ZOR DÖNEM, BİRLİK OLUNURSA AŞILIR

 

ZOR DÖNEM,  BİRLİK OLUNURSA  AŞILIR


Fikret DADAŞ'ın yazısı



Erzurumspor, Manisaspor galibiyeti  ile  haftalar sonra 3 puanla tanışınca , takıma bir hareket geldi. Sihirli değnek değil tabii ki .  Teknik Direktörler hakkında bir şey yazmak istemiyorum. Nedeni de Erkan Sözeri, öyle yada böyle aynı kadro ile takımı buralara kadar getirdi. Şansızlıklar oldu, oyun taktiğinde hatalar olmuş olabilir , sakatlıklar  oldu , takımın yarısı sakattı..  Erkan Sözeri’nin arkasından yazmayı uygun bulmuyorum. Yeni Teknik Direktör Yücel İldiz şu anda tam kadro elinde ilk deplasman maçına gidecek.

Bereket Ümraniyespor, ligin devedişi takımlarından. Transferleri olsun, maddi durumu olsun, genç koşan ve sahada istediği oynayan bir takım durumunda. Bunları kabul etmek lazım. Her takım birbirinin durumunu her hafta izlediği maçlardan rahatlıkla görebiliyor, öyle çeteleler tutuyorlar ki  hangi rakip futbolcu sarı kart gördü, kaç sarı kartı var, Cezalıların durumu, sakatların durumu  her hocanın bilgi notları arasında.

1.Ligde  altta düşmemek için can siperane maçlar oynanırken, zirvede  yarış  devam ediyor. 3 puanlı ligde 2 hafta da 3+3 : 6 puanın sıralamadaki  payı çok büyük.  Zirvede fazla bir kopukluk olmasa da Erzurumspor’un lig 2. Ümraniyespor ile arasında 4 puan, Lider Ankaragücü ile arasında 7 puan fark var.

13 Şubat Pazar günü puan cetvelinin 2.sırasındaki B.Ümraniyespor ile  deplasmanda maç yapacak olan Erzurumspor için, bu maçlara asılmaktan, cansiperane oynamaktan başka yol görünmüyor. Ankaragücü ise Cumartesi günü İstanbulspor’u misafir edecek Ankara’da. Rakiplerin puan kayıpları  Erzurumspor’a yazacak ama, puan kaybederler ise. Ümraniyespor’dan alınabilecek 3 puan, Erzurumspor’a zirve yarışında ilaç olacak.

Erzurumspor’un zirve yarışında  13 Şubatta Ümraniyespor (D) , 17 Şubat’ta  Eyüpspor  ile evinde, sonraki hafta 21 Şubatta ise Adanaspor ile (D )  deplasmanda maç yapacak. 2-3 ‘er gün arayla yapılacak maçlar Erzurumspor’u ı şüphesiz yoracaktır. Genç bir takım değil Erzurumspor.. Erzurumspor’un ilacı bilinçli taraftar desteği. Futbolcuna sahip çıkan, hakaret ve küfretmeyen herkes elini taşın altına koymalı. Maç biletleri büyük bir para değil.. Bu takımın sevgiye, hoşgörüye ve taraftarın sarılmasına ihtiyacı var.

SÜREC SABIRLA GÖTÜRÜLMELİ

Sezon başından beri yapıldığını iddia ettiğimiz eksiklikler var, hatalar var. Hepsi takıma olumlu da olumsuz da yansıdı. Ülkenin ekonomik durumu ortada. Döviz’in özellikle Dolar ve Euro’nun fiyat artışları, futbolcu alacaklarını da ödemeler konusunda çok etkiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin maddi durumu iyi değil, kar ve kış mücadelesinde para akışı çok hızlı.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Bu ortamda futbolcuların alacaklarını ödemek için çırpınan, bankalardan  özel taleplerle alınan krediler de  alabilen bir yönetim var. Seçilmişler, saygı duymak ve takımın arkasında kilitlenmek lazım.

Kalan maçları umarım yönetim ve Teknik Direktör Yücel İldiz, başarılı –özverili bir şekilde olumlu çalışmalarla puana dönüştürürler.   Şu an kavga değil, kucaklaşma zamanıdır.  Sevinmeyi hak ediyorsak, takıma sarılmalı ve ligin sonuna kadar destek vermeliyiz. Erzurumspor bu şehrin adını taşıyor, hem şehrin hem de takımın adına  halel gelmesin ..  Tek yol  sabırla destek, tam destek.  Ümraniye müsabakasından sakat vermeden dönmeleri herkesin temennisi.                                                                                                                                   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..