANGICI..



Alanyaspor'un  beraberlik golü  atağında topa Murat Uçar yakınken Siopis, kayarak topa müdahale etmeye çalışıyor, o müdahalede Murat Uçar'ı düşürmemesi mümkün değil. Müdahale topa görünse de, Murat Uçar yerde kalıyor ve topa müdahale edemediği gibi  Siopis, topu alıp ilerliyor .. ilk faul burada başlıyor ..

 





Maçın 14.dakikası ..A. Alanyaspor : 0  - BB Erzurumspor:1.. Alanyasporlu futbolcu Siopis sol kanattan Murat Uçar’ın daha yakın olduğu topu kazanmak için ceza yayı önünde, topa kayarak müdahale etmek isterken Murat Uçar’ı faulle durduruyor. Siopis  topu alıyor Hakem burada pozisyonu devam ettiriyor. Yanda ise Gökhan’da  koşuyor. Ancak Gökhan’ı Babacar faulle durduruyor.. Gökhan faul sonrası yağıştan kaygan sahada yüzükoyun 3 metreden fazla yüzükoyun uçuyor..

 


Siopis atağı devam ettiriyor.. Murat Uçar da yerde, Gökhan da çimlerde yüzüyor..

 

Alanyasporlu Babacar,  ve siopis in önünde engel kalmıyor… Siopis kaleciyi geçip ortalıyor, Babacar’a da  topu boş kaleye göndermek kalıyor ..  Alanyaspor, konuk ettiği Erzurumspor  karşısında  1-1 lik beraberliği yakalıyor ..

 




   Rakibini düşüren Babacar, yetişip topu filelere gönderdi ..



Erzurumspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal.. Faul olduğunu  işaret edip VAR kararının leyhlerine çıkmasını bekliyor ..



Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, VAR’dan beraberlik golü sesi bekliyor..

             

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..