Hedefe ne oldu ?

HEDEF UNUTULMUŞ GİBİ...


 Fikret Dadaş 

 

Erzurumspor, son saniyede Keçiören maçında kaybettiği 2 puanı telafi etmek için gittiği İstanbul’da  öne geçtiği maçta, forvetin etkisiz kalması nedeniyle  2 puanı da altın tepsi ile rakibine verdi. 3 hafta önce iki gün beklediği maçı oynayamadığı için tekrar istanbul’a gelen Erzurumspor, İstanbul’da aradığı 3 puanı bulamadı 1 puanla yetindi. Erteleme maçı , Erzurumspor açısından iyi olmadı, hızı kesildi.  Bitirici vuruşu yapacak bir futbolcu olmaz ise, Erzurumspor çok gol kaçırır bu da net.  Son Keçiörengücü ve Tuzlaspor maçlarında  ' hedef unutulmuş gibi ', umarım ben yanılırım .

iki takımda oyun- fizik ve kondisyon olarak pek birbirlerinden farkları yoktu. Görüntüde Erzurumsporlu futbolcular daha tecrübeli olsalar bile, Tuzlaspor yabana atılacak bir takım görüntüsü hiç vermiyor. Herkes ciddiye almalı Tuzlaspor’u. Tuzlaspor  15 şut atıp 4 ünü kaleye isabet ettirirken, Erzurumspor 7 şuttan  1’inde çerçeveyi buldu.  

Martin Hasek'in topunu Orhan Ovacıklı ortaladı kale önünde Alican yükseldi, kaleci Alican’ı takip ederken, top Alican’ı aşıp direkt filelere takıldı. 19. Dakikadaki bu pozisyon ile Erzurumspor öne geçti. Golden sonra Tuzlaspor kalecisi Zvonimir Mikulic oyundan alındı, Philip Angeler oyuna girdi, Mikulic sahadan çıkarken kapıları tekmeledi.

Gol sonrası Tuzlaspor, beraberlik golü aradı ama ilk yarı Erzurumspor’un 1-0 galibiyeti ile sona erdi. İlk yarı Orta alanın her iki takım içinde hızlı geçildiği, skorun değişmediği oyunla devam etti.



İkinci yarının 56 dakikasında  Erkan Sözeri  Alican ve Süleyman’ın yerine Novikovas ile  Gökhan Alsan’ı aldı. Alınmayan ama Oltanlı bir Erzurumspor’u  her zaman 10 kişi olarak görüyorum. Oltan, takıma yarar sağlamıyor. Hoca Oltan’ı kazanmak adına şans veriyor, 11’e alıyor ama, Oltan karşılığını veremiyor. Erkan hoca 2. Yarı başında Oltan’ı oyundan almalı Olanare’yi sahaya sürmeli idi. Oltan’ın maçta kaldığı her dakika, takımın vurucu gücü yoktu.  3 gün sonraki Denizlispor maçını düşünen hoca, ilk onbirde yormak istemediği oyuncuları yedek soyundurmuştu.

Novikovas hem orta alanda pres yapıyor, hem kanattan top çıkarmaya çalışıyor hem de asistlik yapıyordu, nefis ortalarına vuracak forvet  yoktu. Rakip oyuncular da Novi’yi sakatlamak için sahada çok dolandırdılar. Novi’nin ayak bilekleri çevik te topla birlikte rakip tekmelerinden az hasarla  sıyrılmayı  başarıyor.

Tuzlaspor’da  60. Dakika Selçuk Alibaz’ın yerine Ahmet Yazar’ın oyuna girişi ile , Tuzlaspor  sürekli atak geliştirmeye, hedefini şaşırmayan paslarla Erzurumspor kalesi önüne inmeye başladı .. Bir ara tam saha press uyguladı.  

Tuzlaspor sık sık Erzurumspor kalesi önüne rahat inerken 74. Dakikada Jurgen Bardhi  Erzurumspor yarı alanına deparla girdi Aykut müdahale bile edemedi. Bardhi üç Cezaalanında üç futbolcu arasından topu  Ahmet Yazar’a kazandırdı. Kaleci Szumzky defanstan  sekecek topu  beklerken Ahmet Yazar  boş pozisyonda topu filelere göndererek beraberlik golünü attı. 1-1  

Erkan Sözeri  forvetteki bu eksikliği 88. Dakikada mı görebildi? diye düşündüm.. Bu dakikada Sahanın başarılı ismi Estrela oyundan alındı, Olanare oyuna girdi.! Oysa öncesinde Oltan oyundan alınabilirdi.  90. Dakikada Olanare kale önünde eline geçen net gollük pozisyonda kaleye vurmakta gecikince, ezilen topu Tuzla defansı uzaklaştırıldı.

Tuzlaspor maçın uzatma dakikalarında iki şutun biri üst direkten biri de çataldan döndü. Szumsky uzatma da 2 topa zamanında müdahale etti.

Tuzlaspor’da Kutay ve Ahmet Yazar  maçın en etkili isimlerinden idi. Erzurumsporn’da ise Szumsky, Estrela ,Orhan, göze çarptılar.

Erzurumspor son 3 maçta hedeflediği  9 puandan, 2 maçta  2 puan alabildi. Ligin 3. Sırasında. Son iki maç Erzurumspor’a nefes aldıracaktı ama olmadı.

Erzurumspor’u maçları sonrası eleştiriyoruz ama; bu takımın büyük bir maddi sorunu var. Bu problem tamamen çözülmüş değil.  Atıp tutmak yerine bu problemin çözümü için yönetime destek verilmesi şart. Yoksa izleyecek takım bile bulamayız. !   Hırsın tükenmesinin altında bu problemin yattığına inanıyorum. Erzurumspor, bu takım değil..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..