FIRSATLARI KAÇIRMAYIN

 

FIRSATLARI KAÇIRMAYIN..!


Fikret DADAŞ 'ın yazısı

Ümraniyespor deplasmanında Erzurumspor sürpriz bir gol ile öne geçmesine rağmen 2 gol kalesinde gördü. İkinci yarı duran toplarda etkili olunca gelen 2 gol ile öne geçmesine rağmen Ümraniyespor  3. Golü de atarak 3-3 bitti maç. Maçın sonucu, İstanbulspor’a Ankara’da yenilen Ankaragücü’ne derin nefes aldırdı.

Bazı gerçekleri akılda tutarak yazmak lazım.  Erzurumspor elindeki kadro ile en iyisini yapıyor. Yanlış anlaşılmasın  çok iyi ya da iyi demek farklı, eldeki takım ile iyisini yapmak farklı.. Sezon başı transferi ile şu ana kadar hiçbir takviye yapılmamış, tahtası açılamamış bir takımı eleştirmek haksızlık oluyor.  Keşke o tahta açılabilse, oyun kuracak bir oyuncu, bir golcü oyuncu, birkaç alternatif oyuncu olsa sanırım çok farklı olacaktı. Ligin sonuna kadar sıkıntı da aynı şey devam edecek.  Erzurumspor elindeki oyuncuların kıymetini bilmeli, takımın kurulmasında büyük gayret gösteren, kişisel ilişkileri ile futbolcuları takıma kazandıran Muzaffer Bilazer’e de şükran borcu unutulmamalı. Şu anda  ara transfer döneminde başa oynayan takımlar arasında  transfer yapmayan tek takım Erzurumspor.

Erzurumspor’un kadrosunda olması gereken mevkilerde yeterli futbolcusu ve alternatif futbolcusu  olmadığı için oyun olarak, istikrarlı bir futbol sergileyemiyor. Orta alanda   oyun kuracak , topu dağıtacak bir futbolcu sıkıntısı  ne yazık ki var.  Atılan goller de futbolcuların tecrübe ve birikimleri ile geliyor veya duran top organizasyonları ile..   Orta saha da oyunun dinamosu olmadığı için bazen tokam boşa koşmuş  boşa kanatlara açılarak top bekliyorlar. Ortalanan toplarda da  çevik ve gol kokusu alabilen bir golcü olmadığı için  kale önüne kadar gelen pozisyonlarda bile son vuruşu göremiyoruz.

Olanare  6 pas içinde çarprazdan topu filelere gönderemedi. Vurdu ama, top yandan auta çıktı. O pozisyonda gol gelse, Ümraniyespor  abondane olabilirdi. 2-0 ‘ ın altından kalkmak çok zordur.   Olanare’nin kaçırdığı  gole maçın kırılma anı diyebilirim. Sonrasında da 2 gol kalede görüldü,  soyunma odasına 2-1 mağlup girildi.



İkinci yarı Erzurumspor  çok hızlı bir oyun sergiledi , pres  sonuç verdi ve Ümraniyespor  otasa sahasını ve  defansını  hataya sürüklediler .. Duran top organizasyonlarında Novikovas’ın ortaları Erzurumspor’a 2 gol getirdi. Novikovas oynadığı zaman takımın ofansif gücü artıyor , topa basıp takımı rahatlatıyor.. Ama, isterse !

Yenilen 2. Golde ise Mücahit’in payı büyük oldu. Kale önüne ortalanan topa Mücahit,  misafir oyuncu kaldı.

Erzurumspor 73. Dakikaya kadar 3-2 lik galibiyetle geldi, ama Bammao’nun golüne engel olamadı. Bammo’nun pozisyon öncesi çıkışında ofsayt  var gibiydi ..

Maçın Hakemi maçta  ev sahibi lehine avantaj kullanırken, Eren’in cezaalanı içinde top ayağında iken formasından çekilip düşürülmesine seyirci kaldı. Ki pozisyon net penaltı idi.

Orhan’ın cezaalanı içinde  koluna çarpan topu da, Orhan pozisyona sırtını dönmüş ve topu engellemek gibi bir davranış içinde olmadığı için penaltı olarak değerlendirmedi.

Erzurumspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, maçın pes etmeden iyi  idare etti . Ancak Aly Male gibi ‘rüzgar adam ‘ı kulübeden  3-2  öne geçildiği zaman, oyuna sürse daha iyi olacaktı. Sayın İldiz  11 de olmasa bile Aly Male, oyuna daha erken girmeli, katkı sunmalı. Aly Male, en az 45 dakika  koşacak performansa sahip bir oyuncu. Eyüpspor maçında  genç ve süratli, yetenekli bu oyuncudan yararlanılmalı .

Szumsky de maçta çok iyiydi .. 

 Maçı anlatan spikerin  ikinci yarı sonunda oyuna giren Ally Male ye , Olanare demesi ise ilginç ti. Had bir kez dil sürçebilir, 7-8 kez Aly male ye Olanare   denir mi

Erzurumspor  hafta içi evinde oynayacağı Eyüpspor maçına çok iyi hazırlanmak ve defansın  iki tarafına da bir çözüm bulmak zorunda.  Eline geçen fırsatları çok iyi değerlendirecek futbolcuyu takıma kaynatmalı. Erzurumspor’un oyun stili çözülmüş gibi.! Yücel İldiz’in bu soruna çözüm bulması gerektiğini düşünüyorum.

Erzurumspor yönetimine de bir mesajım olacak. Eyüpspor maçı hafta arası.  Öğrencilere bedava mı yapıyorsunuz, kapıları mı açıyorsunuz.. Ne yapıyorsanız yapın o stadyumun dolması lazım. ! Erzurumspor lig sonuna kadar oyununun üstüne oyun koymalı, evinde çok kritik maçları var. Bu maçlarda taraftar desteği şart.

Kulüp Başkanı  Ömer Düzgün'e de önerim olacak, yeni bir Teknik direktör geldi . Bir basın toplantısı ile  basının önüne çıkıp, destek almanızda yarar var. Hoca da basınla kaynaşmalı diye düşünüyorum. O stadı ancak Basının desteği doldurur.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..