Kopmamak gerek..

 Kopmamak gerek..

 Fikret Dadaş

Sezon başından beri   maddi sıkıntılar nedeniyle ‘ bir türlü istikrarlı gidiş yakalayamayan Erzurumspor’un, küme düşme hattındaki Balıkesirspor’u sahasında  5-1 mağlup etmesi kötü bir skor değil. Ama, ligin dibine demir atmış, bir takıma karşı bu maç oynandı .  5-1 lik galibiyet, takıma moral-motivasyon oldu

Hiçbir zaman rakibi küçümsemeyeceksin. Ummadığın taş, yarar baş misali, en küçük bir ipin ucunu bırakmada dengelerin nasıl değiştiğini maç esnasında görmek mümkün.

Bu maç Olanare’nin maçıydı diyebilirim. Sezon boyunca  sayısız goller kaçıran, ‘ yumurta vermeyen tavuk ‘ misali  pingele girip çıkmayan Olanare, nihayet yumurtalarını çıkarmaya ikna olmuş.. Sezonbaşındanberi neredeydin Olanare dedirtti !   


Hafta arası yaptığımız yayınlarda ‘kendiniz için oynayın bari ‘ diye çıkışlar yaptık spor sayfamızdan.. Nedeni de  bu sezon öyle bir rahat şampiyonluk kaçırdı ki bu takım, sebebi de ‘ parasızlık ‘  idi.. Bir gerçek var ki atı, arpasız koşturamazsın. Hiç kimse babasının hayrına oynamaz. Neden oynasın ki? Bir sebep te göremiyorum şahsen..  Erzurumspor kötü bir takım değil, kötü bir takım olsa o kadar puanı alamazdı. Hiç kimse o puanları getirip Erzurumspor’un hanesine yazmadı. Hatalar çok oldu, o konulara girmenin yararı yok.. Ama para olsa idi bu takımın direkt şampiyon olmaması için hiçbir neden yoktu , takviyesini de yapardı, alternatifini de yedeklerdi.. Olmadı, nedenini de  ‘herkes ayan beyan biliyor ‘ , siyasi konulara girmek istemiyorum.

Balıkesirspor maçında Erzurumspor, antrenman yapar gibi  oynadı. Erken goller, Balıkesirspor’un oyun kurgusunu bozdu, Giray Bulak hayretler içinde çıkış aradıysa da başarılı olamadı.. Hele Olanare’nin şimdiye kadar yapmadığı ama yapması gereken top takibi, baskılı oyun, mücadele yeteneği gibi hareketlerini,  Balıkesirspor maçında yapması ise mucize kabilinden hareketlerdi. Hele şükür, golsüzlük orucunu bozdu, 3 gol attı.

Takımda futbolcular bu maça inanmışlardı, Muzaffer Bilazer’in verdiği tüm taktikleri uyguladılar, maçta görmek istenilen Erzurumspor’u izlettiler. Ancak Samsunspor maçında mağlubiyetin nedenlerinden biri de penaltı olayı idi, biri Mustafa Akbaş’a elini kolunu saklamasını hatırlatmalı..

Atılan 5 gol kadar 2 direkten dönen, 1 ikramdan kaçan derken attıkları kadar da gol açtı bu maçta. Galibiyet küçümsenmemeli ve fazla da abartmamalı..

Artık eleştirmek yerine Erzurumspor’un  farklı bir kulvara sürüklendiğini de unutmamak lazım. Öyle yada böyle Play of iddiası ortada , vazgeçilmiş değil.. Futbolcuların alan maçları almaları ile bir kıpırdanma olacağını düşünüyorum. Umudu kesmiş olmama rağmen, ligde her an her şey olabiliyor. Yarın bu takım sahipsizlikten play of yolunda tökezlememeli.. Elden gelen tek çözüm, lig sonuna kadar takımı desteklemek. Kendi yağı ile kavrulmayan çalışan bu takım, inanarak ve kazanma hırsı ile oynar ise daha iyi yerlere gelebilir ..

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…