TAZE KANLARI GECİKTİRMEYİN..




Gazeteci Fikret Dadaş’ın yazısı

Birçok futbolcumuz da takımdan ayrıldığı için Erzurumspor, yeni transferlerinin  dördünü sahaya sürdü. Oturmuş zıpkın gibi Alanyaspor ile Erzurumspor’u mukayese etmek mantıksız olur. Alanyaspor’un oturmuş takımına tek transfer  yaptılar o da rüzgarın oğlu gibi sağ kanadımız da yelken bırakmadı parçaladı, takımını adeta uçurdu.

Alanyaspor geçtiğimiz haftayı dinlenerek geçirdiği için, Erzurum’a çok şanslı  geldi. Her ne kadar Erzurum’a alışkın değilseler bile de  Erzurumspor 11’i içinde aynı şartlar geçerli idi, çünkü çoğunluk yabancı oyuncu.

Maçın İlk yarısı temkinli başladı, her iki takımda hata yapmamaya çalıştı . İlk Yarıda  Erzurumspor’un Emrah’ın ayağından yan direğin az farkla yanından geçen frikiği ile, Cenk Ahmet’in ısrarla kanattan taşıyıp arka direğe ortaladığı topa Emrah’ın bekletmeden sert vuruşu ile kazanılan gol  akıllarda kaldı . İlk yarıda Erzurumspor, Alanyaspor’a oranla iyiydi .

 İkinci yarıda daha baskılı bir Antalyaspor vardı. Yoğun pas oranları, hatasız paslaşmalar, ver-kaçlar ve şutlar ile  kanatlardan  özellikle sol kanatlarından ikinci yarı  geliştirdikleri  ani ataklar, Erzurumspor defansını  çok büyük sıkıntıya soktu. Murat Uçar rakiplerine karşı koyamadı, zayıf kaldı sağ bekte.

Gomez iyi niyetli olabilir ama maçlarda izliyorum nedense maçta 11 kişi yerine sadece kendisinin olduğunu var sayıyor! Ceza yayı önünde 3 kişiye çalım atmak ne demek ? sen golcüsün ver pasını koş kale önüne, gol bölgesine .. Arkadaşları top bekliyor ama Gomez, bu kaçıncı  oldu topu vermek istemiyor !. Biri Gomez’in kulağını dibinden çıtlatsın. Topu verse bariz gol şansı vardı..

Antalyaspor golü Bakasetas’ın ayağından,  yine bir top kaybından buldu. Gol sonrası ise Antalyaspor Erzurumspor yarı alanından ayrılmadı dersem yanlış olmaz. Ne yazık ki iki golde de , gol öncesi fauller vardı .. Orta hakem Turgut Doman’ın ilk yarıda herhalde birileri kulağını çekmiş olmalı ki Alanyaspor’un gol öncesi faulüne de, yaptıkları faulleri de ikinci yarı pas geçti. Orta hakem Alanyasporlu Tzavellas’ın, sahada neredeyse ringteki  gibi  ‘dövdüğü ‘ Oltan Karakulluçu’nun pozisyonunda çok zayıf kaldı . Hiç düşünmeden kırmızı kartını çıkartacakken iki oyuncuya da Sarı kart çıkarıp oyunu devam ettirdi. Ancak VAR ‘ın gözünden ringteki bu dövme olayı gözden kaçmadı , oyun durduruldu .  Turgut Doman Var’a gitti , hayretler içinde pozisyonu izleyip geldi sarı kartı geri alıp direkt kırmızı kart gösterdi . Tzavellas’a faul yapılmış olabilir , ama futbolcu dövmek nedir? Yumruklamak, midesine kroşe indirmek ?. Bu futbolcu bu yumruklarla 3 maç ceza alır diye düşünüyorum.

5 dakikalık uzatmada da Erzurumspor 10 kişi kalan rakibine karşı avantajı değerlendiremedi.

TAKIMA YİNE KAN LAZIM..

Erzurumspor’dan ara transferde ayrılan futbolcu sayısı bir hayli fazla oldu. Gidene güle güle, gelene hoş geldin. Sağ bek sıkıntısı çok büyük çapta hissediliyor. Ayrıca Erzurumspor’a çok iyi en az iki orta saha oyuncusu şart. Golcü ihtiyacı da var. Gomez’e bel bağlamamak lazım.  Kaleci ihtiyacı da var. Omolo’dan bir şey anlamadım, umarım düzelir. Takım öncesi durumuna  göre iyi ama, şu an topal ördek gibi.. Hızlı oyuncu alıp orta sahada topa basacak adamlar alınmalı.

Mesut hoca, eldeki mevcut kadronun, Alanyaspor’un kontrataklarına karşı çıkamayacağını bildiği için takımı ileri oynatamadı . Belki eleştirenler olmuştur ama, ileri çıksa idi Erzurumspor fark yerdi !  Kötünün iyisi 1 puan da bir puandır. Son 4 puan da , yapılan transferlerle  oynanan maçlardan geldi. Erzurumspor BAY kalınacak bu hafta  bir araya gelip çalışma imkanı bulacaktır. Mesut Bakkal tecrübeli bir teknik adamdır. Mutlaka takıma daha çok katkı yapma fırsatı bulacaktır. Bir puanı küçümsemeyelim. Yöneticiler bir mesajım olacak, fırsatı kaçırmayın gerekli transferleri yapmalısınız. Demir tavında dövülür, sezonbaşı yapılan hatayı düzeltmek size kaldı . Taraftar, size bel bağlamış durumda, unutmayın.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..