Bilazer’in taktikleri ve Cemreler..

 

Bilazer’in taktikleri  ve Cemreler..

 

Fikret Dadaş

Sıkıntılı dönemlerden geçmeye çalışan Erzurumspor , ‘düşme tehlikesi ‘ içinde olan Boluspor’u Bolu’da mağlup ederken, biraz defans  birkaç konratakla  Bolubeyi’ni evinde vurmayı başardı.


Liderliği kaybettikten sonra iç sıkıntılarla mücadele eden Erzurumspor, ligden kopmamak için  başını önüne eğip çalışmaya , maçlarını tamamlamaya çalıştı. Takımda Muzaffer Bilazer’le başlayan  yeni dönemde , ümitkler bitmişken , ilkbahar’la gelen Cemreler takımın üzerinde olumlu etkiler yapmaya başladı .

Bolu’ya 3 puan parolası ile giden Erzurumspor , Boluspor’un içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak kontrollü oynadı . Her ne kadar topla en fazla oynayan  Boluspor olsa da, Erzurumspor tecrübesini ve futbolcularının bireysel çabalarını da artı yaparak maçı kontrollü olarak tamamladı .

İlk yarıda  defans yapan  Erzurumspor, Bilazer’in  taktiğini iyi uyguladı .. Çekingen ve defans yapan takım göründü ama defanstan çıkan topun Olanare’nin akıllı pası ile ilerde  tek adam kalan Hasek’i kaçırmayı bildi. Hasek, kalecinin ileri çıkışını görüp tecrübesini konuşturdu ve 40 metreden   düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi (dk 38 ). Bu gol Erzurumsporlu futbolcuların kendilerine güvenini  sağladı. İlk yarı nefes aldırdı ..

İkinci yarıda Erzurumspor etkili oynamasa bile ,  sağlam oynamayı tercih etti .. 55 dakikadan sonra Boluspor beraberlik için çok çabaladı ama 75.dakikada Eren Tozlu sahneye çıktı ve  Mücahit’in adrese teslim falsolu ortasına iyi bir taymingle  kafa ile filelere gönderince, Boluspor yıkıldı.  Boluspor taraftarları , yönetimi  istifaya çağırdı ..

Boluspor  ikinci yarı 2 net gol pozisyonuna girdi ama değerlendiremediler, şansları yoktu.. Szumsky de kritik pozisyonlarda  iyi zamanlama ile topa müdahale etti. 

Bu arada  futbolünü beğendiğimiz Aly Male ‘ye ne olmuş ise, ne topa giriyor, ne koşuyor, ne adam geçiyor . Rüzgarın oğlu sen bu değilsin adam gibi oyna, problemini sahaya yansıtma, birileri gibi !

Muzaffer hocam bu maçta çok iyiydin,  takımı güzel kurguladın, iyi oynattın ve çalışılmış  gol pozisyonlarını sahada izlettin. Ancak, dostane yazıyorum kaleci Suzumsky bile sarı kartlı idi  5. Oyuncuyu değiştirmek için beklense miydi? Hani risk açısından, ne olur ne olmaz… İyi yoldasınız


Herşeye rağmen, bu takım düşmeme mücadelesi veren bir takımdan sahasında 3 puan almıştır. Bu bir gerçektir. Lig bitene kadar da bu takımın desteklenmesi gerekiyor.

Madem bu takım bu şehrin takımı, madem Erzurum’da ve Erzurum dışında herkesin alınan başarılar sonunda ‘gurur duyduğu ‘ bir takım; o zaman yapılması gereken ligin sonuna kadar omuz vermek.

Artık kişilerle uğraşmanın hiçbir mantığı yoktur, gereği de yoktur.  Bir kapı açılmıştır .. Kalan maçlarda 1. Ligde hiçbir takımın yarın ne olacağı konusunda bir garantisi yoktur !  Sürprizler vardır , kimbilir bu sürpriz talihkuşu  son anda Dadaş’ın da başına  konabilir ..

Bu mübarek günde inancınızı kaybetmeyin..  İkilemeyin, yüreğinizi ferah tutun.. Dadaş bugün küllerinden doğdu.. Hesaplaşma dönemi değil bugün .. Sonraki maçlarda ellerinizi bırakmayın, kenetlenin.. Dadaş’a yakışan da budur ..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…