UYAN DADAŞ UYAN, DERİN UYKUDAN

 UYAN DADAŞ UYAN, DERİN UYKUDAN

Fikret DADAŞ - Gazeteci


Erzurumspor sezonun  ilk deplasman maçında gayet başarılı idi. Dadaşlar Göztepe maçının ilk yarısında rakibine, kendi oyununu kabul ettirdi.  Kaptan Mustafa Yumlu’nun  adalesinde çekme  nedeniyle oyundan çıkması, Göztepe’nin işini kolaylaştırdı ve  Göztepe 1-0 öne geçti.

Erzurumspor ilk yarıda oyunu soğuttu, kondisyon harcamadan biraz da zamana oynayarak kadrosunu dikkatli kullanmaya çalıştı. Ancak oyun disiplininden ilk yarıda hiç kopmadılar.

İkinci yarıda  Erzurumspor gol arayan takım oldu, şutlar, paslaşma oranları ve Göztepe kalesi önünde sık görünmeleri ile  Göztepe defansını bunalttıkları gibi ,ilk yarıda ki  atakları da kesmiş oldular. Olanare’nin oyuna girişi, Erzurumspor’u adeta fişekledi. Bir ara 3 rakip oyuncunun, Olanare’den top almak için müdahalesini izledik, faulle durdurdurabildiler.

Olanare çok çok iyi bir kumaş..! Olanare, takıma yeni intibak sağladı.. Bu futbolcu Erzurumspor için çok çok önemli ..

Muzaffer Bilazer, Olanare’yi ikinci yarıya saklayarak daha yararlı olabileceğini düşündü ki, bu düşüncesinde haklı olduğunu hep birlikte gördük. Bİr taktik savaşı verdi ve Bilazer kazandı.

İkinci yarıda  coşmuş bir Erzurumspor, sinmiş bir çekingen bir Göztepe izledik. O kadroya rağmen Göztepe hocası  son dakikalarda değişikliği tercih  edince, o taraftara büyük haksızlık etti.. Gözgöz ‘ün taraftarı Türkiye’de sayılı taraftar grupları arasındadır, maç süresince takımlarını yalnız bırakmadılar.

Erzurumspor’da  maç boyunca 4 sakat verildi. Orhan, Estrela, Eren ve M.Yumlu. Muzaffer Bilazer’in elinde zaten sınırlı bir kadro var  11 den 4 oyuncu sakatlanırken bu haftaki maça yetişemezler ise  sıkıntı yaşanacağa benzer. Ama futbolculardaki oynama aşkı,  iyileşmelerine  katkı sağlayacak gibi.   !

Takımda en çok sevindiren gelişme ise , futbolcularda ki “ aidiyet duygusu “. Aidiyetın ön plana geçmesi, herkesin bir anda sevinmesi, sevinçlerini paylaşması,oyunda paylaşımcı  olmaları, kıskançlık olmaması.. Bu çok iyi bir gelişme.  Ayrıca takımda ‘ eke ‘ diye tabir edilen çok bilmişler yerine ekmek parası için koşan çabalayan futbolcular kendini gösteriyor.. Futbolcuların paraları zamanında ödenirse, bu futbolcular canla-başla mücadele ederler. Sonuçta onların da kendilerine göre bir yaşantıları, ödeme planları var. Haklarını zamanında ödemek gerekir.

Rosvell geçen yıla göre daha iyi olacak, sinyallerini veriyor. Sol bek muhteşem.

Takımı eleştirmiyorum, tahtası kapalı ve transfer yapamamış bir takımı eleştirmek biraz da vicdana sığmaz. 

Bu takımda ümit var, eğer taraftar elini cebine atarsa ki büyük bir para değil borç. Ödenir gider ve tahta açılır 5-6 futbolcu acilen bu takıma şart. Pendikspor maçında rakip 5 futbolcu değişti, Erzurumspor 10 günlük antrenman yapmış Olanare’yi alabildi .!.




YARDIM KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ, SADECE BURADAKİ NUMARALARA

Takım bir şehri temsil ediyor, hiç kimsenin de çakılı malı değil, “ Erzurumluyum “ diyen herkesin istisnasız bu karınca kararınca çorbaya bir tuz koyması, şehrinin takımına destek vermesi gerekiyor. Yönetim yardım kampanyası yapamaz..! Yasal olarak uygun değil.!  O zaman  aklı başında milyonlarca insan var Erzurumluyum diyen.  Gün bugün, yakında  hesap numaralarını yayınlayacağız. Hesaplar hala Büyükşehir Belediye Erzurumspor adına kayıtlıdır. Kulübün resmi hesaplarının ibanları olacak. İbanı yazarken Büyükşehir Belediye erzurumspor ismi çıkacaktır! İçinizden ne koparsa, Erzurum’da olanlar bankaya da yatırabilirler. Erzurum dışında bu şehrin sevdalıları da bu teklifi geri çevirmeyeceklerdir. Hocanın da yönetiminde eli rahatlar . Göztepe deplasmanından  4 sakat futbolcu ile çıktı takım. Kulübün alternatif futbolcusu yok.   Uyan Dadaş, uyan derin uykudan .. Gece evinizde rahat uyumak istiyorsanız, destek verin, kapalı tahta  olayını tarihe gömelim.. Dadaş’ın neler yapabileceğini de herkes görsün .. Erzurumspor Ya Tarih yazacak, ya tarih olacak..!

facebooktaki ErzurumSpor grubumuz doğru haber ve paylaşımlarla sizlerin yararlanması için açıktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..