Gol yemek mi lazımdı

 Gol yemek mi gerekiyordu ?

Fikret Dadaş


Erzurumspor, Denizlispor  maçına iki deplasmanda 4 puan bırakarak çıktı, moraller bozuk  ve keşkelerle geçen günler sonrası çıktı.

Denizlispor  dipten kurtulmak için varını yoğunu koyduğu maçta, Djedje’nin yaptığı amatörce itirazlar sonucu 10 kişi kaldı, vurucu gücünü kaybetti. Yeşil -siyahlıların hocası Fatih Tekke çok çabaladı, hatta ilk golü de Darri ile buldu ama o gol; Erzurumsporlu futbolcuları ateşledi 1 attı, 3 yedi.

Erzurumspor ilk yarıda çok sakin, sıradan bir maç gibi oyuna başladı. İlk yarı oyunu ile maçı alma gibi bir gayeden uzaktı. Futbolcuların yorgunlukları  ve isteksizlikleri dışa vuruyordu sanki. Ama “ kontrollü “ idiler.  Denizlispor’un aç kurt gibi saldıracak olmasından rakibini iştahlandırmamak için de taktiksel bir davranış olduğunu yenilen golden sonra gördük.

Denizlispor en az bir puana gelmiş, 1. Ligin dibinden kurtulmaya çalışan,  kontrataklarla gol arayan  takım görünümünde idi.

41. Dakika da Djedje, topla koşan Orhan’ı, son adam olmasına rağmen, sert bir faulle indirdi. Hakemin ‘iyi niyetli’  sarı kartı,  Djedje’yi  kesmedi ki  hakemin birde kolunu tutup  ısrar edince  direkt kırmızı kartı da gördü.  Hakem burada hatasız idi, istese ilk pozisyonda da kırmızıyı gösterebilirdi.

İlk yarıda Erzurumspor rakibini üstüne çekmeye çalıştı ama Denizlispor önce defansı sağlama alıp 1 puanı, sonra da kontratakla gol atmayı planladığından; Sözeri’nin taktiğine gelmediler. İlk yarı golsüz kapandı.

İkinci yarıda  Erzurumspor’da Shala’nın yerine  Oltan’ı aldı Erkan Sözeri . Oyun rölantide idi . Ta ki  Darri golü ile ortaya çıkana kadar. Darri, başarılı bir deparla  cezaalanına kadar inip sert vurdu  topu filelerle buluştururken, Dünya’nın en mutlu futbolcusu olmuştu. Bunu  gol sonrası sevincinde de  ortaya koydu. Darri  meğer ne de arzulu imiş eski takımına gol atmaya.

 Denizlispor’un maçta öne geçmesi ardından, Erzurumspor  rutin oyunu bırakıp gerçek oyun sistemine döndü. Denizlispor’un sevinci 2 dakika sürdü.!

Orhan Ovacıklı’nın sağ kanattan geliştirdiği her atak, Denizlispor’u sindirdi.  Ovacıklı  3 asist yaptı  3’ü de golle sonuçlandı. Bu büyük bir başarı ve taktik eseri olarak kayıtlara alalım.

Orhan Ovacıklı adeta takımı  uçurdu. 60  ve  64. Dakikalardaki ortalarını  Olanare   gole çevirdi. 

Samuel Olanare, boş geçmeyecek gibi..   Fotoğraf: Cem Bakırcı

79. dakikada  Ovacıklının ‘top takibi ‘ ile kazandığı topu ortalaması ve Oltan’ın da, topun düştüğü yerde  bitmesiyle  bilardo topu gibi top, fileleri havalandırdı ki ,   kanat oyuncularına ‘ top takibini bırakmayın ‘ örneğiyle ders niteliğinde topu  dışarı çıkmadan son anda ortalaması  görülesi bir olaydı. 3 gol, Denizlispor’u anda diz çöktürmedi. Denizlispor boş durmadı şut çekti gol aradı ama skoru değiştirmeye güçleri yetmedi, 10 kişi idiler.

Erzurumspor’da oyuncuların hepsi, yenilen gol sonrası  büyük bir katkı sağladılar. Takıma her noktada destek veren futbolcuların tümü iyiydi. Bu maçta  Orhan Ovacıklıya  ayrı parantez açmakta yarar var, takımın lokomotifi oldu. Estrela, ayak basmadık yer bırakmadı, zaten her zaman futbol zekası ile üst düzey bir oyuncu.. 2 golü atan Samuel Olanare, elinden geleni yaptı. Oltan da formanın hakkını bu maçta verdi.   

İkinci yarıda oyuna alınan  Mikhael Kenro Erzurumspor’a  ilerde çok yararlı olacak soğukkanlı, yetenekli ve zeki bir oyuncu, altını çizelim.!..  Ayrıca, Alican Özfesli, Ahmet Cambaz da takıma monte edilerek antrenmanlarda ki çalışmalarının semeresini oynama şansı verilince  gösterdiler. Erkan Hocanın Oltan'ı kazanmak adına inadı, gol getirdi.

Maçın hakemi, topun oyunda kalması için çaba gösterdiğinden her şeye düdük çalmadı. Ama Erzurumspor’un 2 penaltı pozisyonu da  görülmeyenler arasında idi.

Takımda eksiklikler devam ediyor. Bunun herkes farkında, böyle bilinmesini isterim. Ancak takımdaki ahengin bozulmaması da  teknik ekip ve yönetimin  göz ardı etmediği konular arasında. İlk yarı buraya kadar ama, ikinci yarı işler çok çetrefilleşecek. Tedbir alınmasında yarar var.

Teknik ekibi, futbolcuları ve yönetimi kutlamak gerek.  Takım iyi ama, şampiyon adayı iseniz yetmez.!   Takviye şart. Takviye için de Napolyonun dediği gibi para para para lazım.. Ötüşmekle olmuyor.!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..