YETENEKSİZ HAKEMİN MAÇI..

 

YETENEKSİZ YÖNETME !

Fikret DADAŞ - Gazeteci

Erzurumspor, kendi yağı ile kavrulmaya çalışan,  yürekleri ile oynayan çok dar bir kadroya sahip. Bu kadro darlığına rağmen, son üç maçta  harika bir futbol  yönetme anlayışı ile  90 dakikayı ve uzatma dakikalarını tamamlamaya çalışıyor.  Kadro darlığı nedeniyle  zaman zaman oyunu  soğutabiliyor , rakibi oynatmamaya çalışıyor, futbolda  eldeki imkanlarla aklı kullanmanın bundan iyisi de beklenemez. Erzurumspor’da  futbolcuların yürekleri ile oynaması ise  maçlarına  ayrı bir keyif katıyor.

Samsunspor maçında Erzurumspor yine istediği gibi oynadı. Öne geçen ilk taraf ta oldu.  Şahsi hatalar ve bazı tecrübesizliklerden kalesinde gol gördü .

Misafir takım Samsunspor, 1. Lig’de önemli transferleri ve Erzurumspor’un ilk 11’inden  transfer ettiği  oyuncularla güçlü bir kadro kurmuş. Şampiyonluğun en önemli adaylarından biri  olarak Erzurum’a geldi.

Samsunspor beklendiği gibi  muhteşem bir futbol koyamadı ortaya, klas futbolcuları, kanat akınları ile  oyunu hızlandırmaya çalıştı ama, bu kadroya Bayram Bektaş  ‘small ‘  kalmış gibi..  Samsunspor’u oynatamadı Bayram hoca. Zaten bu  hoca ile Samsunspor yoluna devam ederse, çok sıkıntı yaşar.. Yedek Kulübesi bile, ilk 11 kuracağın   oyuncularla dolu.. Ahmet Sagat’ı oynatmıyorsan ver Erzurumspor’a ..! diyesim geldi.  Samsunspor’da yağ, un,şeker var da Helvayı kim yapacak ? Dostane yazıyorum..

İkinci yarı başında Erzurumspor Teknik direktörü Muzaffer Bilazer ‘in oyun başlamamışken  tribüne gönderilen arkadaşlarını kurtarmak için hakeme ulaşmaya çalışması ve itirazları  Bilazer’i de tribüne göndertti. Muzaffer Bilazer gibi bir hocanın , böyle basit hatalar yapması doğru değil. Yardımcılarını kurtarmak ve onların hakkını aramak isterken, maçın ortasında Takımı  Teknik Direktörsüz bıraktı….Düşünerek yapılması gereken hareketlerdi.!  


HAKEM ÇOK BECERİKSİZ İDİ..

Erzurumspor-Samsunspor maçında  maçın  43. Dakikasına kadar her şey güzeldi, ta ki Shala’nın  ikinci sarı’dan kırmızı kartla  oyundan  atılmasına kadar . Hakem  inisiyatifini burada kullanamadı . Sarı kartlık ta orada bir pozisyon yoktu , ille de bir şey vermek istiyor! ise de faul verebilirdi , ama vermedi. Shala rakibine dokunmadı ki ayağına  bassın.. Uzaktan kumanda bir karar ve kırmızı kart! Bu kadar basit mi bu işler? !  Erzurumspor 10 kişi ile 58 dakika oynadı ..Erzurumspor'un 2-3 penaltısını vermediği gibi, futbolculara yapılan faulleri avantaj kuralı ! ile geçiştirdi. Mücahit'in Shala'yı taç çizgisine yakın mesafede oyun alanı dışına  faulle atmasına bile göz yumdu, taç atışını kime verdiğini söylememe gerek yok !. İzleyin maç orada.!  

Eren’in penaltı pozisyonu  öncesi  Olanare ye bir faul vardı , rakip oyuncu  Olanarenin koşu koyuna  kendini perde etmiş, faul yapmıştı. Hakem bu pozisyonu avantaja bırakıp oynattı.. Ardından Eren topla ceza sahasına girdi ki ancak Celil, Eren'i durdurmak için  ceza alanı içinde şarj yaparken eren'in dengesini bozdu, Eren topa ıska geçti ve düştü.. Hakem penaltı noktasını gösterdi .. Ancak bu pozisyonda penaltı yoktu.!.şeklindeki görüşlerde Celil'in, Eren'e ceza alanı içinde   yaptığı çekiştirmeleri gözmezden gelmemek lazım. ( kimse kızmasın ama )..  Celil'in yaptığı fauller ustaca olduğundan,anlık pozisyonda farkına varmamış olanlar da olabilir. İzleyin Celil bunu her maçta  rahatlıkla  gözden kaçırıyor!

Hakem pozisyonların içinde olmasına rağmen düdüğünü zamanında çalamadı, çalmadı. Avantaj var da , bunun da bir ölçüsü olmalı.. Takdir haklarını doğru kullanmadı, her iki takım da hakemden memnun kalmadı.  Çünkü hakem acemice düdüklerini, hakkaniyetsizlikle süsledi.  Kısacası ‘yetersiz   idi ..

96.dakikada bir pozisyon var ki, 'evlere şenlik'. Pozisyonun devamı Olanare’nin oyundan atılmasına kadar gitti..!  Samsunspor yarı alanında defans oyuncusu nun dizinden top sekti, koluna çarptı, Erzurumsporlu Sefa  eliaütkml yş+jövcçzsb.ni kaldırıp entbol’ü işaret etti.. Hakem devam ettirdi. Maçın 96.32 dakikasında Devamında Samsunspor atağı geldi  Cezaalanı içinde Olanare nin eline çarptı top. Hakem Penaltı noktasını gösterdi , VAR’dan da  penaltı kararı geldi. Olanare  kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kullanılan penaltı atışını da  Göktuğ kurtardı .. Hakem maçı bitirdi ..  Entbol’ü pozisyon öncesi verse , bu durumların hiç birisi yaşanmayacak, Olanare de kırmızı kart görmeyecekti.

Hakem bu arada Samsunsporlu Celil e iki kez sarı kart gösterdi ..Ama unuttu kırmızıyı çıkartmadı.

Erzurumspor dar kadrosunda eksikler çoğalıyor. Gelecek hafta Erzurumspor kırmızı kart gören Teknik direktör Muzaffer Bilazer , Shala, Olanare, , sakat olan Yumlu ‘dan yoksun maça çıkacak..  

Erzurumspor'a desteklerinizi esirgemeyiniz. en az 100 Tl kampanyası devam ediyor, ibanlara mutlaka destek parası yatıralım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..