PLAY-OF IŞIĞI TEKRAR YANDI

 

PLAY-OF IŞIĞI TEKRAR YANDI

Fikret Dadaş’ın kaleminden

İstanbulspor-Erzurumspor maçı..

Erzurumspor, İstanbulspor’dan aldığı 3 puan ile Play of’a kalabileceği ışığını da yakmaya başladı. Artık geçmişte şu oldu, şundan puan alınsaydı böyle olurdu, evdeki maçları vermeseydi dönemini konuşmak biraz zevzekliğe gireceği için, geçmişi bir kenara bırakıp ileriye hedeflenme döneminde Erzurumspor.

Şu saatten sonra  Erzurumspor ne transfer yapabiliyor , ne gönderebiliyor  ne de başka bir işlem yapamıyor .! Bunun bilincinde olmalı, Erzurumspor, ligin sonuna kadar ‘torbasına ‘ alabildiği kadar puanları alarak play of ta da şansını zorlayabilir.

Şu andan itibaren ‘eyyamcılık ‘ yapmaya da hiç gerek yok. Play of’a da kalırsa  sonucuna eyvallah demek zorunda.. Çünkü yolun son . Ya çıkar , ya çıkamaz ..Bu kadar basit. O nedenle Ne yönetim, ne yöneticiler, ne Teknik direktör, ne futbolcuları yerden yere vurmanın takıma kazandıracağı hiçbir artı olmayacağının bilincinde olunmalı..

Takım bu.. Bununla lig biter, bu takımla play of oynanır , bu takımla   perdenin sonunu görürüz..



İstanbulspor maçında Erzurumspor istekli  oynadı, 5-6  net pozisyon da üretmeyi başardı .  İki de güzel gol attı.  İlk Golde Gökhan’ın  falsolu ortasının üst direğin ortasına çarparak alttaki Mücahit’in sırtından filelerle buluşması, ikinci golde de  Olanare’nin topu saklayıp nefis bir topuk pası çıkarması  ve Orhan’ın da şık ortasıyla Gökhan’ın buluşması ..Taktiksel bir goldü, tesadüf değil..

Takım gücüne göre  iyi oynadı diyebiliriz. İstanbul Esenler de bir mücadele, bir ter var o formalarda . Mübarek günde, insanların terlerinin hakkını unutmamak lazım.

Maçta Eren ve sonradan oyuna giren Aly Male biraz isteksizlerdi. Eren ya düşüyor , ya topa basamıyor !. Aly Male koşmuyor da , topa girmiyor da , mücadeleci ruhunu yitirmiş. Genç bir futbolcu bence daha hırslı olmalı.


Kalede Szumsky, golde topa çıkmayıp beklese kalede golü görür müydü Erzurumspor? Görmeyebilirdi. Kale boşta kaldı.. Çıkmasaydı da  yükselen bir kafa vuruşuyla golü görseydi bu seferde Szumsky neredesin ? neden çıkmadın ! olacaktı. 2-1 lik sonuçla   iyi bir netice aldı Erzurumspor.

Olanare artık gömleğini yırtmış, takıma uyum sağlamış ama bazı pozisyonlarda da kafasını kaldırıp arkadaşlarını görmesi gerekiyor. Olanare, yeni  intibak sağladı takıma. Paylaşma duygusunu kullansa çok çok faydalı olacak takıma.!

Mücahit bu maçta iyiydi ama birkaç pozisyonda solunda Hasek’i görmemekte direndi adeta ! Hasek çok müsait pozisyonda iken ısrarla daha uzun pasla sağ tarafı hareketlendirmeye çalıştı.  

Gökhan’da bu maçta iyiydi ..Her zaman iyi oynayanlar zaten iyi..

Erzurumspor’un Estrelası  var .. Nazar değmesin bu maçta çok çok iyiydi .. Uçan-kaçan top ne varsa hepsini kontrol etti ya da rakibe topun geçmesini engelledi. Orta saha ve ön liberoda muhteşem toplar kontrol etti. Yine yerinde  toplara müdahale etti, rakibe  adım attırmamaya çalıştı.  İyi ki varsın Estrela. 



Muzaffer Bilazer bu maçta  Olanare ‘ye maçın bitimine yakın dokundu . oyundan aldı . Geçen haftanın hatasına düşmedi.  Her iki golde de hocanın taktiği çok işe yaradı . Maçın kontrolünü  ikinci yarı ortalarında kaybetmiş olsa da Erzurumspor, oyunu soğutup tekrar kontrolü ele almayı başardı. Muzaffer hocamın  oyunculara şut çalışması yaptırırken , biraz da kaleciye nişanlamamaları yönünde uyarı yapmasında yarar var. Çok gol atmak her zaman avantajdır.

Takım kollektif oynadığı zaman harikalar yaratıyor. İş, şahsi oyuna dönünce çok şey kaybediyor. Önce topu, sonra skoru kaybediyor. Erzurumspor’un  pas alma da ve vermede bazı sıkıntılarını gördüm bu maçta. Top kontrolü ve pas vermede takımda sıkıntı var Muzaffer hocam. Önünüzde birkaç maç kaldı, o maçlar sonrası Play-of a kalma durumu güçlendi.

Takım bu, Hoca da aynı, yönetim de aynı , yönetimin arkasındaki kişi de aynı.. Artık olumsuz ve gereksiz yorumlarla insanları germemek lazım. Lig bitsin, play of’a takım kalacaksa kalsın bitirsin maçları, konuşulacak bir söz kalırsa konuşulur o zaman ! Şu anda takımın başarısı için kenetlenilmeli..

Bu arada spor yorumcusu arkadaşlara, spor adamlarına , spor bilgisi  üstün olan kişilere sonsuz saygım var . Ancak Şunu hiç unutmasınlar ki, sezonun tamamı bitene kadar eldeki mevcut kadro bu olacak.. Küstürmeyelim.. destek olmak hiç kimseye bir şey kaybettirmez. Hesaplaşabilirsiniz ama , sezon bitince..!

Sayın Mehmet Sekmen, takımın başarısı; sanırım sizi de yakından ilgilendirir bundan sonra.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…