Revana pirince giderken, "2 pirinç " kayboldu


Revana Pirince giderken..!

Fikret Dadaş

Erzurumspor, büyük ümitlerle geldiği  Ankara’da Keçiörengücü  galibiyeti koruyamadığı gibi, 2 puanı da bırakmak zorunda kaldı.

İlk yarıda Keçiörengücü daha  istekli, galibiyet için  koşan taraf idi. Ancak Keçiörengücü  maç süresince çok sert oynadı. Bu sertliğe deplasmanda  hiçbir hakem izin vermez.  Öyle ki faul pozisyonunda bile  golcü Eze sahanın ortasında  topu bırakıp rakibinin  üzerine yürüdü, adeta meydan savaşına kibrit çaktı.  İyi golcü olabilir ama  bu hırs, keskin sirke küpüne zarar misali bir gün küpü çatlatır..

Erzurumspor’un süperligden küme düşmesinde büyük ‘başarısı ‘ olan Yaw Ackah ise tüm performansını Erzurumspor karşısında gösterdi.!

İlk yarıda  Keçiörengücü  çok gol pozisyonuna girdi. Sağlı sollu ataklarla  özellikle arka direğe ortalanan  toplarla gol aradı. Duran toplar ise Keçiörengücü’nün can simidi idi.

Erzurumspor ilk yarı oyunun kontrolünü ele geçirmek için  sakin oynamaya çalıştı ama rakibinin hırsına gem vuramadı.  Keçiörengücü çok sayıda gol pozisyonuna girdi ve  goller kaçırdı. Öyle ki kaleye paralel giden toplara bile vuracak futbolcusu yoktu.

Erzurumspor ilk yarı 43. Dakikada Emircan ile  golü  ile soyunma odasına galip gitti . Emircan, takımda gol kokusu alabilen bir oyuncu oldu.

İkinci yarı Keçiörengücü  iki değişiklikle sahaya çıktı  54 ve 64 te   2 gol bulup öne geçti. Erzurumspor 80 ve 83 te bu gollere karşılık verince 3-2 öne geçen taraf oldu.  Yenilen gollerde Szumsky’nin büyük hatası  vardı , bu hafta  kalede Göktuğ olmalıydı. Eze’nin de rakip forvetin de hakkından Göktuğ gelirdi .  Szumsk  bir gol kurtardı ama  güven vermiyor. Szumsky’e ne oldu ise çok pasifleşti.  . Szumsky’nin  iyi bir terapiye ihtiyacı var, korkuyor ! Moralsiz.

                                               Uyarı mı ? sindirme mi ?



Erzurumspor maçın sonuna doğru yine gol aradı, pozisyon üretti  ama gol vuruşu gelmedi.

Maçın 95 dakikasında bir hava topu mücadelesinde Estrela birden sahanın çimlerine sırtüstü  uzandı .. Herkes  dili mi boğazına kaçtı derken tedavisi  önce sahada sonra saha dışında devam etti .  Oyun tekrar başladı ancak  Keçiörengüçlü futbolcuların ters aşırtma ile topu filelere gönderme çabasına orta hakemden  aut yerine köşe atışı kararı geldi. Estrela oyuna girdi, hakem köşe atışını kullandırdı.  Atış, Erzurumspor defansı tarafından  uzaklaştırıldı ancak hakem oyunu durdurdu. Estrela’ya izinsiz oyuna girdiği için sarı kart gösterdi, köşe atışını tekrarlattı. Köşe atışından gelen top  Vusal’ın kafa vuruşuyla beraberlik golü oldu. Keçörengücü son saniyede de olsa 3-3 lük beraberliği sağladı. Estrela keşke izinsiz oyuna girmeseydi ! Revana pirinci giderken, evdeki bulgurdan oldu Erzurumspor. Büyük takımlar büyük düşünmeli, küçük işlerle uğraşmamalı.

Hakem, Estrela’nın 1 dakika önce  hareketsiz yerde yakan Estrela’nın hemen oyuna izinsiz girmesini dikkate aldı  sanıyorum. Estrela’nın o hareketsizliği beraberlik golüne kadar gitti.

Erkan Sözeri’nin Teknik Direktörlüğünü sorgulayamam ne onun kadar futbol oynadım ne de Teknik Direktörlüğüm var. Sözeri maçın kaderini de değiştirmeyi bildi  1-0 dan  2-1 e gelen maçta  2 gol daha atıp öne geçmek te bir başarıdır, küçümsenemez. Küçümseyene herkes güler .

Bu maçta Kaleci Szumsky’nin hareketsizliği, göze çarptı .. ‘ Nerede  Göktuğ ‘ dedim.  Oltan’ın  kusura bakmasında 1. Lig topçusu bile değil. Birileri ona futbolün erkek oyunu olduğunu, ‘salon sporu’ olmadığını  söylemeli. Topa koşmak bile istemiyor! Oltan’ı kadroya almak  bile sıkıntılı. Oltan’ın yerine başka oyuncu  oyuna dahil edilirse bir faydası olur. Adam bitik, habire serum takıyorsunuz !

Gençlerbirliği karşısındaki  Novikovas ve Olare’yi de aradık, etkili olamadılar.

Erzurumspor defans güvenliğini de ön plana tutarak oynadı, sakindi ,iyiydi ancak, sert oynayan rakibinin sertliklerinden mi çekindi..?

3 maçlık serinin ilkinden 3 puan alamadılar ama 1 puan alabildiler. Hedefe gitmek için, sonraki maçlardan 3 er puan almak şart oldu.

Maçın hakemine gelince ev sahibi avantajına saygım var , bal tutan parmağını yalar da,  hakem ayak parmaklarını da yalattı ..! Sertliklere göz yumdu, Eze’nin faullerini sindirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..