Takım iyi işler yapıyor

 

HA GAYRET DADAŞIM…

Fikret Dadaş’ın yazısı

Erzurumspor , İstanbulspor maçında  95 dakika sonra gülen taraf ve 3 puanın sahibi Erzurumspor oldu.. Bir günlük beylik te bir günlük beyliktir diyerek 1. Ligde ilk kez lider olundu. Erzurumspor taraftarını trübünlerde yeterli sayıda göremedik ama, gelenler de desteklerini esirgemediler. Maç boyunca takımlarını desteklediler, nefes oldular.

Tuzlaspor maçının  iki gün üst üste ertelenmesi takımın maç yapmadan dönmesi, futbolcu psikolojisinde  olumsuz etkiler yapmış ki, takım yine  maçın ilerleyen bölümlerinde  kondisyon düşüklüğü yaşadı.

Maçın başında İstanbulspor çok iyi oyun kurdu, bastırdı ve İlk yarı 10.dakikada gelen gol ise  çok basit bir geri pas hatası kalecinin öne çıkıp kaleye dönememesi ile  durumu akıllıca değerlendiren Valon Ethemi, cezaalanı dışından topu aşırtma vuruşla filelerle buluşturdu.. Golde defansın da kaleci Sumzky nin de hatası vardı. Sürekli geri pas ile gol yenilebileceğini sık sık yazdık. Oyun kurgusu içinde rakibi çekmek için geri pas olabilir ama,  sürekli olmaz. Sumzyk ye tavır almak doğru değil, çünkü takım o dakikaya kadar şaşkın tavuk gibiydi sahada. Yeri gelmişken rakip takım hocası  takımı, Sumszky yi ve defansı, çok iyi çok çok iyi incelemiş.. Hatayı  affetmediler .! Golün şoku bir süre Erzurumspor’u etkiledi.

Golden sonra Erzurumspor silkinmeye çalıştı. Oynamaya başladı.. Orta sahayı geçemeyen Erzurumspor topa sahip olmaya, pas yapmaya başladı. Gol, sanki kamçı olmuştu. Bu baskı sonucunda Male sahneye çıktı. Tarihe geçecek jeneriklik bir gol attı. 2 oyuncuyu peşine takıp, çalımlarla sıfıra kadar indi. Pozisyon sırasında Male düşürülse, penaltı gelecekti. Herkes Male’nin, düşürüleceğini  ya da  atağın sonuçsuz kalacağını sanırken, Male iki rakibinin nefesi  arasından sıyrılıp, sıfırdan o topu filelerle buluşturma başarısını gösterdi. Male’nin bu hareketi klas, azimli ve gol atmaya ne kadar arzulu bir oyuncu olduğunu gösterdi. Tabiri caiz ise topu, iğnenin deliğinden geçirdi !  Male ben de varım dedi.  Male’yi alnından öpmek lazım, o kıvrak ayaklara nazar değmesin. Bu gol Erzurumspor’u cesaretlendirdi, kendine geldi takım.

İkinci golün de çalışılmış pozisyon olduğu ve hazırlanış olarak ender görülecek gollerden biri olduğu görüldü. Olanare’nin kullandığı uzun taç atışında Mustafa Yumlu dönerek ortaladı, pozisyonu takip eden Eren, yükselmişken topu filelere göndermeyi başardı.

Üçüncü golde ise Muzaffer’in payı çok büyük idi Muzaffer ısrarla topu takip edip kazandıktan sonra, sıfıra yakın noktada ortaladı, sahneye Hasek çıktı. Hasek’in  nefis şutunda fileler üçüncü kez havalandı..

Doğruya doğru demek lazım, İstanbulspor iyi bir takım, genç, dar alanda kısa paslarla hareketlenen, kontrağa kalkabilen ve pozisyon üreten hızlı oyunculara sahip. Mağlup oldular ama, 1-0 ‘ın üstüne yatmanın faturasını ödediler.  Maçtan kopmadılar, 3-1 sonrası  İstanbulspor 2 net gol pozisyonunu değerlendiremedi.!

Erzurumspor skor olarak çok iyi, Male’nin bu maçtaki performansı ve golü takım adına büyük kazanım. Hocanın Olanare ve Male’yi alkışlatması da moral-motivasyon açısından iyi bir davranış idi . Takımda uyum var, arkadaşlık bağlarının da güçlü olduğunu görüyorum. Takımın bel bağladığı oyuncularımızın ne olursa olsun sinirlerine hakim olmaları, Sarı kart sınırı olduğunu unutmamaları gerekiyor.  Takımın performansı yaşı gereğimi bilmem ama, 90 dakikayı kaldırmıyor! Şarjda  biraz sıkıntı var.. Dar alanda paslaşmalarda bu maçta çekilen sıkıntı hiçbir maçta yoktu. Rakip ataklarında  kanatlardan yara alınıyor!. Defanstaki futbolcuların sorumluluğu çok büyük, gedik veriyorlar. Sumzky yenilmeyecek bir gol yedi ama tek başına kabahatli değil, kendisi de üzüldü. Daha sonra kurtarışları ile kendini affettirdi.  Futbolcu hata yapabilir ama eleştirirken yedi kat yerin dibine sokmanın anlamı da yok.. 


Bu arada Erzurumspor taraftarı tribünde yerini almalı. Ne soğuklar gördük, bugünkü soğuk daha başlangıç., Erzurum’un, Erzurumspor’dan başka neyi var ki ?.. Tek kale Erzurumspor, onu yıkmamak gerek. Destek olmalıyız. İmkanı olan Token almalı, maça gitmeli..

Rakiplerimiz bile  Erzurumspor’un futbolcularını övüyor.. Eleştirilerde “ o ne ki , bu ne ki “ saplantısı bırakılmalı bir kenara . Bu takım daha iyi olacak, marka takım olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..