Netice önemli de, Haticeyi unutmayın !

 

Netice önemli de, Haticeyi unutmayın !


Fikret DADAŞ  yazdı ..

Erzurumspor-Gençlerbirliği maçında iki ayrı devrede, iki ayrı takım hüviyetinde gördük Erzurumspor’u . İlk yarı görünmez pelerin giyinmiş, göremediğimiz bir 11 vardı . İkinci yarı başında Aykut Demir ve Süleyman Koç ile yapılan 2 değişiklik, Erzurumspor’u uçurdu.  Maçın en önemli özelliği de  Emircan ve Olanare’nin ilk kez gol atmalarıydı. Sezon başından beri gol atması beklenen Olanare’nin golünde yedekler Olanare’nin boynuna sarılıp kutladılar. Olanare çocuklar gibi şen idi, gol sevincini pelende atarak kutladı. Olanare ve Emircan şeytanın bacağını kırdılar. Sezon başından beri kaleyi gözleyen Göktug ise, Szumski’nin  Sakarya’da yediği gollerden sonra dinlenmeye alınmıştı.

İlk yarıda  sahada olan Gençlerbirliği idi  bir çok gol pozisyonuna girdi. Şut attı, kontrataklarla gol aradı, uzun toplarla defans arkasına sarktı, uzun paslarla şut denemeleri yaptı . Gol aradı ama bulamadı.  Barış, Erzurumspor defansının sol kanadını doğu Ekspresi gibi  geçerken, gençliğini, enerjisini ve fırsatçılığını konuşturdu ama şanssızdı. Aksel’de çok iyi bir oyuncu, bu oyuncuyu da Gençlerbirliği’nde bırakmazlar kaparlar diye düşünüyorum. Gençlerbirliği ilk yarı biraz daha şanslı olsa golü bulabilirdi.

İkinci yarıda Erzurumspor’da yapılan Aykut Demir(Mustafa Akbaş) , Süleyman Koç (Shala) değişikliği takıma kan getirdi.  isteksiz  ve gol aramayan takım gitti, gol arayan , atak geliştiren şut çeken, kanatlarda atak  boşluğu bırakan, top almaya arzulu bir  forvet ve gol arzusundaki futbolcuları izledik. Belli ki devre arasında  Erkan Sözeri takıma bir ayar çekmiş..
Erzurumspor bu hafta ikinci yarı oyunu ile göz doldurdu. Hocayı sık eleştiriyoruz ama nedeni de oynanan futboldan zevk alınamıyor olması.  Takım 70 dakikalık iken şimdi ilk yarı direnen ikinci yarı baskılı oynayabilen bir takım oldu. Gönül istiyor ki takım baskılı, atak ve gollerle süslediği maçlar çıkarsın .. Sitem de, o nedenledir. Hoca taktiksel olarak bu hafta ilk yarı fazla takımı yormadan, ikinci yarı  barutu ateşlemeyi düşünmüş te olabilir ama ilk yarı, gerçekten sıkıntı yaşandı.

Erzurumspor’da  Novikovas klas futbolcu  ama paslarında pası alacak arkadaşlarının antrenmanlarda onunla  bu konularda  da çalışmaları gerek .. Novi’nin birkaç klas pası, buharlaştı adeta. Arada çok sevdiği çalımlarını da unutmuyor Novi. İlk goldeki  uzun asistliği  mükemmel idi.

Kaleci Göktuğ bu maçta çok başarılı idi . Szumsky’nin formsuzluğu ,Göktuğ’a kalenin kapısını açtı .. Bir süre kale Göktuğ’a emanet gibi görünüyor.. 3 güzel kurtarışı oldu !
Erkan Sözeri şeytanın bacağını kıran Olanare’yi de  gol sonrası oyundan alarak  seyirciye alkışlattı. 


Geçtiğimiz hafta 6 puanlık maçın kaybedilmesi taraftarı çok üzdü, kahretti  ama futbol bu. Oyun işte adı üzerinde.

Sayın Erkan Sözeri’nin de artık takımı bir rayına oturtması gerekiyor. Takım  med-cezir gibi bir yükseliyor bir iniyor.. Liderlik falan önemli değil şu anda , önemli olan kaybetmemek.. Bazı oyuncuların uyarılmasında fayda var , maça kendilerini veremiyorlar ‘kişisel hataların’ önüne geçilmesi  için uyarılara özen gösterilmesi gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..