30.SANİYE ŞOKU…

 30.SANİYE ŞOKU…

 Fikret DADAŞ

Erzurumspor , mutlak üç puan parolası ile çıktığı Tuzlaspor karşısında başlama vuruşundan sonra  30. Saniyede yediği golün  şokunu  ikinci yarı zor atabildi.. Ezeh’in  bekletmeden  kaleyi nişanlaması , ayın en hızlı golü oldu. Golde Kaleci’nin de tecrübesizliği oldu, Ezeh’in vuracağını düşünmedi.. ( ikinci yarıda Kaleci birkaç kez gereksiz yere kaleyi terk etti , bunu da belirtelim )

Golün şoku , Erzurumspor’un oyun düzenini bozduğu gibi ,  ‘hata yapmayalım ‘ endişesi ile takım bir süre tutuk oynadı . Yine de Hasek ile  rakip sahada  atak geliştirdi.   ilk yarı gol atma becerisi gösteremediler, panik vardı takımda  hatta ben vurayım sen dur gibisinden  topu paylaşamama, doğru yere pas verememe , panikten  pasların düşeceği yerden daha  ileri noktalara topu göndermeler  izlendi .. Olanare’ye birkaç pozisyonda  alamayacağı ‘ toplar gönderildi !

Tuzlasporlu  Ezeh çok iyi bir futbolcu , ‘ keşke Erzurumspor’da olsa idi ‘ dedirtti .. Estrela ile neler yaparlardı neler .. Tuzlaspor’u biraz incelerseniz neredeyse iki takım çıkartacak  iki 11’ i var .. Oyuna giren , çıkan oyuncuyu aratmıyor .. İstanbul takımları bu yıl çok iyi takımlar kurmuşlar ..Önemli nedenlerinden biri de futbolcuların İstanbul’da oynamayı tercih etmeleri !

Her türlü olumsuzluğa rağmen objektif baktığımız zaman Erzurumspor kötü bir takım değil.. Daha iyi olamaz mıydı ? Elbetteki olurdu  Şu tahta meselesi,  arkasındaki püsküllü borçlar nedenyle bu yıl banko şampiyonluğu elinden kaçırdı .. 3-4  transfer olsa  liderliği bile elden bırakmazdı .. Kulüp işleri böyle meşakkatli işler, kulüpler bol para harcatıyor , ‘ tatlı kumbara gibi atıyorsun geri dönüşü yok ‘ .

İkinci yarı Muzaffer Bilazer , takımı bozmadı Aly Male yi oyuna aldı.. Bilazer , Male’yi kazanmak istiyor da  Male, eski Male değil.. Oynamak istiyor mu?  Kendisi bile karar vermiş değil. Topla adam geçen, nefis driplingleri olan Aly Male, artık durgunlaşmış ..2 maçtır performansını göremiyorum.  


Olanare bu maçın yıldızı idi, kalecinin kapattığı köşeye  attığı  füze gibi gol ile taçlandı. Neredeyse kaleci ile birlikte topu filelere  gönderecekti..  Olanareyi  de  Muzaffer hoca disipline etti, daha  akıllı oynuyor ama sürekli markajda  tutuyorlar oyunda ..

İkinci yarıda top  Erzurumspor’u hiç sevmedi .. . Top çevirip hazırlık pasları ile  rakip alanda oyun kurmaya çalışan Erzurumspor, şutları ile rakip kaleciyi  yerinde rahat bırakmadı. Bir şut Kale direğinin çatalından döndü , Hasek in ortasında  Emircan’ın çok ii yer tutmasına rağmen az farkla topu auta göndermesi pozisyon zenginlikleriyli. Erzurumspor pozisyon üretti ama, ikinci golü atamadı. Olmadı mı olmuyor..

Uzun süredir sahalarda göremediğimiz novikovas yedek soyunmuştu .. Muzaffer hoca tahminim o ki , Novikovas’ı bu maçta biraz oyuna ısıtmak istedi , heyecanlanmasını  katkı yapması içinde son 17 dakikada oyuna aldı . Novikovas bir hareketlilik kazandırdı ama  birkaç pozisyonda açı aradı ,baktı  ama  vuramadı topa.. Vurduğu da defanstan döndü. Daha çok katkı vermesi lazım novikavas’ın bu takıma.   Olanare ile değiştirilmesi doğru mu değil mi, o da hocanın takdiri olsun. Ancak Olanare  yorulmamış ise o zaman  itiraz ederim..

Diğer değişikliklerinde de Hüseyin adaptasyon sorunu yaşadı   oyuna girdikten sonra , ısınamadı takım oyununa.. Panikledi ..

Maçın hakemi de bir çok pozisyonda ev sahibi avantajını bırakın, çalması gereken düdükleri bile cebine koydu! Artık ikinci yarı Sadece Kaptan'a ikinci sarıyı göstermedi, denge sağlamaya çalıştı. Aynı pozisyonn birine  devam derken , diğerine faül düdüğünü çaldı, adaletli olmayı unuttu biraz. 

Erzurumspor  olumsuzlukları yaşamasa, ara transferde tahtasını açıp  3-4 takviye yapsa idi kalıbımı basarım şampiyonluğu almış idi .. Ancak  kısmet diyelim ! Lig bitene kadar , Play of takımları netleşinceye kadar yola devam edilmek zorunda .. Bu maç 6  puanlık maç idi .. Artık ligin  ilk iki zirvesi için takımlar rakiplerinin maçlarına da müdahale etmeye başladılar ! Bu nedenle aradan kimin çıkacağı belli olmaz.. Her zaman diyorum, Erzurumspor ayağını sağlam basmalı yere..! Yarın ne olur bilinmez, gizli şampiyon adayları bile aradan çıkabilir ..

Herşeye rağmen ümitsiz olmamak gerekir.. Bu takım, şehrin takımı.  O forma, şehrin namusu. O formayı verdiğimiz oyuncular da  Erzurumspor bayrağını taşıyorlar . Giden 2 puan da kazalar arasına kaydı gitti.. Erzurumspor önüne bakmalı, önünü göremez ise o zaman  olumsuzluklar artar .. 1 puan da 1 puan demekten başka çare yok.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..