SAHA İÇİNDE FUTBOLCU NASIL DÖVÜLÜR ?

BU POZİSYON KIRMIZI KART DEĞİL DE NE ?


Erzurum, Erzurum olalı  görmedi böyle zulüm. Erzurum Kazım Karabekir stadyumunda oynanan BB Erzurumsor -  TAV Alanyaspor maçının son anlarındaki bir faul pozisyonu, futbolcu dövmeye kadar ileri gitti..

Futbolda faul de olur, istemeyerek sert faul de olabilir, çarpışma da olur da  maç sırasında futbolcu dövmekte neyin nesi ?  BB Erzurumspor- TAV Alanyaspor arasında oynanan    Süperlig maçının 89. Dakikasında yaşanan olay, yeşil sahalarda hiç te alışık olmadığımız ve futbolde olmaması gereken bir görüntü idi.

VAR KAYITLARINDAKİ GÖRÜNTÜLER …

TAV Alanyasporlu  Georgios Tzavellas ,  ikinci yarı oyuna giren Erzurumsporlu Ortan Karakullukçu ile  aynı anda bir topa yükseldiler..


Tzavellas, Oltan'ı  boynundan  çekip indirmeye çalışıyor





Tzavellas,  kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle aynı anda yükseldiği Oltan’ı önce dirsekliyor 

 

Tzavellas yumruklarını konuştururken, Oltan’a  vurmaktan çekinmiyor .. 

Oltan kıvrılmış kendisini korurken , Tzavellas vurmaya devam ediyor..



Tzavellas, üstüne üstlük bir de  Oltan’a sarılarak, koşmasını engelliyor ..

 

Yan hakem Candaş Elbil’ in önünde  Tzavellas, Oltan’ın kulağına ve boynuna da yumruk sallıyor 


Tzavellas hızını alamıyor , Oltan’ın üzerine yürüyor..

 bir de kafa dayıyor, kafası ile rakip oyuncuyu başıyla düşürmeye çalışıyor .. Hakem  gözünün önündeki pozisyonu izliyor, durulmayı bekliyor..

 


Pozisyon bitince  Tzavellas ve Oltan’a sarı kartını gösteren hakem  .. VAR’dan çağrılınca işin şekli değişti.. Tzavellas’ın , Oltan’ı resmen oyunda dövdüğü ve yumrukladığı  VAR kayıtlarında ortaya çıktı ..

Orta hakem Turgut Doman tekrar  oyun alanına dönüp Tzavellas’ın sarı kartını iptal edip, kırmızı kartla oyundan çıkarıyor .

Tzavellas çok hırçın ve kontrolsüz bir oyuncu.. Böyle devam ederse bundan sonra kırmızı kartlar onun için kaçınılmaz olur     

TV lerde yorumcuları izliyorum, ‘ kesinlikle kırmızı kart değil ‘ diyorlar.. Bu yorumu neye göre hangi kurala göre yaptıkları merak konusu. Yorumu , takıma göre mi yapıyorlar sorusu akla geliyor..Beintspor VAR kayıtlarında herşey  açıkça ..

https://www.facebook.com/groups/Erzurumspor25

not :   kaynak gösterilerek kullanılabilir


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…