DADAŞLAR İÇİN, SON İSTASYON..!

 DADAŞLAR İÇİN, SON  İSTASYON..!

Gazeteci Fikret Dadaş

Erzurumspor, bu sezon çok çok rahat bir şekilde ara istasyonsuz  çıkacağı   Süperlig trenini kaçırmış olsa da yeni ve son bir fırsat karşısına çıkıyor. O da Play- Of maçları ..Evindeki maçları  vermeseydi bugün çılgınca eğlenen takım Erzurumspor olacak idi  ama, bu saatten sonra ah-vah etmenin, Erzurumspor’a  hiçbir katkısı yok. Ankaragücü ve Ümraniyespor’u tebrik etmek gerekir

Artık hamasi nutuklar ya da gereksiz vaadler yerine, yönetimin acilen Teknik sorumlu Muzaffer Bilazer’i de aralarına alarak yeni durumu gözden geçirmesi ve çok sıkı tedbirlerle play-of engelini ortadan kaldırmanın planlarını yapması gerekiyor.



Postacı kapıyı çalıyor. Postacıyı geri göndermeyelim. Postacı ile güzel bir haber, bu saatten sonra tamamen yönetimin yapacağı hamlelere bağlıdır. Takımın iç sıkıntılarını çözüp, deplasmanda Gençlerbirliği (8 Mayıs) , Denizlispor (22 Mayıs) ve Evinde oynayacağı Keçiörengücü (15 Mayıs ) maçlarına iyi hazırlanması, bu maçlarda sakat ve cezalı oyuncu vermemeye çalışması önemli.

Playof’a kalacak takımlarla eşleşme ve maçların başlaması ve 2 Haziran’daki final  için 1 aylık bir süre var. Erzurumspor yönetiminin yapması gereken, tüm takımı kendine düşen görevleri konusunda  büyük bir motivasyonla  motive etmesidir. Kalan iş Muzaffer Bilazer’e düşüyor. Bilazer ise yönetimin motive ettiği takımı  paslaşma, boş alan yaratma, duran top kullanımları, kollektif oyun ve daha iyi  organize edip, sahaya sürecektir. Bilazer de insandır, hataları da olacaktır elbette ama son maçlarda hata yapmamaya çalışıyor, gözlemliyoruz.

Taraftara düşen görev ise kalan 3 maç dahil, play of maçlarında da takımlarını sabırla –yılmadan- moral bozmadan desteklemeleridir. Play of maçları nerede oynanırsa oynansın Erzurumspor’un taraftarları maçın oynanacağı şehre çevre illeri dahil akıp takımlarını yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum.

Kocaelispor maçına gelince, Kocaelispor’un bu maçtan alacağı puan ya da puanlar, kendilerini tehlike bölgesinden uzaklaştırabilme adına çok önemli idi.  iki takımda ilk yarı dengeli  ve vasat bir futbol sergilediler. Öyle ki ilk 25 dakikaya kadar maçı izleyenler arasında uykusu gelenler çoğunlukta idi. Erzurumspor pozisyonları ilk yarı sonuna doğru buldu ama değerlendiremedi.



İkinci yarı iki takımda değişikliğe gitmeden sahaya çıktı. Erzurumspor  daha çok pozisyon üretti diyebilirim, bu pozisyonların 59.dakikasında  çalışılmış  köşe atışı pozisyonunda dönen topu nefis aşırtma vuruşla filelere gönderen tecrübeli Hasek oldu. Maçın tek golü oldu. Erzurumspor daha sonra da pozisyonlar üretti ancak, Erzurumspor’da atılan ilk  gol sonrası bir  ‘gevşeme ‘ görüyorum. İsterse 10 pozisyon olsun  hepsi aynı ciddiyetle sonuçlandırılmalı.!  Gol olur olmaz ama futbolcuların ofsayt’a düşmemeleri, özellikle egoizmden kaçarak  paslaşmaları önemli. Çünkü futbol, kollektif bir oyundur, unutulmamalı. Herkes ‘ ben ‘ derse  takım, takım olmaktan çıkar. Oyun içinde rakibin durumu da dikkate alınarak disiplinden kopmamak, şahsi  gerekiyor.



Takımda olumlu gelişmeler var. Gökhan Alsan takımda yerini buldu. Olanare güçlü fiziğini futbolü ile taçlandırıyor, biraz da  oyunu açan futbolcuları görebilse daha çok katkı sağlamış olacak. Kaleci Szumsky güven veriyor. Emircan, takımdaki en genç oyuncu sinirlerine hakim olup, topu ayağında fazla tutmaz ise katkı sağlayacağını unutmamalı.  Hasek, küllerinden doğuyor. Novikovas  eski meyveli ağaç haline dönmeli. Takımdaki diğer futbolcular ise  verilen görevleri yapıyorlar o nedenle isimleri yazmıyorum ama Estrela ile Orhan Ovacıklı’nın katkılarını yazmadan geçemeyeceğim. Futbolcular kendileri için oynayacak kalan maçları. Çünkü onların da taliplileri artacak .!

Erzurumspor son istasyonda,  biraz daha çalışmak lazım. Play of maçlarında ayakta kalan, kondisyonu olan ve disiplini bozmayan takımlar kazanır. Son istasyondan kalkacak bu treni hiç kimse terketmemeli.  Herkesin Mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum, nice bayramlara erişmenizi temenni ediyorum.

#ErzurumSpor @_ibrahimaydemir #NaciCinisli  #ErzurumSpor  #YenidenZafere #Dadaş

#Erzurumspor #DadaşlarGrubu  @mehmetsekmen  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…