Ankaragücü Lider geldi, lider gitti

 Lider geldi, lider gitti

Fikret DADAŞ

Erzurumspor tüm ümitlerini bağladığı Ankaragücü maçında, Kazım Karabekir stadyumunu dolduran sezonun en kalabalık seyirci topluluğunun oluşturduğu desteğe rağmen 3 puan kaybetti. Şans ta Erzurumspor’dan yana olmadı.   



Erzurumspor zirveden kopmaması için alması gereken maçı, ilk 11 de oynattığı Eren ve Novikovas’ı maçın başında 'aniden '!  sakatlandıkları için kaybederken, kalesinde 1 gol gördü. O golün karşılığını veremediği gibi 3 puanı da alamadı.

Maçın ilk yarısında iki takımda birbirlerini yoklamaya çalışsa da, temkinli olan Ankaragücü idi. İlerde Owusu tek başına Erzurumspor defans arkasına depar atmak için bekledi.

Bu taraftar, bu sorumsuzluğu haketmiyor !

6.dakikada Eren Tozlu, 23.dakikada Novikovas’ın sakatlanarak oyundan çıkmaları, Erzurumspor’un hücum gücünü kaybettiği gibi, Ankaragücü’ne de rahat nefes aldırdı.

21.dakikada Erdem’in köşe atışından gelen ortasına arka direkte yükselen defans oyuncusu Yusuf kafa ile topu kaleci Szumsky’nin yanından filelere gönderdi ki, kalecinin müdahale edecek zamanı kalmamıştı. Bu gol maçın tek golü oldu.

Gol sonrası Erzurumspor’un baskısı ilk yarının sonuna kadar devam etti. Hasek’in sert şutu, Yusuf’un boynuna çarptı.. İlk yarı sonuna kadar  Ankaragüçlü oyuncular katı defans ve zamana oynama yolunu seçtiler.

İkinci yarıda da Erzurumspor baskılı oynadı, Ankaragücü  beraberlik golü yememek için geriye yaslandı. Kontraataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Oyunu rölantiye aldı, zamana oynadı. Düşen oyuncu kalkmadı… Kaleci ise 4-5 kez sakatlandığını işaret ettiğinden maç durdu, oyun soğudu.

Yasin, rakibi Orhan Ovacıklı’yı 72. Dakikada sert bir faulle indirince, ikinci  sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Kalan dakikalarda Erzurumspor’un oyunu lehine çevirmesi için zaman vardı ama, Erzurumspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, duran top ve hava hakimiyeti olan Ankaragücü’ne karşı uyguladığı yüksek toplar hiçbir işe yaramadı. Tecrübeli hoca, bu maçı okuyamadı, çözemedi. Kenar yönetim olarak çok kötü bir sınav verdi. Erzurumspor, İldizle çıktığı hiçbir maçı kazanamadı. !  

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı’nın akıllı kenar yönetimi ile Ankaragücü 3 altın puanı zorlu Erzurum deplasmanından almayı başardı.  

Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu, Aykut'un eski futbolcumuz Murat Uçar'ı düşürdüğü penaltılık pozisyonuna düdük çalmadı. iki takım lehine de aleyhine de istikrarsız kararlar verdi.

Maçta zaman geçirilmesini protesto eden seyircilerin bazı taşkın hareketleri ise, Erzurumspor'a  ceza getirebilir. 

Erzurumspor hedefinden uzaklaşırken, Ankaragücü  puan kaybı yaşayabileceği endişesi  geldiği Erzurum’dan 3 altın puanla döndü.

 

  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..