Acilen bir golcü..

Bir golcü yokluğu...


 Gazeteci Fikret Dadaş

Erzurumspor, Kocaelispor deplasmanından puan alacak derken, 2 gol de yiyerek herkesi hayal kırıklığına uğrattı. İlk golde Kaleci Sumszky’nin hatası büyüktü  ceza yayı önünden atılan açık şut bertaraf edilemeyecek bir top muydu ?. Sumszky, yorgun  biraz dinlenmeli..! Büyük hatalar yapıyor!  2. Golde de  uzandığı köşeden plase  golü yedi !  ilk golde pozisyonun öncesine bakarsanız, Erzurumspor kontraatağa kalkarken   Novikovas'ın gereksiz topuk çalımında topu kaybettik, devamında  Cezaalanı dışından çekilen şut ile golü buldular.  

Koşan, mücadele eden, atak geliştiren takım gitmiş, yerine başka bir takım gelmiş sanki..

Maçın başında  gol atmaya istekli  takım göremedim.. Atak geliştirmede , son vuruşlarda  etkili ve arzulu  Erzurumspor göremedik..

Erzurumspor’un ayağına çok fırsat geldi .. Ama,   1 metreden topa vuracak bir golcü yoktu … Eren’i çok aradık .. Eren olsa sanırım o defansı  kevgire çevirmiş, Kaleci Korcan’ın da  meşhur olmasının önüne geçecekti..

‘Hovardaca ‘ harcandı pozisyonlar, sanki galipmiş takım, fark ta yapmış, kaleci çalıştırıyorlar..

Duran top organizasyonlarında  düşünceler güzeldi fakat, nedense son vuruşlarda toplar çerçeveyi hiç bulmadı ..!  Top ve çerçeve !

Net goller kaçırdı Erzurumspor,  bu kadar isteksizlik görmemiştik..



Galibiyeti hak edecek oyun oynanmadı, doğrusu bana göre bu..

Takımda bir sıkıntı var ama çözemedim, çünkü bu sıkıntı, oyuna yansıdı! Bazı oyuncuların isteksizliğinin altında yatan da bu idi ..  Takım bıtkın, bitkin ve isteksizdi..

Olanare, iyi oyuncu vücudunu da çok iyi kullanıyor mücadelelerde  ama ‘  ben atayım sevdasına ‘  girmeyip  pasını verse, oyunun gidişatı değişecekti..! Hoca  ne yapsın?

Ancak Sayın Erkan Sözeri’nin  değişimlerde maçın 85. Dakikasını beklemesi anlaşılır gibi değil.. Yaptığı değişiklikler işe yaramadığı gibi bir de 2. gol geldi !

Hakemlere bahane bulmuyorum ama ,  Benhur’un sar kartlık pozisyonlarında gözü kapalı idi.  Faule maruz kalmayan, çimlere gömülmeyen futbolcusu kalmadı Erzurumspor’un..  Hele  Erzurumsporlu futbolcuların mücadelelerinde, ne avantaj ne de hak gözetmedi..  Bu avantantajları, her takım sahasında  ister! Olanare’nin formasını rakibi yırttı ama Olanare’yi kenara alıp 4 dakika oynatmadılar! Formanın numarası da görünüyor, futbolcunun ismide , üstelik futbolcu yırtılan bölümü bağladı. Neden oyuncuyu dışarı çıkartıyorsun? Formanın kalan parçası oyuna engel değil ki ? Mustafa Yumlu ya ful yapmadığı hatta dokunmadığı halde  sarı kartı  direkt gösterdi! Hangi takıma zemin hazırladı acaba ? 2. gol öncesi  Benhur'un faulü de görmezden gelindi. Hakem triosu 'çok özeldi '.! 

 Herşey bir kenara , Kocaeli’de Erzurumspor’a yakışan futbol oynanmadı, maç ta kaybedildi .. Şimdiye kadar gelenden gidenden tokat yiyen Kocaelispor’a, kan taktık !

Kocaelispor  eksikliklerine rağmen  mücadele etti, ikili mücadelelerin bir çoğunu kazandı, çok sert oynadı, hakem de sertliklere göz yumdu, bu futbolu deplasmanda oynarsa  her maçta  sarı ve kırmızı kartları görür .. 

Erzurumspor bu değil…. Lütfen  takıma öyle yada böyle gol atacak birini bulun..5. yıl oluyor ! Bir forvet bulup lige verilecek arada takıma monte ettirin, gol kısırlığını böyle çözeriz.. Oltan ile falan bu iş olmaz.. Oltan, oyunu ile değil, sarı kartları ile nam yapıyor…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..