UKRAYNA OLAYINI İYİ OKUYALIM

UKRAYNA OLAYINI İYİ  OKUYALIM

Fikret Dadaş

Rusya’nın, NATO ve AB’den uzak durmasını isteyen Rusyanın, Ukrayna’ya karşı önce  bölgesel terörizm ile sonra  sahte bir devlet ilanı ile başlayan sınır girişimleri, ne yazık ki Rus Ordusu’nun Ukraynayı işgal girişimine kadar uzadı. Ruslar Kırım'ı ilhak ederken Dünya'da çıt çıkmadı! O zaman tepki olsa idi bunlar da yaşanmayacaktı.

Savaşın gidişatından çok,  en önemli nokta aslında Ukrayna’ya oynanan ABD oyunudur.  ABD ve AB, Ukrayna’nın ağzına bir parmak bal çalış, “ sizi NATO’ya ve AB’ye alacağız “ şeklindeki vaadleri sonunda bir anda kenara çıkmalarının bedelini Ukrayna halkı ödüyor!. Ruslar, Ukrayna’da stratejik noktaları, enerji noktalarını, hava sahasını kontrol ediyor. ABD ve Batı ne yaptı ? Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’i konuşturdular, kışkırttılar sözler verdiler. Zelensky arkasına baktığında ABD ve AB yoktu! Ölenlerin vebali Amerika ve Batı’nın omuzlarındadır.

Burada önemli olan bu olaylardan nasıl ders çıkarılacağıdır. NATO’dayız ama Amerika’nın hasmane tutumu Türkiye’nin başına beladır. ABD planı Türkiye’yi  eyalet sistemi ile bölmek, KKTC yi ortadan kaldırmak, Türk Ordusunu Kıbrıs’tan çıkartmaktır.  Gazetecilikte 7 yılımın geçtiği Güneydoğu Anadolu bölgesinde bizatihi şahit olduğum ve helikopterlerden paraşütle Cudi’ye  atılan içeriğini bilmediğim malzemeleri  fotoğraflarken askerlerimiz tarafından 4 saat göz altına alındığım, çekim yapılmamış kullanılmamış filmlerimin bile alındığı bölgede şahit olduğum olaylarla karşılaştırıyorum.  İncirlikten kalkan uçak ve helikoplerle ‘Çekiç güç ‘ adı altında  görev  ünvanı ile  PKK’ya paraşütlerle  silah ve mühimmat atan ve attıran da Amerika. Rusya’nın Donbass Bölgesinde Donesk ve Luhansk ta muhalif gruplar oluşturup bölgesel bağımsızlık adı altında işgal yolu ile aynı değil mi?

NATO’ yu yöneten ABD, sınırımıza binlerce TIR silah, ağır silah, mühimmat, yaptığı havaalanlarına yüzlerce uçak dolusu mühimmat indirdi. Neden? Sözde  İŞİD mücadelesi. Oysa İŞİD’lileri silahları ile birlikte  bir bölgeden  diğer bir bölgeye ABD askerleri  ve müttefikleri otobüslerle nakletmedi mi? 

O Zaman ABD Suriye’de neyin peşinde.? Sormak lazım bunu. İŞİD’i kuran kim ? ABD.

                     Ruslar Kırım'ı işgal ederken Dünya'nın kılı kıpırdamadı!

İŞİD’i bahane edip Suriye’ye giren kim? Yine ABD..

Türkiye’nin başına PKK’ yı ve Suriye’de PYD’ yi bela eden kim? yine ABD. Suriye’den Türkiye’ye  karşı PKK ve PYD saldırılarını yöneten kim? Yine Amerika..!

Türkiye’deki İncirlik üssünü komşu ülkelerdeki her türlü baskı aracı olarak kullanan da Amerika, Türkiye’ye patriot hava savunma sistemi vermeyeceğini açıkladıktan sonra Türkiye’nin  S-400 füze sistemlerine yönelmesi ardından  F-35 projesinde 2 milyar doların üzerine çöken de Amerika. Türkiye bağımsız NATO ‘ya bağlı Batı’nın jandarması gibi bir ülke, destek verilecek iken  eli-kolu ABD tarafından bağlanıyor. ! Neden?. Amerika Türkiye’nin nasıl müttefiki.! Türkiye’nin hem Rusya hem de Ukrayna ile  komşuluk ve ticaret seviyesi çok yüksek olmasına rağmen, ABD Başkanı Biden ; Ukrayna ile ilgisiz alakasız Devlet Başkanlarını arıyor,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aramıyor.! Neden..

Rusya-Ukrayna savaşında  ateşkes Türkiye’nin çabalarıyla olmayacak mı ? Amaç Türkiye’yi safdışı bırakmaktır. ABD Başkanı aramıyor ama, köpeğini havlatıyor.! Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias “Dünya kamuoyu uluslararası hukuka saygı ve sınırların dokunulmazlığı konusunda son derece bilinçliyken, Türkiye'nin Ukrayna'daki durumu fırsatçı bir şekilde kullanmaya çalışması sadece zararlı olacaktır” paylaşımı da Amerika’nın Türkiye’yi Rusya-Ukrayna anlaşmazlığının sona erdirilmesinde rol üstlenmesini istemediğindendir.  Türkiye’ye karşı ABD’nin tavrı hasmane olmaya başlamıştır. Türkiye varken Yunanistan’a üsler kurulmasının nedeni; Türkiye’nin gözden çıkarılmış olmasından kaynaklanmaktadır. ABD, Rusya Devlet başkanı Vilademir Putin’i  Ukrayna’da tuzağa düşürmüş ama binlerce Ukraynalının hayatı ile oynamıştır.  Yıkılanlar yapılır ama giden canlar? Rusya’nın Ukrayna’ya  saldırısı ile güvensizlik ortamı olan NATO da bağlar yeniden kuvvetlenmiş, Rusya’ya karşı blok sağlamlaştırılmıştır. Rusya, Ukrayna batağından çıkamaz, çıkamayacak ta.. Zenginleri ülke dışına kaçan yüreklerinde vatan sevgisi olan fakir-fukara  çocuğu Ukraynalılar vatanlarını savunuyorlar. ABD ve Batı ise aylardır işgali belli olan Ukrayna için havanda su dövüyorlar .

Türkiye’nin yapacağı bundan sonra Montrö sözleşmesini, kendi akli melekeleri ile uygulamak, Rusya e Ukrayna’nın arasında arabulucu olmaktır. Türkiye’nin çıkarları da bunu gerektirir.

Amerika dost ise Suriye’deki silahlarını ya alır gider, ya da NATO üyesi Türkiye’ye hibe edebilir. Böyle Müttefiklik olmaz.  Türkiye’yi boğazları kapatmaya zorladıklarını düşünüyorum. Şartlar oluşmamış ise Türkiye de bu üstü kapalı kritik talebi, geçiştirecektir. Rusların, Ukrayna’ya saldırısı sonrasında  Amerika el altından Türkiye’nin başına yeni çoraplar örebilir.

Bu arada Montrö Sözleşmesi’nin hazırlanmasında emeği olan Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ne kadar büyük bir deha olduklarını da bilenler, bilmeyenlere anlatsın. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantolama ile zehirliyorlar

DADAŞ HERKESE NAM SALDI…