HEYECAN NEDEN YOK ?

 

HEYECAN DA MI GİTTİ !

Fikret DADAŞ' ın yazısı..

Eyüpspor maçı için mevkili-mevkisiz herkes çırpındı, büyük bir gayretkeşliği izledik. Bunlar sezon başından beri ilk kez çok olumlu birlikte çalışma yolları idi. Büyük ümitlerle beklenen Erzurumspor - Eyüpspor maçında futbol adına bir şey ortaya konulamadı. Herkes hayal kırıklığı yaşadı diyebilirim.  İki yarıda da vasat, keyifsiz futbol izledik.  Maçta yüz güldüren tek olay ise, Oltan’ın fırsatçılığını hatırlayarak Erzurumspor adına tek gol atması idi.

İlk yarıda çekinen, sahasından çıkamayan bir Erzurumspor ile başlandı oyuna.

Erzurumspor’da orta saha sıkıntısı ve forvet eksikliği, oyunda kontrolü rakibe verdi. Teslimiyetçi  bir oyun oldu.  Eyüpspor karşısında, kötü bir futbol izlendi.




İlk gol Eyüpspor’dan gelse, altından kalkabilir miydi Erzurumspor? diye de düşünmek lazım.

Takımda arzu –istek ve o şampiyonluk iddiasında olan bir maç göremedim.

İlk yarıda 9. Dakikada Olanare’nin hedefini bulmayan şutu ..

Novikovas’ın Estrela’ya pasında Olanare sert vurdu, top direkten oyun alanına döndü. Ki ele geçirdikleri net fırsattı.

İkinci yarıda yine isteksiz bir Erzurumspor izlendi.  Bu takıma ne oldu diye herkes düşünmüştür. Hedefe bakıyorum, maça bakıyorum, buruk  duruyorum.

Bir maç düşünün ki maçta top oynamak istemeyen, mücadele etmeyen,  topu kale yerine üstten auta gönderen futbolcular..

Bu takımın futbolcuları  oynamayan oyuncular değil..! Futbolü bilmeyen futbolcular değil. Peki futbolcular neden oynamıyorlar?  Bir problem mi var ! Yine para konusu ise, o zaman şampiyonluktan söz etmeye gerek kalmaz.

Erkan Sözeri gönderildi, Yücel İldiz geldi ama sıkıntı devam ediyor. Yönetimin bu konuya bir çözüm bulması gerekir diye düşünüyorum.

Yönetim tahtayı açıp, transfer yapamıyor ama, eldeki oyuncuları  oynatmanın yollarını aramalı.   

İkinci yarının 82. Dakikasında Novikovas köşe atışında top, tüm futbolcuları aşıp arka direk önünde Oltan’ın plasesiyle  rakip filelerle buluştu. Bu gol  trübündeki ve tv başındaki herkesi çoşturdu .

Dört dakika geçmedi ki Eyüpspor beraberliği yakaladı.  Popov’un ortasıyla gelen topa 2 oyuncu vurdu kaleci Szumzky  çıkardı. 3. Kez Cenk Ahmet  vurdu, kaleci Szumzsky çaresizdi. Eyüpspor beraberliği yakalıdı 1-1.  Dört dakika galibiyeti koruyamadı Erzurumspor.  Kenar yönetimin oyunda bir değişiklik yapması gerekirdi ama göremedik.. Yücel İldiz hocanın oyunda dokunuşları gecikti. Ally Malle en kötü ihtimalle ikinci yarı başında oyuna dahil olmalı idi. Biri hocaya  Ally Malle yi söylesin !  Ally Malle  75. Dakikada oyuna alınacak bir oyuncu değil. Hiç değilse ilk 11’ de sür samaya veya ikinci yarı başında, takımı rahatlatır, süratli bir oyuncu.. Novikovas oynamadığını  her haliyle belli ediyor, novi isteksiz gibi, dinlendirilmesinde yarar var ! Oynatılmayan Mikhail var, değerlendirilmesinde yarar var. ! Hiç kimse vazgeçilmez değil. ( Ancak kesinlikle futbolcuların bu maddi konuları halledilmeli. )  

Yöneticilere söyleyeceğim, bu takımın ayarları iyice bozuluyor. Takımın heyecanı yok..  Ele geçen altın gibi fırsatları bir daha bulamazsınız. 6 puanlık maçtan 1 puan alınabildi !  Oyuncular alacaklarını vermezseniz, bu oyuncular oynamazlar…NOKTA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…

YA ŞİMDİ YA DA HİÇ..